باستان‌شناسان یونانی، شواهدی 700هزارساله از اولین سفرهای دریایی انسان را در غارها و پناهگاه‌های سنگی دهکده پلاکیاس در جزیره کِرت یونان پیدا کرده‌اند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، متخصصان دانشکده آمریکایی مطالعات کلاسیک آتن و وزارت فرهنگ یونان توانسته‌اند ابزارهایی از جمله تبرهای سنگی را از پناهگاه‌های ساحل جنوبی جزیره پیدا کنند که قدمت آنها به حدود 130هزار تا 700 هزار سال پیش بازمی‌گردد.
طبق نشانه های زمین‌شناختی، جزبره کرت حدود 5 میلیون سال است که از یونان جدا شده؛ بنابراین هرکس که این ابزارها را ساخته باید از راه دریا مسافتی به میزان حداقل 64 کیلومتر را بین دو ساحل سفر کرده باشد. این موضوع به معنی زیر سوال رفتن نظریه قدیمی مهاجرت انسان‌ها از آفریقا به اروپا، آن‌هم تنها از راه زمینی است.
نتایج این تحقیق نه تنها شواهدی از سفرهای دریایی از میان دریای مدیترانه در ده‌ها هزار سال پیش را معرفی کرده، که فهم انسان را از توانایی شناختی انسان‌ها تغییر خواهد داد. شواهد پیشین از سفرهای دریایی در یونان به 11هزار سال پیش و در کل جهان حدود 60 هزار سال قبل برمی‌گردد.
Resigzed Image Click this bar to view the full image.

چنین پیاده‌سازی سنگی سخت با انسان هایدلبرگ و هوموارکتوس که اجداد انسان مدرن محسوب می‌شوند و حدود 200 هزار سال پیش از آفریقا بیرون آمدند، در ارتباط است.