پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • کاناپه راحت حیوانات خانگی ◄ کاناپه راحت حیوانات خانگی
      کاناپه راحت حیوانات خانگی دارای درب های چوبی است که برای جلوگیری از پوشاندن موهای گربه روی کوسن ها تا می شود . مبل گربه توسط Tomoya Ono یک قطعه مبلمان مدرن طراحی شده است که هم صاحبان گربه و هم حیوانات خانگی آنها را مورد توجه قرار می دهد. هنگامی که از آن استفاده نمی کنید، قسمت های نشیمنگاه نرم را می توان به دقت بسته کرد تا ظاهری تمیز و بدون مو داشته باشد. این کاناپه که با در نظر گرفتن دوام ایجاد شده است، از مواد ضد خش ساخته شده است و کاملاً قابل شستشو است و برای خانواده هایی که گربه دارند ایده آل است.
  • بازوهای مینیاتوری ◄ بازوهای مینیاتوری
      بازوهای مینیاتوری طراحی شده برای جوجه ها، پرنده شما را به یک ابرقهرمان پردار با بازوهای سبز عضلانی کوچک تبدیل می کند . بازوهای هالک پرینت سه بعدی برای جوجه ها: چرا نباید پرنده ای فوق العاده قوی در اطراف حیاط قدم بزند؟ این ارتقای نهایی برای مرغ متوسط ​​است. هیچ چیز مانند پرنده ای که عضله دوسر بازوی سبز را خم می کند «باورنکردنی» نمی گوید…
  • کوله پشتی لاک پشتی ◄ کوله پشتی لاک پشتی
      کوله پشتی چشم نوازی که به گونه ای طراحی شده است که شبیه لاک لاک پشت واقعی باشد، سرها را تبدیل می کند و شما را به یک لاک پشت نینجا تبدیل می کند . کوله پشتی لاک پشتی ساخته شده توسط Lisbanoe از چرم طبیعی دباغی شده گیاهی 5 تا 6 اونس. کوله پشتی خلاقانه فوق العاده بزرگ را می توان به عنوان بخشی از لباس TMNT استفاده کرد .
  • عکس سگ های خندان ◄ عکس سگ های خندان
      مجموعه عکس های زیبا دارای پرتره هایی از سگ های بامزه است که برای دوربین لبخند می زنند . پروژه "نمایش سگ" توسط الکساندر خوخلوف و ورونیکا ارشووا .
  • چرخ ورزش گربه ◄ چرخ ورزش گربه
      چرخ دویدن داخلی که برای گربه ها و حیوانات خانگی کوچک طراحی شده است را می توان بر روی یک دیوار محکم در خانه یا آپارتمان مدرن نصب کرد . چرخ ورزش گربه ساخته شده از چوب و فولاد ضد زنگ توسط HolinDesign . چرخ همستر بزرگ به گربه شما کمک می کند تا در شرایط فیزیکی عالی بماند.
  • هدفون‌های خلاقانه بی‌سیم ژاپنی ◄ هدفون‌های خلاقانه بی‌سیم ژاپنی
      هدفون‌های بی‌سیم Neko که توسط شرکت ژاپنی Radius طراحی شده‌اند ، از گربه‌ای الهام گرفته شده‌اند که در تخت خود جمع شده است. کیس شارژ گربه ای دارای سه نشانگر LED روشن به شکل ماهی است که با محبت "ال ای دی ماهی" نامیده می شود. هنگامی که آنها چشمک می زنند، این نشانه ای است که هدفون گربه شما باید تغذیه شود، فقط کابل شارژ را وصل کنید و اجازه دهید غذای الکتریکی جریان یابد.
  • ماهی مرکب غول پیکر در پرتغال ◄ ماهی مرکب غول پیکر در پرتغال
      مجسمه تعاملی یک ماهی مرکب قرمز غول پیکر که در اطراف ساختمان Fábrica da Cerveja در فارو، پرتغال پیچیده شده است ، که در ابتدا به عنوان آبجوسازی عمل می کرد. با گذشت زمان، Fábrica da Cerveja تغییر کاربری داده و اکنون به عنوان یک مکان فرهنگی عمل می کند و میزبان رویدادها، نمایشگاه ها و جشنواره های مختلف است. ماهی مرکب غول پیکر لومی طراحی شده توسط موراداواگا برای جشنواره مارس 2024 که در فارو، پرتغال برگزار شد، هنر، فرهنگ و خلاقیت را جشن می گیرد.
  • کوله پشتی لاک پشتی ◄ کوله پشتی لاک پشتی
      کوله پشتی چشم نوازی که به گونه ای طراحی شده است که شبیه لاک لاک پشت واقعی باشد، سرها را تبدیل می کند و شما را به یک لاک پشت نینجا تبدیل می کند . کوله پشتی لاک پشتی ساخته شده توسط Lisbanoe از چرم طبیعی دباغی شده گیاهی 5 تا 6 اونس. کوله پشتی خلاقانه فوق العاده بزرگ را می توان به عنوان بخشی از لباس TMNT استفاده کرد .
  • کیبورد بتمن ◄ کیبورد بتمن
      صفحه کلید کامپیوتری به شکل خفاش چاپ سه بعدی سفارشی با الهام از ظاهر و طراحی نمادین ابزارهای افسانه ای بتمن. صفحه کلید بتمن نسخه Vengeance ساخته شده توسط rain2 ، علاقه مندان به چاپ سه بعدی و عضوی از جامعه کیبوردهای مکانیکی. مکمل صفحه کلید Vengeance، ماوس کامپیوتر Batmobile است که برای مطابقت با زیبایی شناسی کیبورد با مضمون بتمن طراحی شده است.
  • سگ ربات ابتکاری ◄ سگ ربات ابتکاری
      سگ ربات ابتکاری مجهز به نازل های خلاء در هر پا که برای تمیز نگه داشتن سواحل، پارک ها و کوچه های ما طراحی شده است. ربات سگ جاروبرقی VERO می تواند زباله ها، به ویژه ته سیگارها را از زمین هایی که برای ربات های چرخ دار چالش برانگیز است جمع آوری کند. با استفاده از تشخیص زباله پیشرفته و عملکرد مستقل، VERO به زباله ها نزدیک می شود و جاروبرقی ها را فعال می کند.
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29358    |     صفحه 1 از 2936
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

