سريال «قهوه تلخ» به كارگرداني مهران مديري تا 120 قسمت ادامه پيدا مي‌كند
ضمن اينكه اين سريال پس از ورود به زمان حال كه از سري 25 شاهد آن خواهيم بود، با يك ماه وقفه عرضه مي‌شود تا سازندگان فرصت كافي براي رساندن قسمت‌هاي جديد داشته باشند.

اميرمهدي ژوله ـ يكي از نويسندگان «قهوه تلخ» ـ در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اعلام خبر بالا خاطرنشان كرد:

زماني كه ما كار را شروع كرديم، قرار بود 90 قسمت سريال بسازيم و بعد يك كار سينمايي ارائه بدهيم. قرار بود در آخر سريال افرادي كه در گذشته زندگي مي‌كنند، قهوه بخورند و به حال بيايند و در فيلم سينمايي به اين موضوع بپردازيم كه اين آدم‌هايي كه به حال مي‌آيند چه اتفاقاتي برايشان رخ مي‌دهد و چه ماجراهايي را تجربه مي‌كنند

اما بعدا تصميم گرفتيم كه فيلم سينمايي نداشته باشيم و سريال را تا 120 قسمت ادامه بدهيم، اما بايد از قسمت 90 به 120 يك شوك را ايجاد مي‌كرديم و همين روند را ادامه نمي‌داديم؛ در نتيجه پيشنهادي كه براي كار سينمايي در نظر گرفته بوديم به سريال رفت كه شخصيت‌ها از قسمت 90 به حال بروند و موقعيت كمدي جديد و بستر جديد و آدم‌هاي جديد را داشته باشيم كه اين اتفاق كمي جلو افتاد و الان سري 25 كه پخش بشود آقاي مديري در آن صحبت مي‌كنند و توضيحاتي را ارائه مي‌دهند.

اين نويسنده «قهوه تلخ» اعلام كرد: اكنون در سري آينده 15 تا 17 نفر از شخصيت‌هاي اصلي قهوه مي‌خورند و به آينده مي‌آيند و ما شاهد ماجراهاي آنها در آينده خواهيم بود.

او افزود: اين اتفاق اكنون كمي جلوتر افتاده است و ما بعد از سري 25، يك فاصله يك ماهه‌اي را تا سري 26 خواهيم داشت كه بتوانيم چند قسمت جلو بيافتيم. زيرا يكي از گله‌هاي مخاطبان اين بود كه سي‌دي‌ها مرتب به دستشان نمي‌رسد.





اين نويسنده درباره اين موضوع كه برخي مخاطبان فكر مي‌كنند از جذابيت سريال «قهوه تلخ» كاسته شده است؟

گفت: به نظرم با روندي كه به آن اشاره كردم، جذابيت كار بيشتر مي‌شود؛ از سوي ديگر اين را قبول ندارم كه كار از جذابيتش كاسته شده است. به نظرم قسمت 12 تا 20 از 10 قسمت اول پرمغزتر بود و قسمت 21 تا 25 هم كارهاي بهتري بودند. در واقع هرچه جلوتر رفتيم كار پخته‌تر و جذاب‌تر و پركمدي‌تر شد به نظرم دوستان كمي كم لطفي مي‌كنند.

ژوله تاكيد كرد: ما بايد ببينيم معيار مقايسه‌مان چيست؟

آيا داريم با كمدي‌هاي خارجي كار را مقايسه مي‌كنيم يا با كمدي‌هاي تلويزيون يا با كارهاي قبلي آقاي مديري؛ بايد به يك نكته ديگر نيز توجه كرد و آن اينكه ما اين كار را در سال 88 شروع كرديم كه فضايي پر از سوء تفاهم و پراسترس و فضاي دوقطبي بود كه بايد محدوديت‌هاي زيادي را رعايت مي‌كرديم. حتي در مورد يك قسمت 76 مورد اصلاحيه داشتيم.

وي افزود: حالا كه در اين فضا يك سرمايه گذار آمده و به صورت خصوصي كار مي‌كند، بايد اين نكات را در نظر داشت. اگر كار را با كمدي‌هاي قبل از انقلاب اسلامي و يا كمدي‌هاي خارجي مقايسه كنيم، مي‌بينيم كه آنها يا بر شوخي‌هاي مذهبي و يا شوخي‌هاي جنسي استوار هستند كه قابل بازسازي نيست. هر كاري را بايد در شرايط خودش ديد. همين طور نمي‌شود در مورد چيزي حكم كلي دارد كه يكنواخت شده است. از سوي ديگر اين تغيير هم جواب به اين گله‌هاست. در سري آينده به جاي اينكه مستشار در گذشته باشد، آدم‌هاي زيادي به آينده مي‌آيند.


ژوله درباره اين موضوع كه چقدر محدوديت‌ها به كيفيت كار آسيب رسانده است؟ گفت: محدوديت‌ها كيفيت همه كارها را تحت تاثير قرار مي‌دهند. در سريال آپارتماني ساده‌اي چون «ساختمان پزشكان»، روانشناسان اعتراض كرده‌اند. محدوديت‌هايي كه وجود دارد بر اساس نگاه‌هاي غلط به طنز، شرايط جامعه و اخلاقياتي است كه ما هم بايد آنها را رعايت كنيم و در واقع چيزي براي كمدي ساختن باقي نمي‌ماند. اگر «قهوه تلخ» را با كارهاي تلويزيون و حتي ساير كارهاي آقاي مديري مقايسه كنيم، مي‌بينيم كه بالاتر است. سينماي كمدي آن سوي جهان هم ور افتاده است و اين كمدي را با سريال‌هاي آن سو هم اصلا نمي‌توان مقايسه كرد زيرا فضاي متفاوتي را داريم. بايد به اين نكته توجه كرد كه ما هم بلديم حرف‌هاي زيادي بزنيم و نقد كنيم اما هرچيزي را بايد در ظرف خودش سنجيد و به اينكه ما چه محدوديت‌ها و معذوريت‌هايي داريم توجه كرد، نه به ايده‌آل‌هاي ذهني، زيرا «قهوه تلخ» شبيه ايده آل ما هم نيست.


اين نويسنده در پايان درباره‌ي سريال «قهوه تلخ»، گفت: ما تاكنون چند پايان را براي «قهوه تلخ» در نظر گرفته‌ايم؛ اينكه اين سريال به چه سمت و سويي مي‌رود و ... همه در پايان‌بندي كار موثر است. حالا بستگي دارد كه مردم چقدر از روند جديد داستان استقبال مي‌كنند؛ از سوي ديگر در اين شرايط نمي‌شود تصميم‌گيري بلندمدت كرد.