كشف ژني جديد كه توانايي رشد مجدد اندامهاي آسيب ديده بدن را در خود پنهان كرده است مي تواند در آينده اي نه چندان دور امكان رشد مجدد اندامهاي قطع شده، ترميم استخوانهاي آسيب ديده و حتي ترميم جراحتهاي مغزي را به وجود آورد.

محققان دريافته اند برخي از جانداران از جمله دوزيستان از ژن p21 كه مي تواند فرايند ترميم را در بدن متوقف سازد، بهره مي برند اما اين ژن طي تكامل در اكثر جانداران از بين رفته است با خاموش كردن فعاليت اين ژن فرايند ترميم به شكلي معجزه آسا از سر گرفته مي شود.

محققان موسسه ويستار در فيلادلفيا دريافتند موشهايي كه از اين ژن در بدن خود بهره اي نبرده اند قادرند اندامهاي از دست داده خود را دوباره بسازند و يا عضوهاي آسيب ديده را ترميم كنند متفاوت از ديگر جانداران اين موشها ترميم جراحتهاي خود را با شكل دادن به بلاستما، ساختاري كه با رشد سريع سلولها در ارتباط است آغاز مي كنند.

به گفته محققان ويستار نبود ژن p21 باعث مي شود سلولهاي بدن اين موشها به جاي داشتن عملكردي مانند سلولهاي پستانداران بالغ، عملكردي مشابه سلولهاي بنيادين بازتوليد كننده داشته باشند؛ اين به آن معني است كه آنها قادر خواهند بود بخشهاي مورد نياز بدن خود را بسازند.

طي آزمايشها، دانشمندان اين ژن را در بدن موشهايي كه گوش آنها آسيب ديده بود، خاموش كرده و شاهد رشد مجدد گوش در اين جانداران بودند با وجود اينكه اين مطالعات روزهاي اولين خود را سپري مي كند، اما دانشمندان معتقدند از نظر تئوري تفاوتي در به كار گرفتن اين شيوه ميان موشها و انسانها وجود ندارد.

بر اساس گزارش رويترز، "الن هبر كتز" كه هدايت اين پروژه را به عهده دارد مي گويد اين موشها درست مانند مارمولكي كه بخشي از بدنش را از دست داده است، قادرند بخش از دست داده را دوباره بسازند و اندامي سالم و جديد را جايگزين آن سازند دانشمندان اميدوارند با كمك اين كشف در ساخت داروهايي كه بتواند به صورت موضعي به ترميم بخشهاي آسيب ديده بدن بپردازد، موفق شوند.منبع : ##ÐІŠŠ2ИÐŦŦ##