برای اولین بار دولت استرالیا در بعضی مناطق این کشور کوالا را در لیست گونههای در معرض تهدید قرار داد.
به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر گونه های مختلف در معرض تهدیدات گوناگونی از جمله تغییرات آب و هوا، بیماریها و تخریب زیستگاهها هستند.
کوالا که بومی استرالیا است و فقط در آنجا زندگی می کند از حدود یک سال پیش با رایزنی های وزیر محیط زیست استرالیا در لیست ملی گونه های در معرض تهدید قرار گرفت. ایالت هایی که کوالا در آنها تهدید می شود شامل کوییزلند، ولز جنوبی نو و نواحی اطراف پایتخت استرالیا است.
البته برخی از دوستداران محیط زیست در این کشور معتقدند که این گونه در سراسر این کشور باید به عنوان گونه در معرض تهدید معرفی شود.
گزارشات مختلف حاکی از برآورد های بسیار متفاوتی از جمعیت کوالا ها است به طوریکه جمعیت این گونه در حال حاضر ازچند صد هزار عدد تا حدود ۴۰ هزار عدد متغیر است.
اما در ایالت هایی ولز جنوبی نو و کوییزلند جمعیت کوالا ها به حدود ۴۰ درصد جمعیت این گونه در سال ۱۹۹۰ رسیده است .
کوآلا جانوری گیاهخوار و کیسهدار و بومی استرالیا است. کوآلاها فقط در جنگلهای اُکالیپتوس استرالیا زندگی میکنند. آنها هر شب با دستهای پر قدرتشان شاخهها را میگیرند. میانگین وزن برگ های اکالیپتوس که می خورند ۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم است. خرسهای کوآلا به علت خوردن برگهای اکالیپتوس همیشه بوی همین برگ را میدهند.
آنها روزها بر روی شاخههای پهن اکالیپتوس میخوابند و بچه شان را هم آنجا به دنیا میآورند. هر مادر فقط یک بچه به دنیا میآورد. وقتی که بچه به دنیا میآید بدنش خالی از مو و کور است. او با پنجههای کوچکش، خود را روی پوست مادر میکشاند و به سختی خود را به زیر شکم مادر میکشاند و چند ماهی در آنجا میماند. چون گرمای بدن مادر از او حمایت میکند و شیر را هم همان جا به دست میآورد و خیلی محکم خود را در کیسه مادر نگه میدارد. شیری که میخورد مزه اکالیپتوس میدهد.
نامگذاری این جانور به این دلیل است که خیلی کم آب میخورد زیرا معنای کوآلا به زبان استرالیایی حیوانی است که آب نمی خورد. کوالاها می توانند ۲۰ ساعت از شبانه روز را در خواب بگذرانند.
____________________________