سبزپرس – گروه منابع طبیعی : کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی چالوس گفت : استانداری مازندران به نامه درخواست اعتبار برای کنترل آفت پروانه ابریشم باف جواب نداده و اگر هم جواب داده من ندیدم. اما بارندگی و سردی هوا توانست تا 75 درصد این آفت در جنگل های منطقه را مهار کند.
چندی پیش در گفتگو با کارشناسان اداره کل منابع طبیعی چالوس مشخص شد که آفتی به نام پروانه ابریشم باف به جنگل های کجور و کندلوس هجوم آورده است. کارشناسان این اداره عنوان کردند که برای آغاز عملیات مقابله با این آفت به 15 تا 20 میلیون تومان اعتبار نیاز دارند و برای تامین این اعتبار و سایر نیازها مکاتباتی با استانداری مازندران انجام داده اند.
درباره فرجام مقابله با این آفت و نتیجه مکاتبات با استانداری مازندران یزدانفر آهنگران کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی چالوس به سبزپرس گفت : استانداری مازندران به نامه درخواست اعتبار ما جواب نداده و اگر هم جواب داده من ندیدم. اما بارندگی و سردی هوا توانست تا 75 درصد آفت پروانه ابریشم باف در جنگل های منطقه را مهار کند.
وی افزود : البته باید گفت اگر امکانات را از استانداری و یا سایر نهاد ها می گرفتیم هم نمی توانستیم تا این اندازه در مهار این آفت موفق باشیم. از این رو می توان گفت که طبیعت خودش این آفت را بوجود آورده و خودش نیز مهار کرده است.
وی با بیان اینکه اکنون باقی مانده این آفت تبدیل به شفیره شده و طی یک هفته تا 10 روز آینده به پروانه تبدیل می شوند گفت : به دلیل عدم تامین اعتبار و نیاز ها یکی از شیوه های مقابله با این آفت در مرحله پروانگی به نام روش سورومن از دست ما خارج می شود و نمی توانیم از این روش استفاده کنیم.
کارشناس گیاه پزشکی منابع طبیعی چالوس ادامه داد : در این روش با قراردادن تورهایی در مسیر پرواز پروانه ها مانع از جفت گیری آنها و گیج شدن آفت می شود.
آهنگران ادامه داد : تنها می ماند مرحله بعد و یا مرحله آخر که همان سوزاندن تخم های این حشره است که برای این کار تا بهار آینده فرصت داریم و تا این زمان باید اعتبار مورد نیاز تامین شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا اعتبار اندکی به میزان 20 میلیون تامین نشده است گفت : من نباید در این زمینه پاسخ دهم. اما امسال تخصیص اعتبارات تا مردادماه به طول می انجامد به همین دلیل هم زمان از دست می رود.
این کارشناس گیاه پزشکی منابع طبیعی چالوس در پاسخ به این سوال که میزان مشارکت مردم محلی چقدر بوده است گفت : اهالی روستاهای اطراف مناطق بحرانی از ابتدا اعلام آمادگی کردند بویژه در تامین نیروی کار که نیاز مبرمی به آن وجود داشت. // م.گ
a