گردشگری - شرق نوشت:


آیین ایرانی چهارشنبه‌سوری هم عربی می‌شود. این را از برگزاری مراسم‌های بزرگ این روز در دوبی می‌توان فهمید. در حالی که آیین ‌کهن و ایرانی چهارشنبه‌سوری در کشورمان از یک‌سو توسط برگزار‌کنندگان آن به دلیل استفاده از ترقه و بمب‌های دست‌ساز تحریف و آزار‌دهنده شده و از سویی دیگر برخی مسوولان به همین دلیل با برگزاری آن مخالفت می‌کنند، برخی کشورهای همسایه ایران مانند امارات متحده عربی در شهر دوبی تلاش می‌کنند با تبلیغ و برگزاری هر چه باشکوه‌تر این آیین و دادن آزادی عمل به برگزار‌کنندگان آن به جذب گردشگر برای کشورشان اقدام کنند. 
اگر‌چه سال‌هاست مراسم چهارشنبه‌سوری توسط ایرانیان مقیم این کشور در دوبی برگزار می‌شود اما مدتی است فعالیت و تبلیغات حاکمان شیخ‌نشین دوبی برای برگزاری باشکوه این روز رنگ و روی دیگری به خود گرفته است. امسال از اوایل اسفند تبلیغات وسیع برای برگزاری تور چهارشنبه‌سوری در این شهر شروع شده است، عکس‌های منتشر شده از برگزاری آیین چهارشنبه‌سوری در دوبی افرادی را نشان می‌دهد که هلهله‌کنان با دشداشه‌های بلند از روی آتش سوری این آیین ایرانی می‌پرند.


این اولین بار نیست که آیین‌ها و شخصیت‌های کهن و معروف ایرانی توسط کشورهای همسایه تملک می‌شود، پیش از این اعراب حاشیه خلیج‌فارس کتاب‌هایی به زبان انگلیسی منتشر کردند تحت عنوان معماری عربی، که در آن تمام اسلوب معماری ایرانی به عنوان معماری عربی برای مخاطبان شرح داده شده است. 
ابوریحان بیرونی، زکریای رازی، جمال‌الدین اسدآبادی، رودکی، مولانا و چندین و چند شخصیت برجسته علمی و فرهنگی دیگر ایرانی نیز پیش از این توسط کشورهای همسایه به عنوان دانشمندان کشور خود معرفی شده بود. بعید نیست چندی دیگر حاکمان دوبی پرونده ثبت جهانی چهارشنبه‌سوری را برای ثبت به یونسکو ارایه کنند و ما ناباورانه فقط نگاه کنیم.


khabaronline