در عکس نوشته این تصاویر آمده بود که این مار غولپیکر که به مگامارمالاو، شهرت دارد در نزدیکی سد کرج به حالت نیمهجان کشف شده است. این مار آریایی!!! که حدود ۴۳ متر طول و ۶ متر پهنا دارد تنها بازمانده نوع خود است و به گفته دانشمندان ۱۰۳ ساله است!
به گزارش زیست بوم و به نقل از شبکه ایران شایعهها گاهی آنچنان هوش و حواسها را شوک میبرد که خیلی زود دهان به دهان چرخیده و گاهی واقعی به نظر میرسند. دنیای مجازی نیز در شایعهسازی پیش قدم است و با استفاده از فریبهای رایانهای و تغییر تصاویر در فتوشاپها به بازی با افکار مردم میرود.
از مدتها پیش گروهی با استفاده از ترفندهای یارانهای، ایمیلی به مشترکان ایرانی فرستادند که در آن به «کشف بزرگترین مار جهان در سد کرج» اشاره شده بود. عکسها نشان میداد که این مار غولپیکر را روی تریلر ارتش گذاشته و در حال جابهجایی آن هستند.
شایعهپردازان نوشتههایی داشتند که نوع آن نشان میداد سعی دارند کشف چنین ماری در سد کرج را واقعی جلوه دهند.
در عکس نوشته این تصاویر آمده بود که این مار غولپیکر که به مگامارمالاو، شهرت دارد در نزدیکی سد کرج به حالت نیمهجان کشف شده است. این مار آریایی!!! که حدود ۴۳ متر طول و ۶ متر پهنا دارد تنها بازمانده نوع خود است و به گفته دانشمندان ۱۰۳ ساله است!
جالب اینکه شایعهپردازان وعده عجیبی نیز دادهاند مبنی بر اینکه «مگامارمالاو» بعد از دریافت تنفس مصنوعی در وضعیت بهتری به سر میبرد و پیکرش توسط کگا تریلر ارتش به باغوحش ارم انتقال یافته و بزودی به نمایش گذاشته میشود.
عجیب است که خیلیها وجود چنین ماری در سد کرج را پذیرفتند در حالی که هیچ اطلاعرسانی رسمیای وجود نداشت و اگر خوانندگان این مطلب به خود زحمت میدادند و به بررسیهای اینترنتی میپرداختند متوجه میشدند که ماری به نام «مگامارمالاو» وجود خارجی ندارد یا «مار آریایی» نیز جزو گونههای مختلف این خزنده نیست.
واقعیت چیست
کسانی که این شایعه را ساخته و پرداختهاند عکسهای مار غولپیکر را زیرکانه دستکاری کردهاند به گونهای که اگر عکسهای واقعی را انتشار میدادند همه پی میبردند که این مار واقعی نیست.
در عکسهای اصلی دیده میشود که نیروهای ارتش، خودرویشان و مار همگی پلاستیکی و اسباببازی هستند که برای ساخت یک فیلم عروسکی و انیمیشن ساخته شدهاند که البته گفته میشود همگی تصاویر متعلق به کشور اندونزی است. از این بگذریم که این عروسکها متعلق به چه فیلم و چه کشوری هستند اما یک سؤال بزرگ مطرح است گروهی که با دیدن این تصاویر شایعه پیدا شدن مار غولپیکر در سد کرج را مطرح کردهاند چه انگیزهای داشتهاند؟!
شاید یک تفریح و سرگرمی کلید این شایعه را دامن زده است!! البته بارها و بارها در ایران و حتی کشورهای دیگر شایعههای عجیب و غریب به گوش میرسد که برخی به اعتقادات و خرافات اقشار جامعه برمیگردد.
شایعه مار غولپیکر ایران اگرچه با دیدن تصاویر، واقعی به نظر میرسد، اما پایه و اساس ندارد و بازیگران این شایعه توانستند با دروغی بزرگ افکار دیگران را به بازی بگیرند.
تحلیل شایعه
دکتر امان قرایی مقدم جامعهشناس درخصوص علل شایعهسازی گفت: یکی از مخربترین عواملی که افکار عمومی جامعه را به خطر میاندازد و مورد هجمه قرار میدهد، شایعه است. این شایعهپراکنی در بدنه جامعه اثرات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی روانی بالایی میگذارد و به اصطلاح عامه باعث تخریب جامعه میشود. اگر دقیقتر بخواهیم بررسی کنیم، حتی در دوره جنگ جهانی دوم و سالهای قبل از آن یکی از مهمترین مسائل جامعهشناسی مدنظر عدهای این بود که چگونه شایعه را درون جامعه رشد و گسترش دهند. در واقع این عده درصدد بودند تا با تکیه بر شایعه بتوانند به تخریبهای نظامی دست بزنند و روحیه سربازان را تضعیف کنند. این عمل بهطور واقع یکی از تخریبکنندهترین روشهایی است که به اصطلاح عامه خودمان از آن به «یک کلاغ، چهل کلاغ» هم یاد میشود.
شایعه یک واقعه مرکزی است. بهطور مثال اگر یک حوض آب را درنظر بگیرید و سنگی را درون آن بیندازید، تکان این سنگ و بروز حرکت در آب از وسط تا لبه حوض ادامه پیدا میکند. در واقع شایعه هم اینگونه عمل میکند و اثرات آن کل جامعه را دربر میگیرد. شایعهپراکنان بهطور معمول از سر بیکاری دست به این کار نمیزنند، چرا که هیچ بیمار روحی انگیزه شایعه ندارد و میشود نتیجه گرفت که این سخنپراکنیهای بیهوده با یک برنامه از پیش تعیین شده و با هدفی خاص در بین مردم انجام میشود. شایعهپراکنان از قدیم مانند موریانه عمل کردهاند و بهتدریج باعث نابودی هدفشان شدهاند. در واقع گاهی ذهنیات غلط القا شده به مردم و سادهباوری آنها باعث تبدیل حرف گفته شده به واقعیت میشود که این موضوع هدف اصلی شایعهپراکنان است. بهطور مثال وقتی عدهای قصد بالا بردن قیمت زمین در منطقه خاص را دارند، با پخش این موضوع که قیمت در آنجا قرار است بزودی بالا رود، سبب هجوم مردم به آن منطقه میشوند و اینگونه هدفشان را به حقیقت نزدیک میکنند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.