پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر ◄ صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر
      نسخه مدرن صندلی کلاسیک دارای بدنه ای پلاستیکی است که آن را شبیه مجسمه یک کبوتر می کند . صندلی بازو کبوتر که توسط Muddycap طراحی شده است تا برخی از پرها را در دنیای مبلمان به هم بزند. صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر شهری طراحی شده است چیزی بسیار غیر معمول است. این یک مجسمه کاربردی روی پایه های فولادی است که از پلاستیک کبوتری شکل ساخته شده است. بازوهای صندلی در واقع بال های کبوتری هستند که شما را به نشستن و آرامش در آغوش گرم دعوت می کنند. نگران نباشید، هیچ کبوتر واقعی برای فاکتور راحتی مشورت نشد. صندلی کبوتر کمی نگرش پرندگان را برای هرکسی که به دنبال اضافه کردن رنگ حیات وحش شهری به خانه خود است، بدون بذر پرندگان، به ارمغان می آورد.
  • کارتن تخم مرغ خلاقانه ◄ کارتن تخم مرغ خلاقانه
      کارتن تخم مرغ خلاقانه دارای طراحی بازیگوشی است که طراوت و ارتباط با فرآیند طبیعی را برجسته می کند. بسته بندی "Just Laid Eggs" که توسط Springetts طراحی شده است، بر تخم هایی که به صورت محلی گذاشته می شوند تاکید دارد و تمایل مصرف کنندگان را برای محصولات مزرعه تا سفره جلب می کند. مکانیسم بستن به عنوان یک نشانه بصری برای تخمگذاری در حال تخمگذاری دو برابر می شود. تصویر چاپ شده از مرغ در حالت های مختلف، طنز و جذابیت را به یک بسته بندی تخم مرغ معمولی تزریق می کند تا آن را سرگرم کننده و به یاد ماندنی کند.
  • بطری چشم نواز ◄ بطری چشم نواز
      بطری چشم نواز شراب که شبیه یک پاندا خندان طراحی شده است، منشا شراب برنج و شایستگی غیرقابل انکار پانداها را ترکیب می کند. بسته بندی شراب برنج چینی لیدائو توسط ShenZhen BOB یک بطری شراب را به یک نماد عاطفی و فرهنگی تبدیل می کند. این بسته بندی با ترکیب پاندا، نماد محبوب و شناخته شده چین در سطح جهانی، محصول را به طور خلاقانه ای با میراث خود پیوند می دهد. بطری سرامیکی شراب پاندا دارای کلاه سنتی کشاورز و طناب کنفی است.
  • پشت خراش های غیرمعمولی که شبیه پنجه گربه ◄ پشت خراش های غیرمعمولی که شبیه پنجه گربه
      پشت خراش های غیرمعمولی که شبیه پنجه گربه و چنگک برگ طراحی شده اند ، لایه تازه ای از طنز و خلاقیت را اضافه می کنند. Cat Paw Backscracher یک پنجه بافت دار و گرد در انتهای یک دسته چوبی براق است. پنجه، در رنگ قرمز پر جنب و جوش یا مشکی کلاسیک موجود است، با طرح‌های خز واقعی و پدهای نرم که شبیه حرکت بازیگوش ورز دادن یک گربه واقعی است. پشت خراش چنگک برگ: تفسیر مجدد چنگک باغچه، این طرح برگ ها را با پشت خارش دار تعویض می کند. سر چنگک جمع و جور و زاویه‌دار است و در روکش‌های فلزی مانند سبز تیره یا خاکستری متال موجود است.
  • مبلی برای شما و سگ شما ◄ مبلی برای شما و سگ شما
      مبل نوآورانه دارای پلت فرم متحرکی است که به سگ شما کمک می کند تا به راحتی به کاناپه دسترسی پیدا کند و در عین حال راحتی را افزایش دهد و از فشار بر مفاصلش جلوگیری کند. «مبل CoZY» طراحی شده توسط هیون جین اوه، یک تکه مبلمان دوستدار سگ است که نحوه به اشتراک گذاشتن فضای زندگی خود با حیوانات خانگی خود را دوباره تعریف می کند. این طراحی مبل مخصوصاً برای سگ هایی که مستعد ابتلا به بیماری هایی مانند کشکک کشکک هستند که 80 درصد سگ های کوچک را تحت تأثیر قرار می دهد مفید است .
