فریدریش لوتسمان، این مبتکر آلمانی کسی بود که در سال ۱۸۹۷ بههمراه کارل بنز و گوتلیب دایملر دو مدل از خودروهای خود را در نخستین نمایشگاه بینالمللی خودرو به نمایش گذاشتند.
کشور آلمان بعنوان یکی از قطب های اصلی صنعت خودروسازی جهان چندین کارخانه مهم خودروسازی را در خود جای داده است که از جمله آن ها میتوان به پورشه، بنز، بی ام دبلیو، اپل و ... اشاره کرد.
به گزارش روزگار نو، خودروسازی اپل آلمان یکی از پیشگامان تولید اتومبیل در جهان است. کارخانهای که امروز اتومبیل تولید میکند، کار خود را در سال ۱۸۶۲ با تولید چرخ خیاطی آغاز کرد.
آدام اپل، پسر بزرگ یک صنعتکار آلمانی، در سال ۱۸۶۲ در اصطبلی در شهر "روسلزهایم" آلمان کارخانهای را بنا نهاد که تا سال ۱۹۱۱ بیش از یک میلیون چرخ خیاطی راهی بازار کرد.
سالهای پایانی قرن نوزدهم و آغازین قرن بیستم دستاندرکاران اپل مطمئن شدند که تولید چرخ خیاطی آینده درخشانی ندارد. اپل از این پس رفتهرفته به ساخت دوچرخه و موتورگازی و موتورسیکلت گرایش پیدا کرد.
در سال ۱۸۹۸ و سه سال پس از مرگ پایهگذار کارخانه (آدام اپل) که از قضا هرگز قصد تولید خودرو نداشت، نخستین گامها برای ساخت اتومبیل در اپل برداشته شد. پسران آدام اپل در روزهای آغازین ۱۸۹۹ کارگاه خودروسازی فریدریش لوتسمان را خریدند و با تولید نخستین خودرو به دنیای تولید اتومبیل پا گذاشتند.
فریدریش لوتسمان، این مبتکر آلمانی کسی بود که در سال ۱۸۹۷ بههمراه کارل بنز و گوتلیب دایملر دو مدل از خودروهای خود را در نخستین نمایشگاه بینالمللی خودرو به نمایش گذاشتند. در این نمایشگاه ۴ غرفهدار ۸ اتومبیل ساخت خود را در برلین در معرض دید علاقهمندان قرار دادند. دایملر و بنز در دهه ۱۹۲۰ کارخانه دایملر−بنز را پایهگذاری کردند.
ماشین اقای دکتراپل در ابتدا به دلیل عدم توانایی رقابت با صنایع پیشرفته خودروسازی در فرانسه تولید اتومبیل را متوقف کرد. شروع همکاری با کارخانه "Darracq" فرانسه اما باز هم چرخهای این خودروساز آلمانی را به گردش درآورد. اپل در ادامه مدلی روباز را به بازار عرضه کرد که مورد علاقه پزشکان و اقشار مرفه واقع شد و به همین دلیل "ماشین آقای دکتر" لقب گرفت.
نخستین خودرو با بدنه هواپواپل موفق شد خود را در سالهای جنگ جهانی اول هم روی پا نگهدارد. این خودروساز آلمانی در طول تاریخ خود بسیاری از "اولینها" را به دنیای خودرو معرفی کرده است. یکی از نخستین خودروهای جهان با بدنهی هواپو "آیرودینامیکی" موسوم به "Opel-Ei" توسط طراحان اپل عرضه شد . یک دستگاه از این خودرو در جنگ جهانی اول مصادره شد و تا کنون پیدا نشده است.
نخستین خط تولید در آلمان۱۹۲۴ نقطه عطف دیگری در تاریخ اپل رقم خورد. این کارخانه بهعنوان نخستین کارخانه خودروسازی آلمان صاحب خط تولید شد؛ پدیدهای که تولید انبوه و کاهش هزینههای تولید را به دنبال آورد.
زیر چتر جنرالموتورزاپل در سال ۱۹۲۸ بزرگترین خودروساز آلمان بود. ۴۴ درصد از خودروهای تولیدشده در آلمان ساخت اپل بودند. ویلهلم فون اپل و برادرش فریدریش در سال ۱۹۲۹ هشتاد درصد از سهام اپل را به جنرالموتورز فروختند. خودروساز آمریکایی تا دو سال پس از آن تمام سهام کارخانه را خرید. برادران اپل که به خاطر بحران مالی جهانی مجبور به فروش کارخانه شده بودند، نام و سیاست طراحی اپل را حفظ کردند.
خودروی المپیکیاپل در سال ۱۹۳۵ و در آستانه رقابتهای المپیک تابستانی آلمان مدلی به نام "المپیک" را به بازار عرضه کرد. "Opel Olympia" نخستین خودروی آلمانی بود که بدنه و شاسی فولادی یکتکه داشت.
ماشین جنگیاپل در سال ۱۹۳۸ با سهم ۶/ ۴۶ درصدی از کل صادرات آلمان، یکی از مهمترین منابع درآمد ناسیونال-سوسیالیستها بود. از سال ۱۹۴۰ اما به دستور دولت تولید خودروی شخصی در کارخانه اپل متوقف شد. از این تاریخ به بعد کامیونهای سه تنی "Blitz S"، مهمترین خودروی باری ارتش آلمان نازی، و قطعات هواپیماهای جنگی مهمترین محصولات اپل بودند.
