Resigzed Image Click this bar to view the full image.
 توقف صدور پروانه شکار در گیلان
 به


گزارش سبزپرس مدیر کل دامپزشکی استان گیلان از پایش دائم و مراقبت فعال این ادره کل جهت رصد هر گونه نشانه بیماری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان خبر داد و گفت: تا این لحظه هیچ موردی از این بیماری در استان گیلان رویت نشده است.
دکتر «علی بشری» در گفتگو با سبزپرس در پاسخ به پرسشی درباره شمای کلی بیماریهای مشترک انسان و دام در گیلان گفت: در یک نگاه اجمالی بیماری های مشترک انسان و حیوان و به طریق اولی انسان و دام که در گیلان با آن مواجه هستیم، شامل هاری، شاربن، تب مالت، سل و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است.
وی گفت: بیماری هاری در مناطق غرب گیلان رایج بوده و ما برنامه های دائم مبارزه با این بیماری را در عین شدید و خفیف بودن بروز آن در سال های مختلف در دستور کار داریم. همچنین شاربن یا سیاه زخم که کانون های آن در شرق گیلان قرار دارد با واکسینه کردن دام، همیشه مورد کنترل شبکه دامپزشکی است.
بشری در خصوص تب مالت و سل تصریح کرد: خوشبختانه به لحاظ پاکی نسبت به این دو بیماری استان گیلان حائز رتبه های نخست در کشور است. با همراهی اداره بهداشت، دامداران و برنامه های شبکه دامپزشکی گیلان در مهار این بیماری، وضعیت آن کاملا تحت کنترل قرار دارد.
وی هم چنین توضیح داد: در خصوص آنفلوانزای فوق حاد پرندگان آخرین گزارش رسمی آن به حدود شش سال قبل در سال ۱۳۸۴ بر می گردد و از تاریخ یاد شده تاکنون در استان گیلان هیچ موردی مشاهده نشده است.
پایش پنج هزار نمونه در ابتدای پاییز
مدیر کل دامپزشکی استان گیلان یاد آور شد: ما به تبع وظایف ذاتی خود سیستم های مراقبتی تعریف شده ای در دو دسته کلی سیستم مراقبت فعال و سیستم مراقبت غیر فعال داریم.
در سیستم مراقبتی غیر فعال معمولا بیماری به شبکه دامپزشکی گزارش می شود ولی در سیستم مراقبتی فعال، شبکه دامپزشکی منتظر گزارش نمانده و به طور دائم ظهور و بروز بیماری را مورد رصد قرار می دهد.
بشری تاکید کرد: بیماری انفلوانزای فوق حاد پرندگان در ردیف مراقبت های فعال ما قرار دارد و همه ساله در ابتدای فصل پاییز نمونه برداری تصادفی از روستاها و مرغداری های صنعتی را انجام می دهیم. حتی برای چک دوبل (آزمایش مجدد) برخی نمونه ها را به مرکز –تهران- ارجاع می دهیم. امسال حدود پنج هزار مورد نمونه برداری تصادفی انجام دادیم که خوشبختانه هیچ مورد مشکوکی در آن یافت نشد.
مدیر کل دامپزشکی گیلان تصریح کرد: جا دارد از اقدام اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان درهمکاری تنگاتنگ پایش مناطق تالابی با شبکه دامپزشکی و عدم صدور پروانه شکار جدید تشکر کنیم.
او ادامه داد: در عین حال ما آموزش های خود را طبق روال همه ساله با نصب پوستر و بنر در روستاهای حاشیه تالاب ها دنبال می کنیم.
مدیرکل دامپزشکی استان گیلان از عموم گیلانیان به ویژه اهالی حاشیه تالاب ها خواست در صورت مشاهده لاشه پرندگان، از دست زدن به جسد خودداری کنند و به هنگام تمیز کردن پرندگان شکار شده، حتماً از دستکش استفاده کنند و پخت گوشت پرنده شکار را به طور کامل انجام دهند.
نیازی به لغو پروانه های شکار صادر شده نیست
«امیر عبدوس» مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان نیز در این مورد به سبز پرس گفت: ما مطابق دستورالعمل های داخلی در ابتدای فصل، محیطبان ها و کارشناسانی که با پرندگان مهاجر سراغ دارند را واکسینه کرده ایم در حال حاضر محیطبان های ما در عرصه، با هوشیاری رفتارهای پرندگان را رصد می کنند و تا کنون مورد مشکوکی در گیلان نداشته ایم. همچنین ارتباط خوبی نیز برای عکس العمل به موقع با اداره کل دامپزشکی گیلان برقرار کرده ایم.
عبدوس در پاسخ به این سوال که آیا پروانه های شکار صادر شده قبلی در گیلان لغو خواهد شد یا خیر با انتقاد از عملکرد سازمان دامپزشکی کشور گفت: سازمان دامپزشکی از ماه اکتبر (حوالی مهر ماه) تا کنون ۹ مورد مشکوک از استان مازندران را در سایت سازمان جهانی دامپزشکی ثبت کرده است، لذا اگر نظر بر لغو شکار می داشت، باید پیش از فروش پروانه شکار، این مطلب را اعلام می کرد. چراکه معمولا شروع فصل شکار با توجه به دستور سازمان که خود مبتنی بر جلسات مشترک با دامپزشکی و نهادهای ذیربط در مرکز است، آغاز می شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: بدیهی است در حال حاضر با توجه به وضعیت مطلوبی که فعلا گیلان از آن برخوردار است نیاز به لغو پروانه شکار نیست با این وجود ما تا پایان فصل شکار هیچ پروانه جدیدی صادر نخواهیم کرد و تنها شکارچیانی که قبل از این پروانه دریافت کرده اند می توانند به شکار خود در روزهای آخر هفته مبادرت کنند.
او افزود: در عین حال از همه مردم می خواهیم حتی الامکان از نزدیک شدن و تماس با پرندگان مهاجر خود داری کرده و مراتب مشکوک را به اطلاع حفاظت محیط زیست گیلان و دامپزشکی استان برسانند.