  • بسته بندی مربعی ایجاد شده برای برند سوسیس ◄ بسته بندی مربعی ایجاد شده برای برند سوسیس
      بسته بندی مربعی ایجاد شده برای برند سوسیس خوک دارای پوشش بامزه ای با صورت خوک است که هم جذاب و هم چشم نواز است. در دریایی از سوسیس های گرد، کوبر جرأت می کند با شکل مکعبی متفاوت باشد . بسته بندی خوک طراحی شده توسط Bunker Media برای برش ساندویچ عالی . این دستگاه که در پلاستیک صورتی براق پیچیده شده است، دارای یک تصویر پوزه خوک جذاب با دو چشم نقطه ای ریز است که به آن بیانی شگفت انگیز می دهد. روی بسته بندی سوسیس خوک Kuber با برش کلاه سرآشپز کارتونی پوشانده شده است.
  • بسته بندی چشم نواز ایجاد شده برای اسباب بازی سگ ◄ بسته بندی چشم نواز ایجاد شده برای اسباب بازی سگ
      بسته بندی چشم نواز ایجاد شده برای اسباب بازی سگ مرغ لاستیکی آن را در قفسه های فروشگاه حیوانات خانگی متمایز می کند. بسته بندی Doggie Dazzle توسط Mathilde Solanet طوری طراحی شده است که شبیه سگی است که مرغ لاستیکی را در دهان خود می گیرد . قسمت بالای بسته بندی نمای نزدیک از صورت یک سگ را نشان می دهد که پوزه آن کاملاً روی بدن مرغ قرار گرفته است. اسباب بازی مرغ لاستیکی به صورت افقی گسترش می یابد تا به نظر برسد که سگ با افتخار جایزه خود را حمل می کند.
  • نیمکت عجیب و غریب که از آناتومی یک مورچه الهام گرفته ◄ نیمکت عجیب و غریب که از آناتومی یک مورچه الهام گرفته
      نیمکت عجیب و غریب که از آناتومی یک مورچه الهام گرفته شده است، بدن تکه تکه شده و پاهای باریک حشره را به گونه ای بازیگوش و پیچیده تفسیر می کند. نیمکت موراوی که توسط مهدی دخلی طراحی شده است ، نشستن را از دریچه بیومیمیک دوباره تجسم می کند و از فرم زیبای مورچه الهام می گیرد. این نیمکت که از آلومینیوم سبک وزن ساخته شده است، به اندازه کافی محکم است تا بدن شما را پشتیبانی کند و به لطف تودوزی مخملی، به اندازه کافی نرم است تا آن را راحت نگه دارد. پاهای دراز و حشره مانند هم بیانیه بصری و هم گواهی بر تعادل و ظرافت است.
  • بسته‌بندی خلاقانه میان وعده سگ ◄ بسته‌بندی خلاقانه میان وعده سگ
      بسته‌بندی خلاقانه میان وعده سگ ، چوب‌های پوست خام را به‌عنوان دندان‌های سگ از پنجره دهان بریده‌شده نشان می‌دهد . بسته بندی Whitebites طراحی شده توسط Cecilia Uhr دارای تصویر سیاه و سفید از صورت یک سگ است که فورا توجه شما را جلب می کند. ناحیه دهان به طرز ماهرانه‌ای بریده شده است، چوب‌های چرم خام که شبیه دندان‌های سگ هستند نمایان می‌شود و پوزخندی برزخی ایجاد می‌کند که نمی‌توان به آن لبخند زد .
  • چراغ سگ ◄ چراغ سگ
      لامپ ناز برای صاحبان داچشوند شبیه سگی با پاهای کوتاه و دراز است . چراغ سگ شیری طراحی شده توسط استودیو Wants and Needs از کره جنوبی .
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29387    |     صفحه 1 از 2939
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

