افزایش مرگ‌ومیر شیرهای دریایی





به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سال گذشته میلادی (2014) تعداد زیادی از بچه‌شیرهای دریایی در سواحل کالیفرنیا جان باختند و نخستین گمانه‌زنی‌ها حاکی از این بود که این مرگ و میرها به دلیل کمبود منابع غذایی برای این پستانداران بوده است. اما نتایج مطالعات 

برنامه «وقوع تلفات غیرعادی» (UME) نشان می‌دهد در سال 2013 میلادی، عدم دسترسی شیرهای دریایی به یکی از محبوبترین منابع غذایی آنها یعنی ماهی «ساردین» سبب تلف شدن بیش از 1600 بچه شیردریایی در سواحل کالیفرنیا شده است. 


کارشناسان مرکز مطالعات جوی و اقیانوسی آمریکا (NOAA) به دنبال مشاهده مرگ و میر گسترده شیرهای دریایی اقدام به انجام مطالعات سم‌شناسی و سنجش اسیدیته آب دریا کردند زیرا احتمال می‌دادند این پستانداران به دلیل ابتلا به یک ویروس، عفونت و یا مسمومیت توسط اسید «دوموئیک» تلف شده باشند. 



با این حال نتایج مطالعات مشخص کرد که هیچ‌یک از عوامل فوق سبب مرگ و میر شیرهای دریایی نشده بلکه والدینِ این بچه‌شیرهای دریایی، آنها را به دلیل نبودن غذای کافی رها کرده‌اند و موجب تلفات گسترده آنها شده‌اند. 



به گزارش ایسنا به نقل از کونترا کاستا تایمز، «سارا ویلکین»، زیست‌شناسی شیلات مرکز «NOAA» نیز تاکید کرد: با مطالعه روی اجساد بچه شیرهای دریایی به هیچ نمونه‌های از همه‌گیری ویروس یا عفونی برنخوردیم بلکه تنها دلیل این تلفات وسیع عدم پرستاری درست و کافی از سوی شیرهای دریایی مادر بوده است اگرچه در مورد این عامل نیز هنوز ابهاماتی وجود دارد. 


از سوی دیگر ماهیگیران نیز در صید ماهی ساردین با دشواری مواجه شده و نسبت به کاهش جدی شمار ماهی‌های ساردین ابراز نارضایتی می‌کنند. به دنبال کاهش چشمگیر میزان ذخیره ماهی ساردین، کارشناسان براین‌باورند که بچه‌شیرهای دریایی به سختی قادر به تامین غذای خود شده و در نتیجه دچار تلفات وسیع شده‌اند.