مرور پرونده دریاچه ارومیه /3/ نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی: اجرای برنامه جامع دریاچه ارو

سبزپرس – گروه محیط طبیعی: تاکنون دو گفت و گو از سری گفت و گوهای «مرور پرونده دریاچه ارومیه» منتشر شده است. این گفت و گوها در سال 1389 انجام شده و جالب اینجاست که مسایل مطرح شده در این متون، تفاوت چندانی با مسایلی که امروزه درباره وضعیت دریاچه عنوان می شود، نداشته اند. این عدم تغییر، شامل فعالیت های انجام شده در زمینه احیای دریاچه نیز می شود. پیش از این، هماهنگ کننده دبیرخانه دائمی شورای منطقه ای حوضه آبخیز دریاچه ارومیه گفته بود که «تنها سدها در خشک شدن دریاچه موثر نبوده اند» و از طرفی دیگر کارشناسان اداره آب منطقه ای آذربایجان غربی معتقدند که «سدها تنها هفت درصد در وضع فعلی دریاچه ارومیه تاثیر گذار بوده اند.» این سومین گفت و گو از این سری است که با «جواد جهانگیرزاده» نماینده مردم ارومیه و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی انجام شده است.

اشاره: سند برنامه مدیریت زیست بومی دریاچه ارومیه، سه سال قبل در دهکده باری در ساحل دریاچه ارومیه به امضا رسید. یکی از افراد حاضر در مراسم تدوین نهایی و امضای این سند، جواد جهانگیرزاده، نماینده مردم ارومیه و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی بود. او معتقد است که با وجود الزام وزارتخانه‌های امضا کننده این سند، هنوز اقدام خاصی برای اجرای برنامه مدیریت زیست بومی دریاچه انجام نشده است. او همچنین حل مشکلات دریاچه را نیازمند اعتبارات خارج از روال معمول می‌داند. 