لپتوسپيروز بيماري بازپديد و اهميت آن در ايران

لپتوسپيروز بيماري بازپديد و اهميت آن در ايران 



خلاصه:
لپتوسپيروز يكي از گسترش يافته ترين بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوانات است. اين بيماري از حدود نيم قرن پيش در كشور ما شناسايي شده و تا كنون گزارشات مختلفي از وقوع آن در انواع حيوانات اهلي منتشر شده است. بررسيهاي انجام شده در جمعيت انساني بويژه در استانهاي شمالي كشور نيز حاكي از افزايش شيوع آن در فصول بهار و پاييز در ميان كشاورزان و دامداران است. از طرفي گرمای ناشی از اثرات گلخانه ای طی سالهای آینده و بدنبال آن ذوب یخ های قطبی و روانه شدن صدها کوه یخ از قطب به سوی قاره ها باعث زیر آب رفتن قسمتهایی از زمین خواهد شد، که این موضوع بر اهمیت این بیماری در سالهای آینده می افزاید. در برخي منابع از لپتوسپيروز به عنوان يك بيماري بازپديد ياد شده است. در ايران مطالعات متعددي كه در دهه اخير انجام شده بيانگر افزايش شيوع اين بيماري و افزايش تنوع سروتيپهاي موجود در كشور ما از 8 سروتيپ به 12 سروتيپ است. جهره باليني اين بيماري آنقدر متغير است كه هرگز نميتوان تنها بر پايه علائم و نشانيهاي بيماري، آن را تشخيص داد. به همين دليل تشخيص بيشتر بر پايه اعتماد به آزمايشگاه در نشان دادن و مشاهده عامل بيماري و دقت روشهاي آزمايشگاهي استوار است. در مجموع لپتوسپيروز در دامها هر ساله خسارات سنگيني از طريق سقط جنين، ورم پستان و كاهش توليد شير و تلفات به سرمايه دامي كشورمان وارد مي­كند. هدف از مقاله حاضر نگاهي جديد به بيماري لپتوسپيروز در ايران و معرفي دقيقتر آن به علاقمندان مي باشد. 



مقدمه: 
لپتوسپيروز يكي از گسترش يافته ترين بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوانات است. در گزارشات مرکز بین المللی تغییرات آب و هوا (IPCC) در سال 2001، آمده است، که گرمای ناشی از اثرات گلخانه ای - خطری که چندین سال است پیرامون آن هشدار داده می شود، سرانجام به آستانه انفجار خود نزدیک می شود و طی سالهای آینده، گرمای کره زمین به دلیل تغییرات دی اکسید کربن جو، افزایش یافته و ذوب یخ های قطبی و روانه شدن صدها کوه یخ از قطب به سوی قاره ها باعث زیر آب رفتن قسمتهایی از زمین خواهد شد، که این موضوع بر اهمیت این بیماری در سالهای آینده می افزاید.


در ايران مطالعات متعددي كه در دهه اخير انجام شده بيانگر افزايش شيوع اين بيماري و افزايش تنوع سروتيپهاي موجود در كشور ما از 8 سروتيپ به 12 سروتيپ است. از طرفي چهره باليني اين بيماري آنقدر متغير است كه هرگز نمي توان تنها بر پايه علائم و نشانيهاي بيماري، آن را تشخيص داد. به همين دليل تشخيص بيشتر بر پايه اعتماد به آزمايشگاه در نشان دادن و مشاهده عامل بيماري و دقت روشهاي سرولوژيكي استوار است. 


جنس لپتوسپيرا شامل دو گونه است : 1) لپتوسپيرا اينتروگان (بيماريزا)، 2) لپتوسپيرا بيفلكسا (غير بيماريزا) . 

هر كدام از اين دو گونه داراي تعداد زيادي تيپهاي سرولوژيكي ميباشند كه به سروگروپ معروف هستند. در حال حاضر 230 سروواريته شناخته شده وجود دارد. هنگامي كه سروگروپ يك ارگانيسم جدا شده مشخص شد، ارگانيسم را با آنتي سرمهاي اختصاصي سروواريته هاي آن سروگروپ مورد آزمايش قرار ميدهند، تا مشخص نمايند به كدام يك بيشتر نزديك است. سپس براي تشخيص و تفكيك ارگانيسم جدا شده، آن را با آنتي سرمهاي اختصاصي سروواريته با آزمايش جذب آگلوتيناسيون متقاطع (CAA) مورد آزمايش قرار ميدهند.


لپتوسپيرا اينتروگان براي انسان و دام بيماريزا است ،در حاليكه سويه هاي لپتوسپيرا بيفلكس غير بيماريزا و ساپروفيت بوده و معمولا در آبها و باتلاق ها وجود دارند. از نظر لغوی، در زبان لاتین، Lepto به معنای باریک و ظریف و Spira به معنای مارپیچ است. لپتوسپیرا، اسپیروکتی شدیدا مارپیچ، با ابعاد µm 0.1 × µm 0.1 × µm 20 است، به همین دلیل از ریز ترین فیلترها -0.22 µm که جهت استریل کردن محیط کشت در آزمایشگاه به کار می روند، نیز عبور می کند. این باکتری، بسیار متحرک و انعطاف پذیر است. در محیط مایع، یک یا هر دو انتهای باکتری برگشته و قلاب مانند است (نمودار 1و2 و 19).


