Resigzed Image Click this bar to view the full image.
نانو پوشش‌ هاي جديد زيست سازگار بر پايه تيتانيم دي اكسيد (TiO2)اصلاح شده و تخريب فتوكاتاليستي آلاينده‌ها توسط محققان پژوهشگاه علوم و فناوري رنگ ساخته شد. 
مهرناز قراگوزلو مجري طرح روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمي ايرنا گفت: روزانه پساب هزاران كارخانه رنگ‌ سازي، چرم ‌سازي، لاستيك‌ سازي و پساب هاي ديگر به عنوان آلاينده‌هاي زيست محيطي وارد محيط زيست مي‌‌شود. 
وي افزود: با توجه به اهميت حفاظت از محيط زيست، استفاده از نانوفتوكاتاليست‌ها در تخريب آلاينده‌هاي زيست محيطي به منظور بهره‌برداري همزمان از نور خورشيد به عنوان يك منبع انرژي هميشگي و همين طور امتياز كوچك شدن ذرات در حد نانومتر به عنوان كاتاليزور اخيرا بسيار مورد توجه محققان بوده است. 
وي با بيان اينكه تاثيرات مستقيم و غيرمستقيم فناوري نانو بر محيط زيست، از جنبه‏هاي مختلف قابل بررسي است گفت: در حال حاضر مي‏توان موارد متعددي از كاربرد مواد نانو ساختاري در حفظ محيط زيست، از قبيل نانوفيلترها (براي تصفيه پساب‏هاي صنعتي)، نانوپودرها (براي تصفيه گازهاي آلاينده خروجي از خودروها و واحدهاي صنعتي) و نانوتيوب‏ها (براي ذخيره‏سازي سوخت كاملا تميز هيدروژن) را نام برد. 
عضو هيات علمي گروه پژوهشي نانومواد و نانوفناوري در پژوهشگاه علوم و فناوري رنگ ادامه داد: اما دورنماي استفاده از اين فناوري نوين بسيار گسترده ‏تر است ، برخي از مهم‏ترين كاربردهاي علمي شناخته شده فناوري نانو در زمينه محيط زيست نانوحسگرها، نانوفيلترها و كاتاليزورهاي زيست‏ محيطي هستند. 
وي اظهارداشت: در اين ميان اكسيد معدني نيمه هادي تيتانيم دي اكسيد (TiO2) به دليل پايداري شيميايي بالا، قيمت مناسب و زيست سازگاري مورد توجه فراواني است و اين در حالي است كه بررسي‌هاي انجام شده نشان مي‌دهد كه به دليل مكانيسم جفت شدن سريع الكترون حفره و محدوديت در جذب انرژي نور تابشي، فعاليت نوري تيتانيم دي اكسيد با محدوديت روبرواست. 
عضو هيات علمي گروه پژوهشي نانومواد و نانوفناوري در پژوهشگاه علوم و فناوري رنگ افزود: به اين منظور، اين طرح پژوهشي انجام شد و نتايج آن با شماره 68869 در اداره كل مالكيت صنعتي به ثبت رسيد. 
وي ادامه داد: بر اين اساس نانو پوشش‌هاي جديد زيست‌ سازگار بر پايه تيتانيم دي اكسيد (TiO2) كه با استفاده از تركيبات كئورديناسيوني معدني اصلاح شيميايي شده‌اند تهيه شدند و تخريب فتوكاتاليستي آلاينده‌هاي زيست محيطي توسط آن‌ها با موفقيت انجام شد. 
قراگوزلو گفت: نتايج نشان داد كه نانوپوشش‌هاي سنتز شده علاوه بر جديد بودن آن و به لحاظ سنتزي حائز اهميت است ، داراي مزاياي زيادي در تصفيه پساب‌ها و تخريب فتوكاتاليستي آلاينده‌ها است . 
وي افزود:از جمله مزاياي نانو پوشش جديد مي توان از ' بالا بودن بازده در تخريب فتوكاتاليستي آلاينده‌ها در مقايسه با نانو پوشش‌هاي تيتانيم دي اكسيد اصلاح نشده ' ، ' قابل استفاده بودن در دفعات متوالي ' ، ' زيست‌سازگاري ' و عدم توليد هيچگونه تركيبات جانبي و سمي ' و قابليت جدا سازي استفاده مجدد از آن 'ياد كرد. 

منبع: خبرگزاري ايرنا