جهان: نمایندگان مجلس کودک آزاری را معلول عوامی چون طلاق، اعتیاد و خانواده های بد سرپرست می دانند و خواستار پیگیری این مساله در مجلس و تعیین راهکارهای لازم دراین رابطه هستند.
باربد سه ساله با ۷۰ درصد سوختگی ناشی از آتش کشیده شدن از سوی پدرش، نیمای چهار ساله با ضرب و جرح، سوختگی شدید در نقاط مختلف بدن از جمله آلت تناسلی و نیز کبودی شدید ۲ چشم و هانیه هشت ساله با زخمهای مختلف در جای جای بدنش با شکنجههای ناپدری خبرهایی بود که در کمتر از یک ماه در رسانه ها منتشر شد و حکایت از عمق فاجعه کودک آزاری داشت.
در همین رابطه خبرنگار جهان سراغ چند نماینده مجلس رفت و نظر آنان را در این زمینه پرسیده است.
سیدجواد زمانی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه کودک آزاری در جامعه ما وجود دارد و مختص تهران نبوده و قابل انکار هم نیست، گفت: این مساله دلایل زیادی دارد و در بررسی ریشه کودک آزاری متوجه می شویم که این کودکان یا از سوی نامادری، یا ناپدری و یا در خانواده های بد سرپرست حضور دارند و بهترین راه حل آن توجه به تحکیم خانواده است.
وی کودک آزاری را همچنین معلول طلاق در جامعه دانست و افزود: وقتی خانواده ای با طلاق متلاشی می شود تکلیف فرزندان این خانواده مشخص نیست. بنابراین قبل از هر چیز باید با تحکیم پایه های خانواده، مانع طلاق در جامعه شد.
نماینده گنگاور و صحنه در مجلس اعتیاد در خانواده را دیگر دلایل کودک آزاری در جامعه دانست و گفت: دولت، مجلس و مسئولین باید با برنامه ریزی ریشه های کودک آزاری بخصوص طلاق و اعتیاد را از بین ببرند و علل ها را شناسایی و با آن مبارزه کرد. مسئولین باید در این زمینه برنامه های بلند مدت وکوتا مدت تدوین کنند.
داریوش قنبری سخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس نیز معتقد است که کمیسیون اجتماعی مجلس باید موضوع کودک آزاری را در دستور کار خود قرار داده و از مسئولین و متولیان امر در این رابطه توضیح بخواهد.
وی با اشاره به مسئولیت دولت در این رابطه گفت: دولت باید لایحه متناسب با این موضوع و رفع خلاء های قانونی را تهیه و جهت تصویب به مجلس ارائه کند و مجلس با تصویب آن حساسیت لازم را در موضوع کودک آزاری ایجاد کرده و موانع این مساله را قانونی کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به ضرورت کار فرهنگی در این رابطه گفت: نگرشها باید تغییر کند و در خانواده ها نباید اینگونه تلقی شود که کسی که قویتر است ، می تواند سایر اعضا را مورد آزار و اذیت قرار دهد.
قنبری گفت: همچنین مسئولین امر باید خانواده های مستعد کودک آزاری و کسانی که سرپرستان مناسب ندارند را شناسایی کنند. البته این کار کمی سخت است چرا که ممکن است در برخی موارد منجر به ورود به حریم شخصی شود.
وی افزود: متاسفانه این مساله هروقت که رسانه ای می شود، از سوی مسئولین پیگیری و بعد به فراموشی سپرده می شود.
سید علی میرخلیلی دیگر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس باتاکید براینکه مساله کودک آزاری در جامعه بسیار مهم و با اهمیت است، گفت: این موضوع باید از طریق هیئت رئیسه مجلس پیگیری شود و مسئولین قضایی، سازمان بهزیستی و دیگر متولیان امر باید به مجلس فراخوانده و با چاره اندیشی این مساله را مهار و کنترل کرد.
وی افزود: کمیسیونهای تخصصی مجلس بخصوص کمیسیون حقوقی و قضایی و کمیسیون اجتماعی باید در این زمینه حساسیت مضاعفی نشان داده و برای آن راه حلی پیدا کنند.
نماینده میناب، رودان، جاسک و بشاگرد اظهار داشت: باید با فرد کودک آزار برخورد جدی کرد و آنها باید متناسب با جرم انجام شده مجازات شوند.
مجید نصیرپور دیگر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه به خاطر غلبه امر سیاست بر مسایل جامعه، بسیاری از مسایل جامعه شناسی و اجتماعی مغفول مانده، گفت: متاسفانه مشکلات سیاسی در کشور پررنگ و همین مساله موجب بد اخلاقی اجتماعی می شود و وقتی جامعه شناسان بر غلبه سیاست بر امر جامعه مطلع می شوند، سکوت می کنند.
این عضو فراکسیون اقلیت مجلس با تاکید بر اینکه باید مجموعه حاکمیت از جمله قوه قضائیه موضوع کودک آزاری را جدی بگیرد، اظهار داشت: مجلس آماده همکاری با دولت در این زمینه است. البته ما معتقدیم که باید قبل از هر چیز در ساختار سازمانهای حمایتی از جمله سازمان بهزیستی تغییراتی حاصل شود.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.