به عبارت سادهتر بهتر است غذاهای حاوی ادویه فراوان، خوراکیهای تند، شور، سرخکردنیها و مواد غذایی سرشار از افزودنی مانند انواع فستفودها تا حد امکان از برنامه غذایی کسانی که دوست ندارند دچار بیخوابیهای شبانه شوند، حذف بشود.
از طرف دیگر مصرف غذاهای پرچرب در وعده شام، حس سنگینی را برای افراد به دنبال دارد و اجازه داشتن خوابی خوب و آرام را به آنها نخواهد داد. با این حساب میتوان گفت هرچه وعدهغذایی شام ما سبکتر و هضم و جذب آن در بدن سادهتر باشد، تجربه خواب بهتری هم به سراغمان خواهد آمد.
بد نیست بدانید چربیها جزو آن گروه از مواد غذایی هستند که مدت ماندگاریشان در دستگاه گوارش به خصوص معده از سایر خوراکیها مانند کربوهیدراتها و پروتئینها بیشتر است و همین امر باعث ایجاد حس سنگینی و پری پس از مصرف غذاهای چرب میشود. حتما میدانید حس سنگینی و پری هم از جمله عوامل مختلکننده خواب راحت به شمار میروند.
افزودنیهای موجود در فستفودها هم شرایط مناسب برای خواب را در افراد از بین میبرند. حالا هر چقدر زمان مصرف غذاهای محرک به ساعت خواب نزدیکتر باشد، امکان ایجاد بیخوابی در فرد بالاتر میرود. به همین دلیل توصیه دیگر ما این است که تا میتوانید فاصله مناسبی را بین شام و خوابتان ایجاد کنید تا پیش از خوابیدن، غذایتان به خوبی هضم شود. مصرف چای، قهوه، نسکافه و انواع نوشیدنیهای کولادار که حاوی کافئین هستند هم میتواند باعث ایجاد اختلال در خواب شود. به عبارت سادهتر ترکیبهای کافئینی میتوانند باعث هوشیار و بیخواب شدن فرد شوند.
نکته دیگر در مورد خوراکیهایی است که میتوانند به بالا بردن کیفیت خواب کمک کنند. در میان خوراکیهای مختلف، شیر گرم، ماست کمچرب، موز و سیب میتوانند به داشتن خوابی راحت در فرد کمک کنند.
به بیان سادهتر اسیدیته تریپتوفان این خوراکیها زیاد است؛ تریپتوفان در بدن به سروتونین تبدیل میشود؛ سروتونین هم حس خمودگی و لختی مناسبی را در بدن ایجاد میکند و باعث میشود که حس خوابآلودگی بیشتری به سراغ فرد بیاید،بنابراین برای داشتن خوابی راحت میتوان نوشیدن یک لیوان شیر ولرم یا ماست کمچرب را به افراد توصیه کرد. البته بهتر است که شیر را فقط کمی گرم و از جوشاندن آن خودداری کنید. همانطور که عنوان شد، مصرف موز و سیب هم کمی قبل از خواب میتواند همین حس خوابآلودگی را برایتان ایجاد کند.