احتمال انتقال سل پوستی از ماهی قرمز به انسان ‌

دکتر فرزین حسینی در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان‌شمالی، افزود: در این میان کودکان علاقه زیادی برای خرید این نوع ماهی از خود نشان می‌دهند و از تماشای آن لذت فراوانی می‌برند، این در حالیست که باید مراقبت‌های لازم در حین نگهداری آن رعایت شود.

وی با اشاره به اینکه بیماری سل پوستی یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و آبزیان است که می‌تواند از ماهی قرمز نیز به انسان منتقل شود، ادامه داد: این بیماری در ماهی‌ها نمود چندانی ندارد، اما در انسان به صورت عوارض پوستی، لکه و زخم دیده شود.


حسینی اظهار کرد: به منظور جلوگیری از بروز این بیماری باید تا جایی که امکان دارد از تماس با آب و یا خود ماهی قرمز جلوگیری شود و بعد از تماس دست ها با آب و صابون تمیز شسته شود.


وی تاکید کرد: شهروندان به منظور اطمینان از سلامت ماهی‌های قرمز، آن‌ها را از مراکز فروشی که تحت نظارت این اداره کل هستند و مجوز فروش خود را از این اداره کل دریافت کرده‌اند، خریداری کنند.
متخصص بهداشت و بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان‌شمالی نیز در ادامه گفت: ماهی قرمز نیرویی بالقوه برای معرفی و رونق بخشیدن صنعت ماهیان آکواریمی در ایران است.

دکتر حسین یاروی افزود: همه ساله از اواسط اسفند ماه ایرانیان اقدام به خرید ماهی قرمز برای سفره‌های هفت سین می‌کنند، اما این پتانسیل در رونق بخشیدن صنعت ماهیان آکواریمی به خوبی استفاده نمی‌شود.


وی با اشاره به اینکه اگر برای این پتانسیل بالقوه به خوبی برنامه‌ریزی و تبدیل به یک پتانسیل بالفعل شود، اشتغال زایی خوبی را برای جوانان به همراه خواهد داشت و در اقتصاد استان‌ها نیز تاثیر گذار است، ادامه داد: این در حالیست که از سیزدهم فروردین ماه تقریبا به فراموشی سپرده می‌شود، و این امر مهم مورد غفلت قرار می‌گیرد.


یاوری با بیان اینکه آمدن ماهی قرمز به خانه‌های ایرانیان در سال نو نه تنها موجب رونق بخشیدن هر چند اندک صنعت ماهیان آکواریمی می‌شود بلکه با فعال‌تر شدن سازمان‌های درگیر حفظ و بهداشت عمومی از قبیل دامپرشکی که نسبت به توصیه‌های بهداشتی در قالب بروشور و پمفلت نقش بسزایی در آموزش و نگهداری بهداشتی این دسته از ماهیان دارند، اظهار کرد: به نظر می‌رسد اگر ماهی قرمز نبود اینگونه مسایل آموزشی و ترویجی در خصوص سایر آبزیان خانگی نیز عمومیت پیدا نمی‌کرد.