کیوان مساجدی در۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۸:۵۰
سخت افزار
دیوید بربن (David Braben) یکی از توسعه دهندگان بازی های کامپیوتری است که به خاطر نظرات رک و راستش در این عرصه، شهرت دارد. اما اکنون به نظر می رسد او در حال کار روی چیزی است که بدون شک روی میکرو تکنولوژی تاثیر بسیار خواهد داشت.
دیوید بربن، توسعه دهنده ی بازی هایی همچون Elite و Kinectimals بوده است و یکی از خود رای ترین و رک ترین افراد در صنعت بازی های ویدئویی به شمار می رود. اگر چه نظرات و رویکرد های او ممکن است همواره پرطرفدار نباشد، اما تجربه چندین ساله اش در این عرصه، باعث می شود که به نظراتش توجه کرده و آن ها را حداقل کمی جدی بگیرید. حتی اگر موفقشان نباشید.
آخرین پروژه ی بربن، حل مشکل آموزش فناوری اطلاعات از قرن بیست و یکم بود. او عقیده داردد که کلاس های ICT (فناوری اطلاعات و ارتباطات) در مدارس، روی یک سری از مهارت های نرم افزاری، مانند استفاده از مایکروفسفت آفیس تمرکز دارند درحالی که باید مهارت های تکنیکی نظیر برنامه نویسی نیز آموزش داده شوند. بربن عقیده داردد که مهارت های ICT مفید اند. اما برخی چیز ها در آن در نظر گرفته نشده است.
او می گوید: در دوران من، ما با موضوعی به نام تایپ کردن رو به رو بودیم و این همان چیزی است که ICT جایش را گرفته است. فناوری اطلاعات و ارتباطات، مجموعه ی خوبی از مهارت هاست. اما من درمورد مهارت هایی کاملا متفاوت صحبت می کنم که آی.سی.تی مدارس را از آن ها محروم کرده است. در اولین روز ها، در دهه ی 80، چیزی به نام علم کامپیوتر (Computer Science)، راه خود را به مدارس باز می کرد. اما امروزه آن را با آی.سی.تی جایگزین ساخته اند و هم اکنون تعداد متقاضیان علمی کامپیوتر برای دانشگاه ها، حدودا 50 درصد سقوط داشته و به سال های اولیه دهه ی 2000 باز گشته است. من فکر می کنم اتهام تکان دهنده ی ICT همین است.
آقای بربن یک کامپیوتر تمام عیار لینوکسی ساخته که روی یک مدار USB جا می گیرد و قیمتش فقط 25 دلار است. او معتقد است که این کلیدی است تا کودکان را با مسائل تکنیکی تر کامپیوتر، مانند اسکریپت نویسی، برنامه نویسی و فهم معماری یک کامپیوتر آشنا کنیم. دستگاهی که او طراحی کرده، به اندازه ی کافی ارزان است که بتواند راه خود را به مدرسه ها هم باز کند و افراد جوان را به کاوش در دنیای علم کامپیوتر تشویق کند.
او می گوید: این روز ها خیلی چیز ها گیج کننده شده اند. امروزه برای این که بتوانید یک چیز جذاب بسازید و خلاقیت خود را در آن به کار بگیرید، موانع زیادی سر راهتان هست. اما این دستگاه می تواند یکی از گجت هایی باشد که این مشکل را حل می کند.
سایز این دستگاه به اندازه ی یک حافظه ی عادی USB است. درون آن یک پردازنده 700 مگاهرتزی ARM11 قرار داده شده و علاوه بر 128 مگابایت رم، می تواند از OpenGL ES 2.0 هم پشتیبانی کند. بعلاوه با وجود پورت داخلی HDMI، امکان دادن خروجی با کیفیت 1080p در آن وجود دارد. می توانید با استفاده از ماژول های اضافی و یک پورت USB، مواردی مانند اسلات کارت حافظه SD یا حتی کیبرد را هم به آن متصل نمایید.
اگر حرف های آقای بربن درست باشد. دستگاهی کوچک و مقرون به صرفه، مانند این؛ واقعا می تواند کودکان را به برنامه نویسی علاقه مند کند و البته ده ها کاربرد جالب دیگر هم می توان برای این کامپیوتر ۲۵ دلاری کوچک پیدا کرد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.