کشف آمیب های غول پیکر در عمیق ترین نقطه روی زمین 

محققان آمریکایی موفق به شناسایی آمیب های غول پیکر در گودال ماریانا به عنوان عمیق ترین نقطه روی زمین شده اند. 

3آبان1390به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان موسسه اقیانوس شناسی اسکریپس دانشگاه کالیفرنیا در سان دیگو و مهندسان موسسه نشنال جئوگرافیک در یک سفر دریایی در ماه ژوئیه به شکاف عظیم اقیانوس آرام، چند کاوشگر مجهز به دوربین های فیلمبرداری و نور را برای بررسی این بخش اسرارآمیز عمیق دریا راه اندازی کردند. 

این محققان موفق به ثبت موجودات تک سلولی موسوم به « xenophyophores» شدند که منحصرا در محیط دریاهای عمیق زندگی می کنند. این موجودات به دلیل اندازه شان که معمولا از 10 سانتیمتر تجاوز می کند، فراوانی در کف دریا و نقش آنها به عنوان میزبان بسیاری از موجودات ریز، شناخته شده هستند. 

محققان توانستند این گونه را در عمق بالای 10 هزار متر سیرنا در گودال ماریانا شناسایی کنند. عمق ثبت شده پیشین برای سکونت این گونه در عمق 7500 متری گودال نیو هبریدس گزارش شده بود. 

به گفته دانشمندان، گونه xenophyophores بزرگترین تک سلول های موجود هستند. طبق پژوهش های اخیر، این موجودات با جذب ذرات از آب می توانند سطوح بالایی از سرب، اورانیوم و جیوه را متمرکز کرده و از این رو در برابر دوزهای فلزات سنگین مقاوم هستند. آنها همچنین برای زندگی در تاریکی، دمای پایین و فشار بالای عمق دریاها متناسب شده اند. 

این گروه تحقیقاتی همچنین در پژوهش های خود موفق به شناسایی عمیق ترین چتردریایی شناخته شده تاکنون و برخی دیگر از حیوانات اسرارآمیز شدند.