عفونتهاي لپتوسپيرايي معمولا در اثر تماس غيرمستقيم انسان يا دام با آب، خاك يا غذاي آلوده شده توسط ادرار آلوده تعداد زيادي از حيوانات وحشي يا اهلي حامل (Carrier) حاصل ميشود. همچنين در اثر تماس مستقيم با ادرار يا بافتهاي حيوانات مبتلا، بيماري منتقل ميشود. اجرام بيماريزاي لپتوسپيرا از طريق زخم يا خراشهاي ايجاد شده برروي پوست بدن، سطوح مخاطي، بافت ملتحمه چشم، تنفس قطرات ريز و معلق (آئروسل) مايعاتي كه واجد اجرام لپتوسپيرا هستند وارد بدن ميشوند. اجرام لپتوسپيرا بلافاصله وارد جريان خون شده و شروع به تزايد ميكنند و بدينصورت مرحله حضور اجرام لپتوسپيرايي در خون (Leptospiremia) كه 7 تا 10 روز پس از شروع بيماري ادامه مي يابد فرا ميرسد. 


در طي اين مرحله از بيماري اجرام لپتوسپيرايي را به آساني ميتوان از خون جدا نمود. 10 روز پس از شروع بيماري و زماني كه سيستم دفاعي بدن شروع به توليد پادتن برعليه بيماري مي كند، اجرام لپتوسپيرايي در لوله هاي كليوي جايگزين شده و در صورت عدم درمان تا ماهها از طريق ادرار دفع ميشوند (Leptospiruria) . در طي اين مرحله ميتوان اجرام لپتوسپيرايي را از ادرار يا بافت كليه (حيوانات تلف شده) جدا نمود (19).



تاريخچه بيماري:
لپتوسپيروز براي اولين بار در سال 1886 توسط دانشمندي به نام وايل (Adolf Weil) شناسايي و تعريف شد. از آن پس تا كنون در بسياري از كشورهاي جهان مطالعات گسترده اي صورت گرفته كه بيانگر انتشار جهاني آن مي باشد. 

اولين مطالعه گسترده اي كه در ايران در مورد لپتوسپيروز صورت گرفته مربوط به سال 1336 ميباشد كه در طي آن دكتر مقامي و همكاران در موسسه سرم سازي رازي نمونه هاي سرمي گاو، گوسفند و شتر را با آزمايش MAT مورد بررسي قرار دادند كه نتايج آن بيانگر 31% آلودگي گاوان و 17% آلودگي گوسفندان به سروتيپهاي گريپوتيفوزا، پومونا، هيوس و ايكتروهموراژيه بود (1 و2).

در بررسي ديگري در سال 1356 دكتر مقامي نشان داد كه 6/24 درصد ماده گاوها در اطراف تهران داراي تيتر سرمي مثبت بر عليه يكي از سروتيپ هاي لپتوسپيرا بودند كه 6/21 درصد آن ناشي از سروتيپ بورينكانا بود(2و3). در بررسيهاي جديدتري كه در طي سالهاي 1381 تا 1385 در آزمايشگاه تحقيقاتي لپتوسپيروز دانشگاه تهران بر روي نمونه هاي ارسالي از استانهاي تهران، گيلان، مازندران، آذربايجان، خراسان، خوزستان، چهارمحال و بختياري، اصفهان، كردستان و بوشهر صورت گرفته نشان مي دهد كه ميزان شيوع سرولوژيك بيماري هم در انسان و هم در دامها بين 25 تا 42 % مي باشد (4و 5 و9 و 11و 15و 18). نتايج اين بررسيها همچنين نشان مي دهد كه سروتيپ كانيكولا كه زماني تصور مي شد ميزبان اصلي آن سگ مي باشد، ميزان شيوع سرولوژيك آن در انسان و حيوانات اهلي برخي از استانهاي كشور در حال افزايش است (9و 16 و 17). تا کنون نامهای مختلفی از قبیل: سندرم ویل، تب پائیزی، تب کانیکولا، تب باتلاق و تب مزرعه به این بیماری اطلاق شده است. لپتوسپیروز انساني در نواحی ساحلی و جلگه ای شمال کشور ما به نام تب بيجار ( تب شالیزار) به عنوان يكي از بيماريهاي شايع در فصل شاليكاري شناخته مي شود. 



شرايط وقوع بيماري: 
شرايط مساعد محيطي كه سبب بقا و انتشار لپتوسپيروز مي گردد عبارتند از: بارندگي و سيلاب ها، pH مناسب آب و خاك (pH نزديك به 7 يا كمي قليايي)، وجود آبهاي راكد و يا باتلاقي، افزايش جمعيت جوندگان ( انواع موش) ، خرگوش، خفاش، و نيز گوشتخواران اهلي و وحشي ( سگ روباه گرگ و ...). باكتري لپتوسپيرا مي تواند از طريق خراشهاي ريز پوست و يا از محلهايي كه پوست زخمي شده و نيز از طريق مخاطات سالم (مخاط لب، دهان، بيني و چشم) وارد بدن شود. شنا در آبهاي راكد و آلوده به ادرار حيوانات مبتلا و كار در شاليزار هاي برنج كه محل عبور حيوانات وحشي و جوندگان مي باشد و يا تماس با حيوانات مبتلا امكان آلودگي انسان را افزايش مي دهد (19). 



