سبزپرس- گروه محیط طبیعی؛ لیلا مسروری: شکایت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در گیلان بعنوان مالک سند دار زمین ، موجب تعطیلی بخشی از پروژه بزرگ احیای تالاب انزلی شده است.
به گزارش خبرنگار سبزپرس 38 روز پس از آغاز فعالیت احداث بزرگترین تله رسوبگیر طرح احیای تالاب انزلی ، این بخش از پروژه با طرح شکایت " ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در گیلان" بعنوان مالک زمین در مرجع قضایی و اخذ حکم قضایی توقف عملیات ، از ادامه کار باز مانده است.
اردشیر روحی ماسوله رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفتگو با خبرنگار سبز پرس ضمن تایید این خبر گفت: محیط زیست زمین و مکان فعالیت را که برای آغاز فعالیتهای ما تعرفه کرده است. که محل تعیین شده شده برای اجرای تله رسوبگیر پسیخان هم از این قاعده مستثنی نبود، اینک معلوم شده زمین در تملک ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در گیلان است که با طرح دعوی این ستاد در مرجع قضایی، حکم قضایی توقف عملیات صادرشد.
رییس جهاد کشاورزی گیلان افزود: در این پروژه، کارفرمای جهاد کشاورزی، محیط زیست است و ماهم موضوع را برای پی گیری به محیط زیست ارجاع کردیم تا برای رفع شکایت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ورود کنند . وی اشاره کرد استاندار هم برای کمک به حل موضوع نامه ای نوشته و ما امیدواریم که این مشکل حل شود وی تصریح کرد البته این فقط یکی از نقاط بود و در نقاط دیگر کار به خولی پیش می رود.
رای تعیین کننده مقام قضایی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان در پاسخ به سبز پرس گفت: در جلساتی که کمیته راهبردی احیای تالاب که وظیفه هدایت و احیا و برنامه ریزی این طرح را برعهده دارد کسی مطلع از سند دار بودن زمین محل مذکور نبود و اشاره به ملکیت زمین نشده بود .
امیر عبدوس افزود: آنچه مورد تاکید بحثها و مد نظر ما بود یافتن مناسب ترین مکانهای اجرا بود بویژه آنکه اصرار داشتیم برای احداث تله ها و انتخاب محلهای دپو ، وارد حریم و عمق مناطق حفاظت شده نشویم و چنانکه اشاره شد کسی نمی دانست ستاد اجرای فرمان امام (ره) برای این زمین سند گرفته است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان تصریح کرد: ما در حال تنظیم دادخواست ابطال سند و رفع توقف پروژه هستیم علاوه بر آن ماده 16 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست نیز در این مورد می تواند موثر باشد، اما بدیهی است در نهایت رای و نگاه مقام قضایی تعیین کننده نهایی خواهد بود.
گفتنی است برای ارائه تصویری از محل می توان اینگونه به آن اشاره کرد که محل مورد مناقشه در واقع یک مرتع وسیع است و از قدیم در اختیار چرای احشام محلی ها، بویژه گاو میش ها و گله های اسب بوده است و به لحاظ موقعیتی و ارتفاع آب رودخانه نسبت به آن غرقابی بوده و با بارندگی در بالادست دچار آبگرفتگی می شود. طبق اظهارات کارشناسان هر فعالیتی که بخواهد در این زمین انجام بگیرد نیاز به بالا آوردن ارتفاع آن دارد یعنی کاری که به طریق اولی تاثیر ثانوی احداث تله رسوبگیر در محل است.
باید در نظر داشت اگرچه پروژه های احیا تالاب به کلی مسکوت نشده اما بیش از دو هفته است بخشی که بیشترین پیشرفت را با سرعت لایروبی معادل 4000 متر مکعب در روز آن هم در یکی از محلهای طغیان خیز که حتی بارندگی های اوایل تابستان جاری منطقه را متاثر کرده بود ، متوقف شده که علاوه بر زیان مالی، از نظر زمانی با توجه به فصل بارش نیز به ضرر پروژه است.