 
- به نظر می‌رسد که مسئله خشک شدن تالاب ارومیه روز به روز حادتر می‌شود. به نظر شما چه باید کرد؟ 
وقتی سن کمی داشتیم فکر می کردیم که دریاچه ارومیه فقط مختص اهالی ارومیه است. بعدها که بزرگتر شدیم دیدیم که نه، متعلق به هر دو استان آذربایجان غربی و شرقی است. ولی حالا که بحران خشک شدن این دریاچه به وجود آمده، متوجه شدیم که تالاب ارومیه، یک تالاب بین‌المللی است که در نوع خود بی نظیر است. پس برای نجات ارومیه باید از کمک های بین‌المللی هم استفاده کنیم. کمک بین‌المللی در یک زمان شامل منابع مالی می‌شود اما در یک زمان دیگر ممکن است حساسیت بین‌المللی را نسبت به موضوع دریاچه برانگیزیم و زمینه های تخصیص آب که شامل برخی محدودیت‌ها است را آماده کنیم که این نیز نوعی کمک بین‌المللی است. 
 
- به نظر شما، دلیل اصلی وضعیت فعلی دریاچه ارومیه چیست؟
اظهارات متفاوتی راجع به اتفاقاتی که در دریاچه ارومیه افتاده و دلایل این اتفاقات مطرح می شود. برخی تغییرات اقلیمی را دلیل اصلی می دانند و برخی خشکسالی های مداوم دهه 79 را ذکر می کنند. بعضی دیگر توسعه زمین‌های کشاورزی با روش سنتی را دلیل بحران دریاچه ارومیه می‌دانند. بعضی‌ها سدها را عامل اصلی می دانند و بعضی بحث میانگذر را پیش می‌کشند. اولا باید سهم هر یک از این دلایل در بحران امروز دریاچه از نظر کارشناسی مشخص شود. این یک ضرورت است که سهم فعالیت‌های انسانی و سهم اتفاقات طبیعی در به وجود آمدن وضعیت موجود دریاچه مشخص شود. مثلا در بخش کشاورزی گفته می‌شود که حدود دو هزار میلیارد تومان برای تغییر شیوه‌های آبیاری در آذربایجان غربی و شرقی اعتبار احتیاج است. این آمار بر پایه آمار سال 1388 است. امکان دارد دو سال بعد این اعتبار بیشتر از این میزان باشد. برخی ها یکی از دلایل خشک شدن  دریاچه را تبدیل شدن آن به دو قسمت شمالی و جنوبی می دانند. مشکل اصلی اینجاست که ما فقدان آمار و اطلاعات دقیق داریم که دستگاه‌ها بر اساس آن اطلاعات کار کنند. 
 
- به نظر شما نام وضعیت فعلی دریاچه ارومیه را می توان «بحران» گذاشت؟
تا دو سال گذشته هیچ کس باور نمی کرد که بحرانی در حال وقوع است. تقریبا دو سال قبل با ایجاد ستاد بحران دریاچه ارومیه بود که در وزارت نیرو تشکیل شد و نظرها متوجه بحران دریاچه شد. اما هنوز بحران دریاچه ارومیه در میان مدیران کشور ما به عنوان یک پدیده عادی قلمداد می‌شود. انگار ماموریت‌های ملی زیاد مسئولان اجرایی باعث شده که دیگر به این موضوع، به عنوان موضوعی فوق العاده نگاه نکنند. حتی نمی دانم که برای سازمان حفاظت محیط زیست کشور مسئله دریاچه ارومیه اولویت اول است یه اولویت دست چندم. چون حداقل این است که معاون رئیس جمهور و رئیس این سازمان باید چند مسافرت به این استان داشته باشد و حساسیت ها را برای نجات دریاچه برانگیزد. البته راه‌ها برای نجات دریاچه ارومیه، راه‌های سریع نیست و نیاز به زمان دارد. ما نه توانسته ایم حساسیت‌های بین المللی را جذب کنیم و نه توانسته‌ایم حساسیت‌های ملی را در مورد دریاچه جذب کنیم در حالی که این مسئله واقعا یک بحران است. بنابراین به طرح درستی برای نجات نرسیده‌ایم. 
 