منشا آلودگي:
ادرار دام آلوده و یا حاملین سالم که خاک، مرتع، آب آشامیدنی و غذای سایر دامها را آلوده می کند، منبع اصلی عفونت می باشد. در موارد آلودگی رحمی، عفونت می تواند از طریق جنین سقط شده و ترشحات رحمی آلوده انتشار یابد (5). در آلودگی های طبیعی، باکتری را می توان تا 142 روز پس از درگیری در رحم آبستن یا غیر آبستن، تا 8 روز پس از سقط، در ترشحات رحمی، تا 3 ماه بعد از آلودگی، در لوله های تخم بر دام درگیر و بالاخره بین 10 تا 215 روز پس از عفونت، در ادرار دام آلوده جستجو کرد. البته در مطالعه ای تجربی تا 542 روز پس از ایجاد عفونت تجربی در گاو، لپتوسپیرا از ادرار دام آلوده جداسازي شده است. نوزاد آلوده زنده متولد شده، می تواند تا هفته ها پس از تولد لپتوسپیرا را از خود دفع نماید. اسپرم گاو نر آلوده نیز می تواند باعث انتشار عفونت از طریق مقاربت طبیعی یا تلقیح مصنوعی شود (19)



نشانه هاي بيماري در دامها:
در بسياري از منابع علمي از نشانه هاي باليني مختلفي مانند: تب، زردي، هموگلوبينوري (خون شاش)، سقط جنين، ورم پستان و تغيير رنگ شير و يا چشم درد متناوب در اسبها به عنوان نشانه هاي شاخص لپتوسپيروز نام برده شده است. با اين وجود بايد تاكيد نمود كه بيش از 80% موارد بيماري در دامها بصورت تحت باليني يا فرم پنهان بروز مي كند، اين بدين معني است كه دامهاي مذكور با وجود آنكه خود ظاهرا علائمي از بيماري را نشان نمي دهند، اما منبع مهمي براي آلودگي ساير دامها، محيط زيست و نيز انسانهاي در تماس با آنها مي باشند (19). به منظور سهولت در تفكيك اشكال مختلف بيماري در دامها، اشكال مختلف باليني بيماري در حيوانات اهلي در جدول زير ارائه مي شود.





نام ميزبان سندرم بيمار 
گاو تحت باليني بايا بدون لپتوسپيروري
سندرم كاهش شير با يا بدون ساير علائم (اغلب هارجو)
سقط جنين و مرگ نوزادان:‌ طوفان سقط (پومونا)
سقط جنين انفرادي (هارجو) 
نازائي (اغلب هارجو) 
هموگلوبينوري، يرقان‌ و تب در گوساله‌ها 
گوسفند عمدتاً عفونت‌هاي تحت باليني با ليپتوسپيروري 
بندرت لپتوسپيروز حاد با افسردگي، تنگي نفس، هموگلوبينوري، 
كم خوني و تلفات بالا در بره‌ها: اغلب پومونا
اسب چشم درد متناوب
بندرت سقط جنين
بندرت تب، بي‌اشتهائي، افسردگي و يرقان
سگ تحت باليني با ليپتوسپيروي‌:‌ اغلب كاني‌كولا
بيماري حاد هموراژيك (اغلب ايكتروهموراژيه)
شكل يرقاني كه كمتر حاد است (كاني‌كولا يا ايكتروهموراژيه)
شكل اورمي (اغلب كاني‌كولا) 



لپتوسپيروز در انسان: 

اين علايم شديداً متغيرند. بيماري عموماً‌ در يكي از چهار شكل زير رخ مي دهد: (1) بيماري ملايمي شبيه آنفولانزا، (2) سندرم weil كه يرقان، نارسايي كليوي، هموراژ، ميوكارديت همراه با آرتيمي مشخص مي شود. (3)منژيت/ مننگوآنسفاليت (4) خونريزي ريوي همراه با نارسايي تنفسي. بعلت حضور علايم متغير و غير اختصاصي. تشخيص باليني مشكل است. اشتباه شدن با ساير بيماري ها مثل دنگ و سايرتب هاي هموارژيك، معمول است. با پيشرفت بيماري، علايم نيز باهم تداخل مي يابند. 


