دانشمندان توانسته‌اند آثار يك نبرد جدي در ميان امواج دريا را بر روي استخوان آرواره يك هيولاي دريايي 120 ميليون ساله شناسايي كنند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دانشمندان بر اين باورند كه جراحات ناشي از گازگرفتگي بر روي «ايكتيوسور» احتمالا توسط يكي ديگر از اعضاي همان گونه صورت گرفته است.
به گفته محققان اين جراحات احتمالا در اثر جنگ بر سر غذا، جفت‌گيري يا قلمرو بوجود آمده‌ است.
ايكتيوسورها، خزندگان دريايي دلفين‌ شكلي بودند كه همزمان با دايناسورها مي‌زيستند. اين خزنده آبزي از اواسط دوره ترياسه زندگي مي‌كرده و در طول دوره دوم زمين شناسي، دوران ميان‌زيستي تکامل زيادي داشته‌است.
يك ايكتيوسور (ichthyosaur) جوان تا شش متر طول داشته و از سري با پوزه دراز برخوردار بوده است. اين حيوان همچنين بيش از 100 دندان تيز كروكوديل ‌شكل داشته است.
اين شكارچيان درنده و سريع از حيواناتي مانند ماهي و ساير جانوران شبيه ماهيان مركب تغذيه مي‌كردند.
اندازه دندان و فاصله آن در جراحات گاز گرفتگي بر روي اين حيوان نشان از اين دارد كه به احتمال زياد يك ايكتيوسور ديگر اقدام به اين كار كرده‌ است.
شواهد مربوط به ترميم زخم نيز نشان دهنده اين مطلب است كه حيوان از اين جنگ جان سالم به در برده و تا مدتي بعد هم زندگي كرده‌ است.
دانشمندان، فسيل اسكلت ايكتيوسور را در يك ناحيه باير دورافتاده در نزديكي شهر ماري در جنوب استراليا كشف كردند.
در زمان حيات اين حيوان، قاره استراليا هنوز به قطب جنوب متصل بوده و در قسمت جنوبي‌تري نسبت به موقعيت امروزي قرار داشته است.
اكنون محققان در پي اين كشف اميدوارند كه بتوانند شواهد بيشتري در مورد رفتار اجتماعي اين جانور دريايي منقرض شده درك كنند.