- فکر می‌کنید اعتباراتی که تخصیص داده شده، برای نجات دریاچه کافی است؟
نجات دریاچه ارومیه قطعا منفعت اقتصادی برای منطقه دارد اما این منفعت به صورت سریع ظاهر نمی‌شود. مثلا ما در بحث انتقال آب می‌دانیم که بین 8 تا 12 میلیارد مترمکعب کمبود آب داریم. آیا پس از انتقال آب می‌توانیم جلوی روند طبیعی تبخیر آب را بگیریم؟ از طرف دیگر برای انتقال آب، تونلی 36 کیلومتری احتیاج داریم که باید احداث شود. این کار نیاز به دستگاه حفاری دارد که هزینه هرکدام از دستگاه‌ها 18 میلیارد تومان است. اگر این دستگاه‌ها دوتا باشند و هرکدام روزی  100 متر پیشروی کنند حداقل 6 سال زمان لازم است که این تونل احداث شود. آیا برای پروژه‌ای که تنها 200 میلیارد تومان اعتبار دارد، می‌توان چنین کاری انجام داد؟ اینجا باید خارج از روند معمول تخصیص اعتبار عمل کنیم. 
 
- ولی همین بحث انتقال هم محل مناقشه است. گفته می‌شود سطح آب‌هایی که برای انتقال در نظر گرفته شده، تفاوت زیادی به سطح دریاچه ارومیه دارد و برای رساندن آن به دریاچه، نیاز به هزینه‌های اضافی پمپاژ آب و تاسیسات است. هزینه‌های این کار خیلی زیاد است و با توجه به روند تخصیص اعتبارات غیرعملی به نظر می رسد. 
همانطور که گفتم در این موارد باید خارج از چهارچوب‌های معمول عمل کنیم. چون هزینه‌ها بسیار زیاد است و فایده آنی آن بسیار کم. اما به هر ترتیب آیا این حساسیت برای نجات دریاچه وجود دارد یا نه. دریاچه ذخیره‌ای گرانقدر برای ما است. اگر این ذخیره از دست رفت آثار و تبعات آن غیرقابل جبران است. اگر دریاچه به طور کامل خشک شود، استان‌های آذربایجان غربی و شرقی و اردبیل کاملا شوره زاد خواهند شد. حساب کنید چه فاجعه بزرگی رخ خواهد داد. این روند باعث می‌شود که 30 سال دیگر شمال غرب کشور تبدیل به برهوت شود و خطر اصلی نیز در همین جا است. نیاکان ما می‌گویند که زمانی مردم پیاده از روی دریاچه راه می رفتند اما در آن زمان دانش، امکانات و تکنولوژی ما در این حد نبوده. مثلا الان امکان باروری ابرها، جذب کمک‌های بین‌المللی و حتی تکنولوژی انتقال آب وجود دارد. ما حتی آثار محتمل فعالیت‌های احیای دریاچه را نیز برآورد نکرده‌ایم. ما محاسبه نکرده‌ایم که مثلا در صورت حذف فعالیت‌های کشاورزی سنتی از سه استان همجوار دریاچه، «عدم النفع» این سرزمین چقدر است؟ از این جهت است که معتقدم زوایای درست این موضوع به درستی مو شکافی نشده است. 
 
- این میان چند موضوع وجود دارد، یکی حقآبه سدهای احداث شده در ورودی‌های دریاچه، یکی بهره‌وری آب در بخش کشاورزی. خیلی ها معتقدند که اگر راندمان مصرف آب در کشاورزی افزایش پیدا کند، سدها هم می‌توانند حقابه تالاب را بپردازند. 
آمار نشان می‌دهد که خشک شدن دریاچه ارومیه تا 70 درصد به دلیل فعالیت‌های بشری است و 30 درصد مابقی به دلیل شرایط جوی است. 70 درصد از دلایل انسانی وضعیت دریاچه نیز مربوط به شیوه‌های آبیاری کشاورزی می‌شود. بخشی از آن به سدسازی و بخشی دیگر نیز به میانگذر مربوط می‌شود. برای بهبود شرایط جوی باید امیدوار به فضل خدا بود و در کنار آن به باروری ابرها پرداخت. اما در مورد تامین آب، بیشترین سهم مربوط به کشاورزی می‌شود. ما الان رودخانه‌های زیادی داریم که به همان شیوه‌های سنتی از آنها بهره برداری می‌شود. باید اینها ساماندهی شوند. این کار با بودجه جاری وزارتخانه های کشاورزی و نیرو قابل انجام نیستو ما باید پروژه‌ای بزرگ را در سطح نظام آغاز کنیم و بگوییم که می‌خواهیم وضع دریاچه ارومیه را از طریق اصلاح شیوه‌های آبیاری بهبود ببخشیم. دریاچه ارومیه قطعا به حیات خودش ادامه خواهد داد اما این دریاچه بیمار است. 
 
