به گزارش سبزپرس، اداره حفاظت محیط زیست مازندران در جهت حمایت از جمعیت مرال در پناهگاه حیات وحش سمسکنده، یک سایت تکثیر در اسارت با مساحت 200هکتار ایجاد کرده است که در حال حاضر 11 مرال در آن نگهداری می شوند.
فصل تولید مثل مرال «گاوبانگی» نام گرفته زیرا مرال ها در این فصل صدای بلندی مانند صدای گاو دارند.
مرال ها در فصل زاد آوری قلمرو طلب هستند، به این معنی که یک نر بالغ قوی ماده های بالغ را که آماده جفت گیری هستند در اختیار می گیرد و به بقیه نرها اجازه جفت گیری نمی دهد.
این نر بالغ ممکن است سالها بر سایر نرها غالب شود و شانس جفت گیری را از سایر نرهای جوان و بالغ برباید، اما در یک دسته کوچک مرال ها، مثل جمعیت کمی که در پناهگاه های حیات وحش وجود دارند در اثر جفت گیری پی درپی در طول سالیان پی در پی تمامی گوزن ها با یکدیگر هم خانواده یا به اصطلاح «هم خون» می شوند.
این موضوع باعث می شود انتقال ژن های جدید به نسل های بعد کاهش یابد و پدیده هم خونی بین گوزن ها آنها را به گرداب انقراض بکشاند، زیرا این پدیده منجربه بروز ژن های مغلوب و ناهنجاری های ژنتیکی در جنین می شود که به صورت ناقص الخلقه متولد شدن خود را نشان می دهد.
در این راستا بهرنگ اکرامی دامپزشک متخصص مامایی و بیماری های تولید مثل فرضیه ای را به آزمایش گذاشت که با موفقیت انجام شد.
این فرضیه از این قرار بود که چنانچه تمامی مرال های ماده در یک زمان با تزریق هورمون های خاص، فحل و آماده جفت گیری شوند ، نر غالب تنها فرصت جفت گیری با یک ماده را خواهد داشت و به این ترتیب سایر نرهای جوان فرصت انتقال ژن خود به نسل بعد را خواهند یافت.
تزریق هورمون به مرال ماده
این مطالعه آزمایشی با همکاری اداره محیط زیست مازندران و کارشناسان بخش محیط طبیعی در برنامه ای در جهت کنترل و پبشگیری از درون آمیزی ، القاء فحلی و تخمک گذاری زمان دار برای خارج کردن ماده ها از سلطه نر غالب در گله و ایجاد شانس جفت گیری برای نرهای جوان در پناهگاه حیات وحش سمسکنده اجرا شد.
این آزمایش علمی با موفقیت بالایی انجام شد که نتیجه آن جفت گیری دو نر جوان دیگر با ماده ها بود.
به جز نر غالب، از سه نر جوان دو تا با موفقیت با تمامی ماده ها جفت گیری کردند و ناموفق بودن نر سوم به دلیل کم سن بودن و عدم رشد جسمی و جنسی بود.
استفاده از این سیستم مدیریت جفت گیری در پناهگاه حیات وحش سمسکنده برای مرال که یک حیوان اهلی نیست منحصر به فرد بوده و نظر متخصصان در مجامع علمی دنیا را به خود جلب کرده است.
مرال ( گوزن قرمز) (Cervus elaphus) نماد جنگل های هیرکانی است ، به گفته دکتر اکرامی گوساله های این مرال ها در خرداد ماه 1390 به دنیا خواهند آمد.
استفاده از تکنیک های نوین بیوتکنولوژی در تولید مثل و تکثیر حیات وحش مانند لقاح مصنوعی، همزمانی تولید مثلی و انتقال رویان و شبیه سازی
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.