آب به آسیاب دشمن؟جنرال موتورز آمریکا، مالک اپل، در زمان جنگ در واقع ماشین جنگی دشمن (آلمان نازی) را به حرکت میآورد. دستاندرکاران این شرکت در پاسخ به انتقادها گفتند که سود سرشار اپل برای اقتصاد ایالات متحده مهم بوده است. این در حالی است که تنها بخشی از سود اپل از راه سوئیس به آمریکا میرسید. تصویر جنگنده "Ju 88" آلمان را نشان میدهد که بخشی از قطعات آن در سالهای جنگ توسط اپل تولید میشد.
تولید یخچالپس از جنگ جهانی دوم کارخانه اپل در روسلزهایم در منطقهی تحت نظارت آمریکا بود. بخشهای تخریبنشده این کارخانه با نظارت دولت نظامی خودروهای اپل را تعمیر میکرد؛ خودروهایی که عموما تولید سالهای پیش از جنگ بودند. در سالهای پایانی دهه ۱۹۴۰ هم ماهانه پانصد یخچال با مارک "فریجیدر" (Fridgidaire) در کارخانه اپل تولید شد.
یک سال بدون خودروسال ۱۹۴۵ در تاریخ اپل تنها سالی است که در آن هیچ اتومبیلی در این کارخانه ساخته نشده است. نخستین اتومبیل اپل پس از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۶ خط تولید کارخانه را ترک کرد: کامیون مشهور "Blitz" البته مدل یکونیم تن آن.
برخاستن ققنوس اپل از خاکستر جنگبه مدد مدیریت توانمند اپل در سالهای پس از جنگ جهانی دوم، سری جدید مدلهای "اپل رکورد" در دهه ۱۹۵۰ روانهی بازار شدند. این مدلها در میانه قرن بیستم میلادی، پس از فولکس قورباغهای (در آلمان مشهور به "سوسک") به محبوبترین خودرو در آلمان تبدیل شدند.
اپل و جنگ ایران و عراقآغاز جنگ عراق و ایران و بحران نفت ضررهای مالی سنگینی در سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۲ به صنعت خودروسازی جهان تحمیل کرد. اپل نیز از این قاعده مستثنی نبود. این کارخانه برای نخستین بار از سال ۱۹۵۰ ضرر کرد: ۴۱۱ میلیون مارک. تصویر نمونهای از اپل "کورسا"، از مدلهای موفق کلاس کوچک تولید اپل در دهه ۱۹۷۰ را نشان میدهد.
«کاستیهای لوپز»در سالهای پایانی دهه ۱۹۸۰ نوآوریهای یکی از مهندسان اپل به نام خوزه ایگناسیو لوپز د آریوتوآ (راست، در کنار مدیر عامل فولکس واگن) مشکلات کیفی برای برخی از مدلها ایجاد کرد. در پی این اتفاق چهرهی اپل در رقابت با رقیب اصلی خود، فولکس واگن، تا حدی مخدوش شد. این مشکلات که به "کاستیهای لوپز" مشهور شده بودند، در "امگا" و "آسترا" که در واقع مدلهای پیشرفته "رکورد" و "کادت" بودند، هم ادامه یافتند.
آغاز سراشیبیلوپز به فولکس واگن رفت. او متهم شد که مدارک محرمانهای از اپل را هم به همراه برده است. مشکلات بیشمار اپل در زمینهی بازاریابی، طراحی مدلهای جدید، تولید و کنترل کیفیت و همچنین عدم هماهنگی لازم بین دفتر جنرالموتورز در اروپا و اپل در آلمان، شیب سقوط اپل را از اوایل دههی ۱۹۹۰ میلادی تندتر کردند.
عمق بحراناپل از میانهی دهه ۱۹۷۰ میلادی تا سال ۲۰۱۲ چهارده مدیر عامل جدید به خود دیده است. متوسط خدمت کمتر از ۵/ ۲ سال برای هر مدیر از سردرگمی دستاندرکاران جنرالموتورز و اپل برای ساماندادن به وضعیت اپل حکایت میکند. سهم اپل از بازار خودرو در آلمان در سال ۲۰۱۱ به تنها ۸ درصد کاهش یافت.
میخی دیگر بر تابوت اپلبحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ وضعیت مالی جنرالموتورز و در پی آن اپل را بدتر از پیش کرد. از آن زمان اخبار متفاوتی در مورد سرنوشت اپل منتشر شدند؛ گاهی از فروش اپل به سرمایهگذاران چینی و کانادایی و روسی سخن به میان آمد و گاهی از سرمایهگذاری دولت آمریکا در جنرالموتورز و کمک دولت آلمان به اپل.
کورسوی امیددر این میان اخبار گهگاه امیدوارکنندهای هم از اپل شنیده میشود. اپل "آمپرا" که در بازارهای مختلف به نامهای "هولدن ولت"، "واکسهال آمپرا" یا "شورلت وُلت" هم عرضه میشود، بهعنوان خودرو برتر سال ۲۰۱۲ شناخته شد. این خودرو خانوادگی موتوری الکتریکی دارد. شارژر تعبیهشده در این اتومبیل با شارژ باتریها مشکل عدم دسترسی به پریز برق را حل کرده است.
اپل در ایراناپل در ایران نیز مارک شناختهشدهای است. مدلهایی همچون "کادت" و "رکورد" در سالهای دور در خیابانهای ایران حضور داشتند. با ازسرگیری واردات خودروهای خارجی در دههی ۱۳۷۰ هم پای مدلهایی چون امگا، کورسا، آسترا و وکترا به بازار ایران باز شد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.