امیر الهامی، مدیرباغ وحش ارم تهران با بیان این مطلب به خبرنگار سبزپرس گفت: نتایج آزمایش خون ببر نر نشان می‌دهد که این ببر fiv مثبت بوده. این ویروس را می‌توان ایدز گربه سانان دانست که روی سیستم ایمنی جانور تاثیر می‌گذارد و آسیب‌یذیری آن را بالا می‌برد.
او ادامه داد: انتقال این ویروس از طریق خون است و در درگیری‌های گربه‌سانان با یکدیگر، این ویروس از طریق محل زخم به بدن جانور دیگر منتقل می‌شود.
الهامی تاکید کرد: شرایط نگهداری ببرها در باغ‌وحش به صورتی نیست که ببرها با سایر گربه‌سانان مانند پلنگ و شیر ارتباط داشته باشند .
او افزود: در هنگام انتقال ببرها، مسئولان وزارت محیط زیست روسیه گفته بودند که این ببرها، واکسن سه‌گانه گربه سانان را دریافت کرده‌اند که البته سند خاصی به ما ارائه نکردند.
مدیر باغ‌وحش ارم با انتقاد از تعلل سازمان حفاظت محیط زیست در انتقال ببرها به پناهگاه حیات وحش میانکاله گفت: این ببرها را ما دعوت نکرده بودیم و تنها مسئولیت نگهداری آنها به ما سپرده شد. قرار بود یک ماه پس از انتقال به ایران، ببرها به میانکاله برده شوند اما چنین اتفاقی نیفتاد و ببرها هشت ماه اینجا ماندند تا اینکه ببر نر هم دیروز مرد.
او ادامه داد: در این مدت سازمان حفاظت محیط زیست در جریان تمامی اتفاقات باغ وحش ارم بود و هر روز دامپزشکان این سازمان برای معاینه ببرها به باغ وحش می‌آمدند. حتی برنامه غذایی ببرها نیز توسط کارشناسان سازمان تعیین می‌شد.
الهامی درباره مرگ دو شیر این باغ وحش بر اثر بیماری «مشمشه» و احتمال ابتلای ببرها به این بیماری گفت: بیش از دو ماه قبل دو شیر ما تلف شدند و ما مراتب را سریعاً به سازمان حفاظت محیط زیست خبر دادیم. هم از این جنبه که دامپزشکان سازمان در جریان بیماری شیرها باشند و هم از این جنبه که قصد داشتیم تا پوست این شیرها را به فروش برسانیم. سازمان در جریان کامل تمام اتفاقات باغ‌وحش هست.
او تصریح کرد: در معاینات اولیه، گفته می‌شد که ببر به بیماری مشمشه مبتلا شده است اما تا زمانی که نتیجه آزمایش به صورت کتبی و با امضای دکتر دامپزشک به ما تحویل نشود، چنین مسئله‌ای را نمی‌توانیم به طور قطعی اعلام کنیم.
به گفته الهامی، مشمشه بیماری مختص جانوران راسته «فردسمان» است که در ایران این راسته دارای یک خانواده (اسب و الاغ) است. کنترل و شناسایی بیماری مشمشه نیز به عهده سازمان دامپزشکی کل کشور است و گوشت‌های الاغی که برای تغذیه گوشتخواران باغ وحش تهیه می‌شدند، همگی با تایید سازمان دامپزشکی وارد باغ‌وحش شده‌اند.
کارشناسان می‌گویند که در صورت تایید وجود بیماری مشمشه در میان گربه‌سانان باغ وحش، تمامی حیوانات مبتلا باید برای مدتی قرنطینه شوند و از آنجا که این بیماری قابل سرایت به انسان نیز هست، محدوده نگهداری گربه سانان در باغ وحش نیز باید برای مدتی تعطیل شود.
مدیر باغ وحش ارم همچنین گفت: به نظر می‌رسد که مهمترین عامل مرگ ببر، ویروس fiv است که باعث ضعف سیستم دفاعی بدن آنها شده است. البته باید منتظر جواب نهایی آزمایشگاه باشیم.
به گفته الهامی، جسد ببر نر بلافاصله پس از مرگ به سردخانه پارک پردیسان منتقل شده است.
صبح دیروز، پنج شنبه یکی از ببرهایی که برای پروژه احیای ببر منقرض شده مازندران از کشور روسیه به ایران وارد شده بود، جان سپرد.
در اردیبهشت ماه سال جاری ایران و روسیه طی یک تفاهم‌نامه همکاری، دو پلنگ ماده ایرانی را با یک جفت ببر سیبری مبادله کردند.
با وجود گذشت هشت ماه از این مبادله، هنوز محل نگهداری ببرها که قرار بود در پناهگاه حیات وحش میانکاله در استان مازندران باشد، آماده نشده است در صورتی که مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده بودند که یک ماه پس از انتقال ببرها به ایران، این پناهگاه آماده پپذیرش ببرها خواهد بود. اتفاقی که تا کنون نیافتاده است.