اين بيماري در انسان در افرادي كه داراي مشاغل خاص (كار در مزارع برنج، نيشكر، دامپزشكان، كار در آزمايشگاه، كاركنان كشتارگاهها و دامپروران ) هستند بيشتر ديده شده است. هر چند درمان به موقع بيماري بسيار موفقيت آميز است اما مشكل اصلي در تشخيص به موقع و عدم اشتباه آن با بيماريهاي مشابه است. به همين دليل در بعضي از منابع اين بيماري به عنوان يك بيماري چند چهره شناخته مي شود. نشانه هاي بيماري در برخي موارد مشابه آنفلوآنزا بوده و ممكن است در تشخيص هاي اوليه با آنفلوآنزا اشتباه شود. در صورت ورود باكتري به بدن و پس از طي دوره كمون (اختفاً) 7 تا 13 روزه در مرحله اول بيماري نشانه هاي زير ظاهر مي شود: تب و لرز، دردعضلاني بخصوص در ناحيه عضلات ران و كمر، سرفه و درد در ناحيه سينه، يرقان، تورم و پرخوني غشاً ملتحمه چشم به صورت دو طرفي، درد مفاصل، ترس از نور، جوشهاي قرمز پوستي، بي اشتهايي، تهوع و استفراغ، گاهي اسهال، مننژيت آسپتيك و در زنان حامله خطر از بين رفتن جنين و سقط وجود دارد. البته بسته به سروتيپ عامل بيماري ممكن است يك يا تعدادي از نشانه هاي فوق ظاهر شود. بعد از طي مرحله اول بيماري (4 تا 9 روز) با ظهور پادتن ها لپتوسپيراها از خون محو شده و در كليه ها متمركز شده و بطور متناوب از طريق ادرار دفع ميشوند. اين مرحله مي تواند ماهها ادامه يابد (11 و 12 و15).




روشهاي مبارزه با لپتوسپيروز:
با توجه به نحوه انتشار و بقا باكتري لپتوسپيرا در محيط، براي مبارزه با اين بيماري اقدامات زير همزمان با درمان بيماران، بسيار مؤثر خواهد بود: خشكاندن باتلاقها و بركه ها، مبارزه با جوندگان و گوشتخوران وحشي در محدوده زندگي انسانها و حيوانات اهلي، شناسايي و درمان دامهاي مبتلا و حامل، واكسناسيون حيوانات اهلي در مناطق آلوده، افزايش سطح آگاهي عمومي بويژه افرادي كه از نظر شغلي در معرض خطر ابتلاً به بيماري قرار دارند. 



روشهاي آزمايشگاهي تشخيص بيماري
همانگونه كه در مقدمه اشاره شد، مشكل اصلي در اين بيماري دسترسي دامپزشكان و پزشكان به آزمايشگاه تخصصي مي باشد. با توجه به هزينه هاي سنگين تهيه محيط كشت و مشكلات مربوط نگهداري باكتري، آزمايشگاههاي بخش خصوصي امكانات كافي در امر تشخيص بيماري را ندارند. لذا در ايران دو مركز در زمينه تشخيص و تحقيق در خصوص اين بيماري فعال هستند كه يكي موسسه تحقيقات سرم و واكسن رازي و ديگري آزمايشگاه تحقيقاتي لپتوسپيروز مي باشد. در هر صورت با توجه به امكانات موجود از تكنيكهاي مختلفي براي تشخيص بيماري مي توان بهره گرفت. آزمايش آگلوتيناسيون ميكروسكپي (Microscopic Agglutination Test ) بر روي لام، كشت نمونه هاي مرضي (خون يا ادرار) در محيط كشت اختصاصي، روش اليزا ELISA ، جستجوي DNA باكتري در نمونه ها با آزمايش PCR ، آزمايش پادتنهاي درخشان (IFA) Indirect Flurscent Antibody، آزمايش مستقيم نمونه هاي مرضي به كمك ميكروسكپ زمينه تاريك و تزريق به حيوانات آزمايشگاهي (19).

خوشبختانه از سال 1378 كه آزمايشگاه تحقيقاتي و تشخيص لپتوسپيروز در دانشكده دامپزشكي دانشگاه تهران راه اندازي شده، علاوه بر انجام دهها طرح پژوهشي مربوط به مناطق مختلف كشور، امكانات لازم جهت استفاده از روشهاي استاندارد آزمايشگاهي و نيز استفاده از تكنيكهاي جديد فوق الذكر نيز فراهم شده است. جهت كسب اطاعات بيشتر علاقمندان مي توانند به سايت اينترنتي آزمايشگاه Http://leptola.ut.ac.ir مراجعه نمايند.



