محققان انگليسي در حال طراحي روبات شناگر كوچكي هستند و اميدوارند در آينده از اين دستگاه براي تشخيص بيماريهاي مختلف در بدن انسان استفاده كنند.
محققان دانشگاه نيوكاسل با الگوبرداري از يك گونه مارماهي دريايي كه داراي يك سيستم عصبي ابتدايي است، روبات شناگر Cyberplasm را طراحي كردهاند. اين روبات داراي يك سيستم عصبي الكترونيكي، حسگرهاي چشم و بيني مشتق شده از سلولهاي زنده و ماهيچههاي مصنوعي است.
حسگرهاي روبات Cyberplasm مانند ساير ارگانيسمهاي زنده به محركهاي خارجي مانند نور و مواد شيميايي واكنش نشان ميدهد و آنها را به ضربات الكترونيكي تبديل و به مغز كه مجهز به ريزتراشه هاي حساسي هستند، ارسال ميكنند و مغز نيز با ارسال پيام هاي الكترونيكي به ماهيچههاي مصنوعي حركت موجدار و رو به جلو روبات را فراهم ميكند.
دكتر «دانيل فرانكل» سرپرست تيم تحقيقاتي و محقق مهندسي زيستي دانشگاه نيوكاسل تأكيد ميكند: با تكميل مراحل طراحي در آينده، روبات Cyberplasm قادر خواهد بود در جريان خون بدن انسان حركت كرده و با جمعآوري و ذخيره سازي اطلاعات، پزشكان را در تشخيص و درمان بهتر بيماريها ياري كند.
در حال حاضر بخش هاي مختلف روبات شناگر طراحي و مورد آزمايش قرار گرفتهاند و طراحان اميدوارند تا پنج سال آينده با تكميل طراحي و مونتاژ قطعات، نمونه كامل روبات را مورد آزمايش قرار دهند.
نمونه اوليه روبات شناگر در اندازه يك سانتيمتر ساخته ميشود، اما نمونههاي بعدي احتمالا در ابعادي يك ميليمتر يا در مقياس نانو طراحي خواهند شد.
هزينه تحقيقاتي اين پروژه از سوي شوراي تحقيقات علوم فيزيك و مهندسي انگليس (EPSRC) و بنياد ملي علوم آمريكا (NSF) تأمين ميشود