40 میلیون تومان خرج دانه باغ پرندگان 





مشاور پروژه باغ پرندگان در گفت و گو با دامپزشک گفت: بین 120 تا 130 گونه پرنده در باغ پرندگان منطقه چهار نگهداری شود. در حال حاضر شش هزار و 500 بال پرنده در این باغ گردآوری شده است. بال این پرندگان به نحوی چیده شده که نتوانند پرواز کنند. زیرا آنها زیر توری نیستند. به محض ایجاد توری، پتانسیل ورود 10 هزار بال پرنده به این باغ وجود دارد.



اسماعیل کهرم درباره گونه‌های فعلی موجود در باغ پرندگان، بیان داشت: بخشی از پرندگان باغ داخلی هستند، نظیر اردک ماندارین یا قوی سیاه و بخش دیگری مثل شترمرغ، بومی ایران نیستند.
وی افزود: تاکنون پرندگان شکاری نظیر کرکس‌ها، به خصوص کرکس سیاه که گونه کمیابی است، عقاب طلایی، کرکس زرد،‌ کرکس مصری و سارگپه، سونقور سفید و تالابی به همراه شاه بوف و دلیجه به این باغ وارد شده‌اند.
کهرم تصریح کرد: در آینده با توجه به وسعت باغ، تلاش می‌کنیم پرندگانی نظیر کرکس غیر سیاه، انواع عقاب‌ها نظیر عقاب ماهیگیر اروپایی، عقاب دم سفید و حتی عقاب میمون خوار را به این مجموعه اضافه کنیم.



وی با اشاره به اینکه پرندگانی که در شرایط فعلی در باغ پرندگان نگهداری می‌شوند، مربوط به مناطق گرمسیری بوده و شب‌ها نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند، خاطرنشان ساخت: انواع طوطی‌ها، «مرغ مینا»، «بلبل خرما»، «کاسکو» و «آرا»ی موجود در باغ را تا مناسب شدن دمای شب، باید در محل سرپوشیده نگهداری کرد.



مشاور باغ پرندگان درباره نحوه تغذیه پرندگان این باغ، بیان داشت: در حال حاضر باید روزانه یک و نیم کیلوگرم ماهی برای پلیکان‌های موجود در باغ تهیه شود. عقاب و دلیجه نیز گوشت لخم بدون چربی می‌خورند. عمدتا به آنها گوشت گوساله یا جوجه داده می‌شود.



وی نیاز ماهانه پرندگان باغ به دان را حدود 20 تن اعلام کرد و افزود: هر پنج روز یک نیسان سه تا سه و نیم تنی دانه، برای پرندگان خریداری می‌شود. قیمت هر کیلو دان بیش از دو هزار تومان است.



کهرم در پاسخ به این سئوال که آیا پرندگان موجود در باغ صید شده‌اند یا خیر، گفت: به هیچ وجه. تمام پرندگان در اسارت متولد شده‌اند و در محل‌هایی نظیر کرج نزد «نگهدارها» یعنی افرادی که پرنده نگهداری می‌کنند، به دنیا آمده‌اند.