- کارشناس ها روی طرح جامع بهره‌برداری از آب تاکید دارند. این بحثی است که سال‌ها مطرح است. وزارت نیرو سد می سازد، اما جهاد کشاورزی اعتباراتش برای طرح‌های آبخیزداری مناسب نیست و اصلا نمی تواند همگام با وزارت نیرو اقدامات آبخیزداری را در بالا دست سد انجام دهد. فکر می‌کنید با این رویه اجرای طرحی برای نجات ارومیه عملی باشد؟ 
ما یک سند ملی را برای مدیریت دریاچه ارومیه به تصویب رسانده‌ایم اما به اجزای آن عمل نمی شود. در جایی تکلیف بهره‌برداران و تکلیف سدها را مشخص کرده‌ایم. بحث کانال‌های آبرسانی، تغییر شیوه‌های آبیاری و خیلی مسایل دیگر فقط مطرح شده‌اند. اینکه چقدر به اینها عمل شده، هیچ! نمی خواهم بگویم تلاشی نشده، بحث‌هایی شده اما به مرحله عمل نرسیده است. بودجه های وزارت کشاورزی کفاف این کارها را نمی دهد. اگر تمام بودجه‌های وزارت کشاورزی را یکجا جمع کنیم شاید نتوان با آن 200 کیلومتر کانال کشید در حالی که باید چند هزار کیلومتر کانال احداث شود. مشکل جدی همین جاست. معتقدم این سند ملی اگر به درستی اجرا شود، مسئله حل خواهد شد. من به مردم حوزه انتخابیه‌ام گفته ام که اگر دریاچه را نجات ندهیم، هر کاری که انجام دهیم فایده نخواهد داشت و از بین خواهد رفت. 
 
- در حال حاضر خیلی از کشورها به سمت استفاده از جامعه محلی برای مدیریت مسایل مختلف رفته اند. دو تجربه خوب هم در آذربایجان غربی داشته ایم که دو تالاب احیا شده‌اند. 
احیای دو تالاب در استان اذربایجان غربی، کارهایی به نسبت کوچک هستند. مردم خصوصاً مردم حوزه انتخابیه من درباره دریاچه ارومیه به شدن حساس هستند. درباره آن به شدت احساس وظیفه می‌کنند. این مردم چه امکانی دارند؟ آیا باید آب برای دریاچه بیاورند؟ 
 
- نه منظور مشارکت‌های مردمی است. مسئولان اب منطقه ای آذربایجان غربی می گویند حتی اگر اب را به طرف دریاچه منحرف کنیم، بر سر راه آن هزاران بهره‌بردار وجود دارند که آب را حق خودشان می‌دانند و همه آن آب را برای زمین‌هایشان استفاده می‌کنند. 
نه، به نظرم آگاهی بخشی و کمک رسانی به مردم به اندازه کافی موثر است. تجربه نشان داده که اگر شما به مردم کمک کنید و آنها را آگاه کنید، خودشان به سیستم کمک خواهند کرد. درخت مردم آب می‌خواهد چون زندگی مردم به آن بستگی دارد. اگر سیستم به نوعی تنظیم شود که آب مورد نیاز مردم تامین باشد، خود مردم به احیای دریاچه کمک خواهند کرد. 
 

محصولات فروشگاه مرتبط با این مقاله
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ German Shorthaired Pointer
◄ سگ در ایران باستان
◄ سگ پیتبول
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ Metynnis Fasciatus
◄ حیوانات در برف
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ British Shorthairs
◄ فصل چهارم
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ عقیم سازی
◄ معرفی دکتر شیری
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ Redbone Coonhound
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ شی هوا هوا
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ گربه های ناز نازی
◄ كتاب(7)
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ بیضه ها
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ ماهي و ماهي خور
◄ دکتر هومن و جراید
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ "وگانیسم"
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جوش در سگ ها
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ کاناپه راحت حیوانات خانگی
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ شباهت حيوانات
◄ Dog Fashion
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ کتامین
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ دراگون – Dragon
◄ iهیولا ها
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ فيبر ها
◄ Chinook
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ قیمت روز خودرو
◄ Z
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ یوزپلنگ
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ Belgian Sheepdog
◄ غدای بچه گربه
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ تغذیه ایگوانا
dram film izle