احتمالاً تاکنون شنیده اید که «خانمی در اثر بیماری ناشی از موی گربه دچار ناباروری یا سقط جنین شده» یا اینکه «فردی در کودکی با گربه ها در ارتباط بوده و به همین دلیل اکنون که فرد بالغی است دچار ناباروری شده است» و... از این دست اظهارنظرها از دیرباز وجود داشته و باوجود پیشرفت روزافزون پزشکی و دامپزشکی، کماکان ادامه داشته است.ولی اینطور نیست...



آیا موی گربه برای خانم ها خطرناک است؟
خطر موی گربه برای خانم ها و نکات نگهداری از گربه



جالب است بدانید بر خلاف تصور عامیانه رایج‌، نوازش گربه حتی در صورت ابتلای حیوان به توکسوپلاسموز‌، سبب ایجاد بیماری در انسان نمی شود ، زیرا حتی در این حالت نیز انگل تنها از طریق مدفوع حیوان (آن هم در دوره زمانی محدود) دفع می شود .



در بررسی هایی که بر روی موی گربه های مبتلا به توکسوپلاسموز روده ای (که انگل را دفع می کنند) انجام شده است ، مشخص شده موی این گربه ها آلوده به این انگل نبوده است. ارتباط مستقیم با مدفوع گربه در دوران بارداری سبب سقط و برای بیماران دارای نقص سیستم ایمنی خطرناک می باشد.کسانی که در بچگی پت داشتند دارای تیتر هستند و احتمال ابتلا کمتر است.



این نکات را خانم های باردار در مدت بارداریشون در نظر داشته باشند که انگل توکسوپلاسما از دو راه می تواند انسان را آلوده نماید:



آیا موی گربه برای خانم ها خطرناک است؟


1- خوردن یا تماس با گوشت آلوده به این مفهوم که حتی چاقوی آشپرخانه ای که گوشت با آن خرد شده و یا تخته خرد کردن گوشت و حتی قطرات آب گوشت خام که روی میز و لوازم آشپرخانه ریخته شده و نیز تماس دست دارای خراشیدگی و زخم با گوشت خام و نیز خوردن کباب یا استیک کم پخته شده نیز می توانند این انگل را به انسان منتقل کنند.



2- خوردن تخم های فعال شده انگل (تخم انگل دفع شده از مدفوع گربه های مبتلا که به مدت 2 تا 3 روز در محیط مرطوب و نسبتا گرم باقی مانده و فعال شده باشد)




انسان در واقع میزبان واسط انگل توکسوپلاسماست و در صورت ورود این انگل به بدن ما، در بدن کیست های بسیار ریز میکروسکوپی تشکیل می دهد که به سرعت توسط سیستم ایمنی افراد سالم مهار شده و اغلب تا پایان عمر فعال نمی شود. این اتفاق تنها یک بار در طول عمر هر فرد رخ می دهد و از آن پس فرد در برابر این انگل ایمن خواهد شد.



در افرادی که به دلایلی مانند ابتلا به ایدز و یا شیمی درمانی شدید سیستم ایمنی بسیار تضعیف شده است ممکن است در برخی مواقع این کیست ها مجددا فعال شوند که در این صورت با آنتی بیوتیک های مخصوص درمان می شود. این افراد همواره از طریق خوردن و تماس با گوشت قرمز و سفید نیز در معرض آلودگی مجدد هستند