ايرن: مديرکل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي با بيان اينکه وضعيت درياچه اروميه به حالت بحراني رسيده است گفت: در حال حاضر ميزان غلظت نمک در اين درياچه به 400 گرم در ليتر افزايش يافته است.

حسن عباس نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر در اروميه با بيان اينکه در حالت عادي ميزان غلظت نمک در اين درياچه 180 تا 250 گرم بر ليتر است افزود: متاسفانه با وجود بارش هاي اخير نيز وضعيت اين زيست همچنان در حالت بحراني قرار دارد.
وي بروز پديده کف دهي در درياچه اروميه را نيز ناشي از افزايش غلظت نمک آب عنوان کرد و بيان داشت: در حال حاضر اقدامات اساسي براي نجات اين تالاب بين المللي در دستور کار نهادهاي متولي است.
عباس نژاد در خصوص بارور سازي ابرها خاطرنشان کرد: استان با اختصاص اعتبارات مناسب مطالعات اين طرح به اتمام رسانده و بزودي عمليات بارورسازي ابرها در استان اجرا مي شود.
مديرکل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي در خصوص ميزان تاثير احداث جاده شهيد کلانتري در بروز بحران زيست محيطي درياچه اروميه گفت: در اين خصوص اظهار نظرهاي زيادي تاکنون صورت گرفته و عدم تاثير احداث اين پل بر روند درياچه به اثبات رسيده است.
عباس نژاد ياد آور شد: احداث اين جاده تنها بر روند گردش آب درياچه اروميه تاثير دارد که در اين زمينه مقرر شده بود از سمت اروميه تونلي به وسعت 500 متر ايجاد شود که در حال پيگيري اين امر هستيم.
اين مقام مسئول با اشاره به تصويب طرح هاي احياي درياچه اروميه توسط کارگروه ويژه نجات درياچه اروميه گفت: هم اکنون اين طرح ها از جمله انتقال آب بين حوزه اي در حال اجراست و اميد مي رود با ادامه و تسريع در روند اجراي آنها شاهد بهبود روند احياي اين زيست بوم باشيم.
به گفته ي مديرکل حفاظت محيط زيست استان هم اکنون تراز آب درياچه اروميه 1271 متر بوده اين درحالي است که تراز اکولوژيک آن 1274 متر است.
از سال آبي 75 - 74 تا کنون رقوم ارتفاعي سطح تراز آب درياچه اروميه سير نزولي پيدا کرده و در طول سالهاي اخير آب درياچه بالاتر از شش متر کاهش داشته است که نياز به يک عزم ملي و منطقه‌اي براي نجات اين اکوسيستم با ارزش و بحران زده است.
بنا بر تحقيقات انجام شده از 12 سال پيش تا کنون نمودار تراز آب پارک ملي درياچه اروميه رو به پايين است و مطالعات مديريت زيست بوم حوضه آبريز درياچه اروميه که با همکاري بانک جهاني به اتمام رسيده، نشان مي‌دهد درياچه اروميه به عنوان دومين درياچه شور جهان تا کمتر از 20 سال آينده با بحران شديدي مواجه خواهد شد.
پارک ملي درياچه اروميه با ويژگي‌هاي خاص خود بعد از درياچه شور بحرالميت در دنيا به عنوان دومين درياچه شور و بزرگ در جهان به شمار مي‌رود، اين درياچه به عنوان بزرگترين تالاب دايمي با دارا بودن 102 جزيره بزرگ و کوچک در استان قابليت هاي زيادي را در دل خود جاي داده است.
مساحت اين درياچه بيش از 570هزار هکتار است. با به خطر افتادن وضعيت اين درياچه علاوه بر تهديدات زيست محيطي استان، حيات گونه‌هاي با ارزش و نادر کشور از جمله گوزن زرد ايراني و... نيز به خطر خواهد افتاد.