نتيجه گيري:
با توجه به شرايط پيش رو و پيش بيني تغييرات آب و هوايي، توجه ويژه اي به بيماريهايي كه ميزان شيوع آنها افزايش خواهد يافت با صورت گيرد و در اين راستا مسئولين اجرايي دامپزشكي و پزشكي كشور لازم است آمادگيهاي لازم از قبيل تربيت نيروي متخصص و تجهيز آزمايشگاههاي رفرانس را مد نظر داشته باشند. با توجه به اينكه تشخيص باليني اين بيماري چه در اتسان و چه در دامها معمولا به راحتي امكان پذير نمي باشد، توصيه مي شود در مواجهه با اپيدمي بيماري حتما از كمكهاي آزمايشگاهي استفاده شود تا خسارات اقتصادي و بهداشتي آن به حداقل كاهش يابد. در هر صورت، تشخيص قطعي بيماري مي تواند با نشان دادن عامل بيماري در نمونه هاي مرضي، جداسازي باكتري در محيط كشت، واكنش مثبت سرولوژيك بيمار و يا با نشان دادن بقاياي DNA باكتري در نمونه هاي اخذ شده از مريض استوار گردد. با توجه به مشكلات موجود در تشخيص باليني بيماري، و دفع متناوب باكتري در ادرار، در بسياري از منابع علمي استفاده همزمان از دو يا سه تكنيك براي تشخيص قطعي بيماري و تعيين سويه آلوده كننده توصيه شده است. هدف مقاله حاضر معرفي بهتر لپتوسپيروز به خوانندگان اين مجله بود و در فرصت بعدي مسائل ديگر اين بيماري از قبيل روشهاي تشخيص، درمان، پيشگيري و كنترل بيماري ارائه مورد توجه قرار خواهد گرفت. 



منابع: 

1- گزارشات بخش انگل شناسي مؤسسه رازي حصارك، سالهاي 1339-1340 
2- مقامي، غلامرضا: بررسي نقش لپتوسپيروز در بچه اندازي ماده گاوهاي اطراف تهران، انتشارات سازمان دامپزشكي شماره 20 صفحه 50 تا 60 سال 1359
3- ونديوسفي، جليل- مرادي بيدهندي، سهيلا و اهورايي، پرويز: يافته هاي تازه پيرامون لپتوسپيروز در مؤسسه رازي. پژوهش و سازندگي سال 1373 صفحه 72-75
4- حاجي حاجيكلايي محمد رحيم، مسعود قربانپور نجف آبادي، غلامرضا عبداله پور: بررسي سرو لوژيكي لپتوسپيروز در گاوهاي اهواز، مجله دانشكده دامپزشكي دانشگاه تهران ، دوره 60 شماره 1 (1384): 7-14
5- حسن پور علي، فرتاشوند مجيد، عبداله پور غلامرضا، مقدم غلامعلي، نادعليان محمد قلي، ستاري سعيد: - تعيين ميزان شيوع سرولوژيك آلودگي به لپتوسپيرا در گاوداريهاي شيري اطراف تبريز. پژوهش و سازندگي، شماره 74، بهار 1386 صفحه 67-77 

6- سخايي احسان اله، عبداله پور غلامرضا، بلورچي محمود، ستاري تبريزي سعيد: ردیابی لپتوسپیرا با استفاده از تکنیک PCR و جداسازي باکتري از طریق کشت ادرار در گوساله. دومين همايش ملي زيست شناسي سلولي و مولكولي، 9-10 بهمن 1386 ، كرمان، صفحه 53-56
7- عبداله پور غلامرضا: بررسي واكنش سرولوژيك لپتوسپيروز گاوهاي واكسينه شده با واكسن دوگانه هارجو-پومونا. فصل نامه دامپزشك 1377 دوره 1 شماره 4 صفحه 58-63
8- عبداله پور غلامرضا ، محمدعلي راد : بررسي سرواپيدميولوژي لپتوسپيروز در دامها. سمينار زئونوزها، تهران، ديماه 1368 صفحه 134-142.
9- عبداله پور غلامرضا، عبدالمحمد حسني طباطبايي، مليحه رمضاني، سيده طوبي شفيقي و سعيد ستاري تبريزي: بررسي سرواپيدميولوژي لپتوسپيروز در استان گيلان. مجموعه مقالات چهاردمين كنگره دامپزشكي ايران. 2-4 اسفند 1384 صفحه: 217
10- عبداله پور غلامرضا: مطالعه شش روش آزمايشگاهي در تشخيص بيماري لپتوسپيروز. مجموعه مقالات اولين كنگره ميكروب شناسي باليني ايران. شيراز 18-20 ارديبهشت 1386 صفحه: 19

