گروهی از دانشمندان انگلیسی موفق شدند درخت ژنتیکی باکتری عامل بیماری ذات الریه را بازسازی کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، باکتری Streptococcus pneumoniae یکی از باکتریهای بیماریزا و یکی از دشمنان انسان است. این باکتری از سال 1984 تاکنون برای مقاومت در برابر واکسنها و آنتی بیوتیکها سه چهارم از ژنتیک خود را تغییر داده است.
اکنون گروهی از دانشمندان موسسه Wellcome Trust Sanger انگلیس موفق شدند درخت ژنتیکی Streptococcus pneumoniae را بازسازی کنند.
این محققان با بررسی ژنوم 240 نمونه از این باکتری که از مردم بیمار در 22 کشور در طول سالهای 1984 تا 2008 جمع آوری شده بود به این درخت ژنتیکی دست یافتند.
این درخت ژنتیکی نشان می دهد که این باکتری چگونه توانسته است در طول زمان در مقابل آنتی بیوتیکها و باکتریها مقاوم شود. نتایج این تحقیقات می تواند به توسعه داروهای جدید در مبارزه با باکتری ذات الریه کمک کند.
تازه ترین محاسبات نشان می دهد که ذات الریه یا سینه پهلو یک عامل شایع مرگ به ویژه در میان کودکان است.
براساس گزارش ساینس نیوز، این باکتری در سال 2000 سبب بروز 14.5 میلیون بیماری خطرناک در کودکان بین 1 تا 5 سال و سبب مرگ حدود 826 هزار کودک شد.
نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که این باکتری حدود هر 15 هفته یکبار حروف DNA خود را برای مقاومت در برابر آنتی بیوتیکها تغییر می دهد.