پژوهشگران کشور طی تحقیقاتی اقدام به تولید و فراوری گیاه "لگجی" کردند که این گیاه علاوه بر تثبیت شن های روان، در درمان برخی بیماریها به کار می رود. حسین مشایخی- مجری طرح با بیان اینکه گیاه کاپاریس (Capparos Spinusa) با نام محلی لگجی و یا علف مار معروف است، به مهر گفت: گیاه علف مار از جمله گیاهان خودرو و چند منظوره استان بوشهر است که در مقابل خشکی و گرما مقاوم است و توان بالایی برای حفاظت از اکوسیستم های طبیعی و بیابانی دارد.

وی با اشاره به اینکه گل و میوه این گیاه دارای ارزش غذایی دارویی، خواص بهداشتی و درمانی است، اظهار داشت: از این گیاه همچنین می توان در جهت کنترل فرسایش خاک، تثبیت شنهای روان، ایجاد ارزش افزوده در بخش منابع طبیعی و تولید فرآورده های دارویی و غذایی جدید استفاده کرد.

مجری این طرح با اشاره به تحقیقات انجام شده بر روی این گیاه خاطرنشان کرد: تحقیقاتی که در خصوص این گیاه صورت گرفت نشان داد که می توان از میوه، غنچه و سایر اندام این گیاه برای تولید دارو بهره برد ضمن آنکه با پوشش وسیع و گسترده آن می توان در جهت کاهش فرسایش خاک استفاده کرد.

مشایخی از فراوری این گیاه خبر داد و اضافه کرد: در این طرح تحقیقاتی اقدام به فراوری غوزه، پوست، ریشه و غنچه های گیاه لگجی به منظور کاربردهای درمانی کردیم.

این محقق با اشاره به جنبه های درمانی این گیاه یاداور شد: پوست، ریشه، گل و غنچه های این گیاه در درمان بیماریهایی چون نقرس و کم خونی به کار می رود.

وی ادامه داد: فراوری این گیاه همچنین برای درمان بیماری تب راجعه که نوعی بیماری اسپیروکتی است که به وسیله بندپایان به انسان منتقل می شود، موثر است.