تعطیلات: آخرین توصیه ها به مسافران
هر ساله مؤسسۀ سلامت عمومی فرانسه، آخرین و جدیدترین توصیه ها را به مسافران ارائه میکند، که تمام این توصیه ها یک هدف مشترک دارند و آن این است که: «مسافر بدون کوله باری از خاطرات بد و ناخوشایند از سفر بازگردد».
با هم نگاهی کوتاه به توصیه های این مؤسسه برای تعطیلات امسال خواهیم داشت...
توصیه های بهداشتی سال 2012 برای مسافران
توصیه ها بر اساس نوع سفر، مقصد و شرایط اقامت تفاوت میکنند. همیشه اسهال، عفونت های مجاری تنفسی، بیماری های پوستی و تب، شایع ترین مشکلات بهداشتی مسافران بوده است.
ضمناً این آسیب های غیر عفونی نیز ممکن است بروز پیدا کنند: مشکل ارتفاع، مشکلات حمل و نقل، جراحت و زخم ها.
واکسن های مسافران کدامند؟
برای همۀ افراد و بدون در نظر گرفتن مقصدشان واکسن های دوره ای که باید به روز شوند، تجویز میشوند، مانند: دیفتیری، کزاز، فلج اطفال، سیاه سرفه، سرخجه و... .
با توجه به شرایط اپیدمی های محل مورد نظر، این واکسن ها باید تزریق شوند: انسفالیت ژاپنی، انسفالیت ساس، تب زرد، هپاتیت A، سل، و عفونت های منانژیتی.
حواستان باشد، برای ورود به برخی کشورها، ارائۀ کارت واکسناسیون ضروری است. (تب زرد، عفونت های منانژیتی و...)
با در نظر گرفتن شرایط اقامت (مدت اقامت، فصل سفر) و عوامل خطرزای شخصی، تزریق این واکسن ها نیز توصیه میشوند: وبا، تب حصبه، آنفولانزای فصلی، هپاتیت ب و هاری.
توصیه هایی به مسافران برای مقابله با مالاریا
پیشگیری از ابتلا به بیماری مالاریا بر اساس این اصول قرار دارد:
حفاظت از خود در مقابل نیش پشه.
بهره بردن از درمان های پیشگیرانه یا شیمیو پروفیلاکسی، که بسته به کشور محل سفر تفاوت دارد، کشورها بنابر مقاومت دارویی به سه گروه 1، 2 و 3 تقسیم شده اند.
پس از بازگشت از کشورهای منطقه حاره، اگر دچار تب شدید، بدون توجه به علائم دیگر، در اولین فرصت و به طور اورژانسی باید به پزشک مراجعه کنید.
توصیه هایی به مسافران برای مقابله با توریستا (اسهال جهانگردان)
تخمین زده میشود 50% از مسافرانی که اقامت 3 هفته ای داشته اند، مبتلا به توریستا یا اسهال جهانگردان میشوند. این بیماری شامل یک دوره اسهال حاد و خفیف است که طی سه روز از بین میرود، اما گاهی اوقات ممکن است شدید شود.
اسهال جهانگردان بیشتر به علت مصرف مواد غذایی سخت پیش میآید تا نوشیدنی ها.
پیشگیری از توریستا با انجام این اقدامات ممکن است:
شستشوی دست ها،
اجتناب از خوردن خوراکی هایی که بالقوه خطرزا هستند (تمام چیزهایی که خام یا پخته اند اما سرد مصرف میشوند)،
ننوشیدن نوشیدنی های خطرزا (مثلاً آب های محلی در بطری هایی که پلمپ نیستند)،
مصرف قطعات یخ.
در صورت ابتلا به اسهال جهانگردان، چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
مسلماً مراجعه به پزشک برای کودکان زیر دو سال توصیه میشود. در سنین دیگر، در صورت مشاهدۀ این علائم، باید به پزشک مراجعه کرد:
اسهال متوسط یا شدید،
تب،
وجود خون در مدفوع،
اسهال طولانی مدت بیش از 48 ساعت،
و استفراغ.
در سفر حواستان به سوانح باشد!
سوانح (تصادف و غیره) از جمله اصلی ترین دلایل بازگشت به وطن و یا مرگ در سفر محسوب میشوند. در تمام موارد اصول پیشگیری (بستن کمربند ایمنی، کلاه به سر گذاشتن در صورت سفر با موتور و استفاده از صندلی مخصوص برای کودکان) باید مراعات شوند.
همچنین، توصیه میشود که خودتان اتومبیل را نرانید (راننده بگیرید) و در صورتی که خودتان اتومبیل را میرانید، شب رانندگی نکنید.
در سفر از خالکوبی و سوراخ کردن بدن صرف نظر کنید!
خالکوبی و سوراخ کردن بدن یکی از مهم ترین عوامل خطرزاست که میتواند پاتوژن ها خصوصاً ویروس هپاتیت B، c، و ایدز را به خون منتقل کند.
دربارۀ خالکوبی های یک روزه باید گفت این خالکوبی ها که با استفاده از حنا انجام میشوند، ممکن است منجر به حساسیت پوستی گردند.
در نتیجه، خالکوبی و سوراخ کردن بدن به شدت نهی میشوند، خصوصاً هنگام سفر.
از خودتان در مقابل عفونت های جنسی قابل انتقال محافظت کنیدهیچ گاه بدون استفاده از وسایل پیشگیری کننده به برقراری رابطۀ جنسی اقدام نکنید: استفاده از وسایل پیشگیری کنندۀ مردانه یا زنانه یکی از اصلی ترین روش ها برای پیشگیری از عفونت های جنسی قابل انتقال (از جمله هپاتیت B، ایدز، سیفلیس، کلامیدیا و ...) است.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.