رييس جهاد دانشگاهي، امروز چهارشنبه، در بازديد از پژوهشگاه "رويان" در اصفهان، از برنامه‌ريزي براي توليد دارو از حيوانات "تراريخت" خبر داد.
دكتر "محمدحسين يادگاري"، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه اصفهان، عملکرد پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي را "بسيار خوب" ارزيابي کرد.
وي اقدامات پژوهشگاه رويان در بخش "ترانژنيک" و حيوانات "تراريخت" را بسيار مناسب دانست و افزود: با توليد حيوانات تراريخت، برنامه‌ريزي براي توليد داروهاي "آنتي‌بادي" از طريق دستکاري ژنتيک مي‌تواند انجام شود.
رييس جهاد دانشگاهي با بيان اينکه اقدامات اوليه براي داروسازي با اين روش صورت گرفته، اعلام کرد: نتايج نهايي اين طرح به‌زودي اطلاع‌رساني خواهد شد.
دكتر يادگاري هم‌چنين گفت: برنامه‌ها و اقدامات خوبي در بخش داروشناسي، آنتي‌بادي‌هاي مولکولي و پروتئين‌هاي نوترکيب انجام شده که هدف از آنها کمک به درمان بيماري‌هاي نا‌علاج است.
همچنين مدير پژوهشگاه رويان اصفهان، در حاشيه ديدار دكتر يادگاري و هيات همراه از اين پژوهشگاه، آندرولوژي، بيوتکنولوژي و سلول‌هاي بنيادي را از جمله زمينه‌هاي فعاليت پژوهشگاه رويان در اصفهان عنوان کرد.
دكتر "نصر اصفهاني" در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، منطقه اصفهان، اظهار داشت: توليد اولين گوسفند شبيه‌سازي شده، اولين بزهاي حاصل از لقاح آزمايشگاهي، توليد اولين بز شبيه‌سازي شده به نام "حنا"، توليد اولين بزهاي تراريخت و توليد اولين گوساله شبيه‌سازي شده به نام "بنيانا" از موفقيت‌هاي اين پژوهشگاه است.
وي با اشاره به کمبود فضاي پژوهش در اين پژوهشگاه، اظهار داشت: دو پروژه ساختماني پژوهشگاه در مرحله گودبرداري و شروع عمليات است که پروژه اول تا بهمن‌ماه سال آينده افتتاح خواهد شد.
دكتر نصر، منبع تامين اعتبارات اين پروژه‌ها را، رياست‌جمهوري اعلام کرد و گفت: در سفر دوم رياست‌جمهوري به استان اصفهان، به پروژه نخست 900 ميليون تومان اعتبار اختصاص يافت.
وي اعتبار پروژه اصلي احداث ساختمان پژوهشگاه رويان در اصفهان را، 20 ميليارد تومان دانست و افزود: تاکنون 2 ميليارد تومان آن تعلق گرفته است.
مدير پژوهشگاه رويان در اصفهان با بيان اينکه پروژه حيوانات تراريخت در حال فعاليت است، گفت: پروژه توليد پروتئين نوترکيب نيز در حال انجام است که براي اقدامات درماني كاربرد دارد.
وي با اشاره به بز شبيه‌سازي شده "حنا" و بزهاي شبيه‌سازي شده تراريخت به نام‌هاي "شنگول"، "منگول" و "حبه انگور"، اظهار داشت: پروژه بزهاي شبيه‌سازي شده در حال انجام است و اميدواريم گله‌اي از گوسفندان تراريخت توليد کنيم تا امکان توليد شير کافي براي داروسازي داشته داشته باشيم.