مخالفت کهرم با واگذاري مديريت زيستگاه ها به شرکت هاي خارجي
چه بر سر پروژه درناي سيبري و يوز ايراني آمد؟

ايرن – محمد محمد پور: " با واگذاري مديريت زيستگاه هاي کشور به شرکت هاي معتبر خارجي موافق نيستم."

به گزارش خبرگزاري محيط زيست ايران، دکتر اسماعيل کهرم با اعلام اين مطلب افزود:" مشکلات زيستگاه ها با سپردن مديريت شان به شرکت هاي خارجي حل نمي شود بلکه مشکل را بايد در جاي ديگر جست و جو کرد."

طي ماه هاي اخير اتفاقات غيرمنتظره اي، اخبار محيط زيست را در صدر خبرها قرار داده است. صدور پروانه شکار براي آهوان سهرين و شيراحمد، احداث چاه نفت در پارک ملي کوير، مرگ ببر سيبري و تيرباران شماري از شيرهاي باغ وحش ارم به دليل بيماري مشمشه، مهمترين اتفاقات زيست محيطي ماه هاي اخير است که سازمان محيط زيست را به چالش کشيده به طوري که به دليل سوء مديريت، بحث واگذاري مديريت زيستگاه ها و پارک هاي ملي به شرکت هاي خارجي مطرح شده است.
دکتر کهرم در توضيح دلايل مخالفت خود با اين بحث، گفت:" تا زماني که دولت قوانين جدي براي حفظ محيط زيست تدوين نکند و سازمان محيط زيست نظارت دقيق بر اجراي قوانين نداشته باشد، نمي توان اميدوار بود که مسايل مهم اين حوزه حل شود و يا مانع وقوع اتفاقاتي شد که طي هفته هاي اخير رخ داده است."
وي در گفت و گو با ايرن خاطرنشان کرد:" با سپردن مديريت زيستگاه ها به شرکت هاي خارجي چه مساله اي حل مي شود؟
به هرحال شکارچيان، همان شکارچيان هستند، محيط بانان همان محيط بانان و قوانين هم همان قوانين.سياست ها را سازمان محيط زيست اتخاذ مي کند. به طور مثال جواز شکار آهو را محيط زيست صادر مي کند و مديريت زيستگاه ها صرفا مجري هستند."
کهرم با اشاره به پروژه هاي ناموفق خارجي در ايران ، ادامه داد:" مگر مديريت پروژه احياي يوزپلنگ ايراني، خارجي نيست؟ مگر پروژه درناي سيبري خارجي نبود؟ آيا موفقيتي حاصل شد؟ مشکل اينجاست که مسايل زيست محيطي در درجه چندم اولويت هم نيست."
اين استاد دانشگاه با اشاره به طرح احداث چاه نفت در پارک ملي کويرو مرگ ببر سيبري، گفت:" اگر شرکت خارجي آنجا مديريت مي کرد، مي توانست جلوي احداث چاه نفت را بگيرد؟ يا وقتي سازمان محيط زيست ببر سيبري را زودتر از موعد مقرر تحويل مي گيرد در حالي که زيستگاهش در ميانکاله آماده نيست و در باغ وحش غذاي نامناسب به او مي دهند ، مديريت زيستگاه چه کاري مي توان انجام دهد؟"
وي به کمبود نيروي انساني و ضعف امکانات نيز اشاره کرد وگفت:" با موتورسيکلت هايي که به گردپاي شکارچيان هم نمي رسد و محيط باناني که مجبورند بيشتر از ظرفيت کار کنند چرا که تعدادشان اصلا کافي نيست، مي توان نتيجه گرفت که مشکل در اينجاست و حتي شرکت هاي کارگذار خارجي نيز نمي توانند کاري از پيش ببرند."