11- هنرمند حميدرضا- سعيداشراقي - محمدرضاخرمي‌زاده- فريبرزمنصور قناعي- محمدصادق فلاح - محمود رضواني- غلامرضا عبداله پور: بررسي انتشار موارد مثبت لپتوسپيروز در استان گيلان به روش اليزا . مجله دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي گيلان – تابستان 1384، دوره چهاردهم شماره 54 صفحه 58-66
12- هنرمند حميدرضا - فريبرزمنصور قناعي- سعيداشراقي - محمدرضاخرمي‌زاده - غلامرضا عبداله پور: همه گيري شناسي لپتوسپيروز در استان گيلان در سال 1382. مجله دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي گرگان – دوره هفتم، شماره 2 (پاييز و زمستان 1384) صفحه 52-56 

13- Abdollahpour G; English A W and Taslar I: Isolation of Leptospira interrogans serovar
grippotyphosa from a heifer in New South Wales. Australian Veterinary Journal 1996(73) 3: 109-110
14- Abdollahpour, G., Goli G., Tabatabaei A.M., Mokhber Dezfouli M.R.; A sero-epidemiological staudy of bovine Leptospirosis in Karaj in IRAN. Proceedings of the 23rd World Association for Buiatrics Congress, Canada, Aug, 2004. page 12
15- Ebrahimi, A., Alijani L., Abdollahpour G.; Serological survey of human leptospirosis in tribal areas of Farsan and Koohrang cities. Iranian Journal of Medical Science, Vol 28, No. 2, June 2003. 93-96
16- Haji Hajikolaei M.R., Gorbanpour, M., Gharibi, D. and Abdollahpour, G. (2007): Serologic study on leptospiral infection in sheep in Ahvaz, southwestern Iran. Iranian Journal of Veterinary Research, University of Shiraz, Vol. 8, No. 4, Ser. No. 21, 333-336
17- Haji Hajikolaei M.R., Gorbanpour, M.; Abdollahpour, G.; Seroprevalence of Leptospiral Infection in Bufalo (Bubalus bubalis). Bull Vet Inst Pulawy. (2006) 50(3): 341-344
18- Sakhaee E., Abdollahpour G., Bolourchi M., Hasani Tabatabayi AM and Sattari Tabrizi S. (2007)Serologic and bacteriologic diagnosis of bovine. leptospirosis in Tehran suburb dairy farms. Iranian Journal of Veterinary Research, University of Shiraz, Vol. 8, No. 4, Ser. No. 21, 325-332
19- Abdollahpour G,: Bovine Leptospirosis. PhD Thesis, The University of Sydney, 1996




دكترعبداله پور غلامرضا



دكترغلامرضا عبداله پور 

استاديار گروه درمانگاهي دانشكده دامپزشكي دانشگاه تهران

سعيد ستاري تبريزي
كارشناس آزمايشگاه تحقيقاتي لپتوسپيروز ، دانشكده دامپزشكي دانشگاه تهران 



سازمان نظام دامپزشكي

 

محصولات فروشگاه مرتبط با این مقاله
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

10 خبر اخر سایت

◄ صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر
◄ کارتن تخم مرغ خلاقانه
◄ بطری چشم نواز
◄ پشت خراش های غیرمعمولی که شبیه پنجه گربه
◄ مبلی برای شما و سگ شما
◄ بسته بندی مربعی ایجاد شده برای برند سوسیس
◄ بسته بندی چشم نواز ایجاد شده برای اسباب بازی سگ
◄ نیمکت عجیب و غریب که از آناتومی یک مورچه الهام گرفته
◄ بسته‌بندی خلاقانه میان وعده سگ
◄ چراغ سگ
◄ لامپ گربه ای
◄ فسیل دایناسور لگو تی رکس
◄ کلاه زیبای ساخته شده از نمد
◄ مدفوع وحشی اثر خورخه هررا
◄ میز خانه سگ
◄ تخت سکوی چوبی با خانه سگ
◄ کوزه خرس شکلی
◄ اسب ربات چهار پا
◄ چراغ شب مرغ
◄ مبلمان خالی از سکنه با پاهای عنکبوت
◄ قاب دوربین فیدر پرنده
◄ بستنی قهوه گربه
◄ قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده
◄ قاب دوربین فیدر پرنده
◄ بستنی آموزشی به شکل کوه یخ
◄ کفش های میکی موس
◄ ماسک صورت Cthulhu
◄ کیف دستی میکی موس
◄ گودال آتش کوسه
◄ کاناپه راحت حیوانات خانگی
بعدی 1 قبلی

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle