در بازدید خبرنگار سبز پرس از پناهگاه حیات وحش لوندویل به نظر می رسد توله خرسها از وضعیت عمومی خوبی برخوردارند و به چابکی در محوطه دویده و نسبت به حضور انسان ها واکنش مثبت نشان می دهند، اگرچه به لحاظ رفتار شناسی خوگرفتن با انسان ممکن است نتیجه و عاقبت خوبی برای این حیوانات نداشته باشد.
این دو توله خرس خواهر و برادر که پیش از یک ماهگی از مادر جدا شدند. در حالیکه به شدت حیات و تغذیه شان وابسته به مادر بود و در چنین شرایطی رها سازی در طبیعت موجب مرگ توله خرس های قهوه ای می شد، به همین دلیل نخست در اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان و پس از آن در پناهگاه حیات وحش لوندویل تحت مراقبت انسانی قرار گرفته اند.
امیر عبدوس مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان معتقد است هنوز بهترین گزینه در صورت فراهم شدن شرایط مناسب برای این حیوانات بازگرداندن آنها به زیستگاه طبیعی است اما برای این کار باید جوانب مختلف تضمین بقایای این توله خرسها را سنجید و مناسب ترین گزینه را برگزید.
اما وجود توله خرسها در پناهگاه حیات وحش لوندویل در کنار گله مرالها و گوزن های زرد، با توجه به ظاهر بسیار جذاب توله خرس ها نگاه به حیات وحش را در بین مردم آستارا تغییر داده است. این را "ساسان اکبری پور " سرپرست اداره محیط زیست آستارا که داوطلبانه پذیرای توله خرس ها شد، عنوان می کند.
او معتقد است تجربه ذهنی که از لطف و شیرینی این حیوان در خاطر بیننده نقش می بندد مانعی است برای خوف بیهوده ای که باعث رفتار تهاجمی و عکس العمل حیوان در قلمرو طبیعی آن شود.
به هر حال، اگرچه خرس کوچولو ها از سرنوشت شوم مرگ زود هنگام گریختند، اگرچه قدم هایت را دنبال می کنند و به چابکی با تو می دوند؛ اما در چشم های کوچکشان غربتی است که خاطره گیاهان کوهی تالش و بوی مادری که بی رحمانه کشته شده آنها را تداعی می کند و سرنوشتی که هنوز نامعلوم است.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.