چنگیز خان بدون شك یكی از مخوف‌ترین قاتلان تاریخ است اما این مهاجم جاه طلب كه در طول حیاتش میلیون‌ها نفر را به‌قتل رساند نقش به‌سزایی در نجات كره زمین ایفا كرد.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد رهبر مغولان كه بنیانگذار یك امپراتوری بدنام در قرن 13 و 14 بود، با تاخت و تازش حدود 700 میلیون كربن را از اتمسفر زمین پاكسازی كرد.


مرگ 40 میلیون نفر در زمان امپراتوری مغول‌ها به‌معنای این است كه خاك زمین بار دیگر برای كشت و زرع و رشد درختان مساعد شد و همین گیاهان سبز دی اكسید كربن موجود در جو زمین را جذب و به‌اكسیژن تبدیل كردند.


با اینكه پذیرش تئوری بوم شناسان برای كارشناسان محیط زیست دشوار است اما اكولوژیست‌ها اصرار دارند كه كشورگشایی‌های خصمانه چنگیزخان اولین مورد موفق در جهت كاهش آلودگی و خنك‌كردن كره‌زمین بوده است.
آلودگی 700 میلیون تن كربنی كه به‌لطف امپراتوری مغول‌ها به‌اتمسفر زمین نرسید معادل مصرف جهانی نفت در طول یك سال است.



موضوع اصلی تحقیقات «كارنگی»، تمركز روی اندازه گیری میزان كربن موجود در اتمسفر زمین در دوران مرگ‌ومیرهای بزرگ تاریخ بشر است. در این بین حتی دوران «مرگ سیاه» اروپا و نبرد «آزتك‌ها» نیز مورد بررسی قرار گرفته اند.
تمام مرگ‌ومیرهای این دوران و كاهش جمعیت زمین به‌رشد و توسعه مجدد جنگل‌های كره زمین منتهی شده اند.



اما لشكركشی‌های خونین مغول‌ها در طول 150 سال و تاخت و تاز به‌22 درصد از مساحت زمین، تاثیری به‌مراتب بیش تر از سایر موارد كاهش جمعیت زمین داشته است و این‌چنین بود كه چنگیزخان، یكی از بی‌رحم ترین فرماندهان تاریخ به‌یكی از مهم ترین طرفداران محیط زیست تبدیل شد و بعد از این باید لقب «سبز» كه به‌معنای دوستدار طبیعت است را هم به‌القاب دیگری از قبیل قاتل، بی‌رحم، خونخوار و جاه طلب او اضافه كرد اما بعید به‌نظر می‌رسد این نتایج تحقیقات باعث شود در تاریخ از مردی كه در طول زندگی‌اش به‌هر سرزمینی كه رسید جز قتل و غارت اثری از خود به‌جای نگذاشت به‌خوبی یاد شود.



حتی اگر چنگیزخان باعث شده هزاران تن كربن جو زمین را آلوده نكند باز هم نامش به‌خون انسان‌های بیگناه آلوده است و از او به‌نیكی یاد نخواهد شد.