به گزارش سبزپرس و به نقل از سایت محیطزیستی مونگابی، در این بررسی که در مجله آکادمی جهانی علوم به چاپ رسیده است، بیش از چهار هزار نقطه جنگلی مورد پژوهش قرار گرفته است.
بر اساس اطلاعات این گزارش، جنگل ها در حدود 193 میلیارد تن کربن در قسمت سبز خود و در حدود 54 میلیارد تن در ریشه هایشان ذخیره می کنند.
نتایج این تحقیق نشان می دهد که جنگل ها در آمریکای لاتین در حدود 49 درصد کربن ذخیره شده را به خود اختصاص داده اند. بعد از آن جنگل های آسیای جنوب شرقی قرار دارد که 26 درصد از میزان کربن جهانی را در خود ذخیره کرده اند. جنگل های آفریقا با 25 درصد در جایگاه بعدی قرار دارند.
در این تحقیق در مورد میزان زیست توده ها در جنگل های بخش های مختلف دنیا نیز بررسی شده است. جنگل های برزیل در حدود یک چهارم از کل زیست توده جهان را به خود اختصاص داده اند. جمهوری دموکراتیک کنگو در مکان بعدی قرار دارد، حجم زیست توده ها در این کشور 9.8 درصد است. پس از آن اندونزی با 9.3 درصد، پرو با 4.9 درصد و کلمبیا با 4.1 درصد قرار دارند. این 5 کشور مهم ترین ذخیره کنندگان زیست توده در جهان هستند. این 5 کشور رویهم نیمی از زیست توده کل جهان را در اختیار دارند.
ن.ح