تخریبهایگاه و بیگاه علیه شهردار تهران بعد از وقوع حادثه مترو، آن هم از سوی افرادی که کوچکترین قدمی برای مدیریت حادثه پیش آمده انجام ندادند و حتی به خود زحمت ندادند تا در محل حادثه حضور پیدا کنند، هر چند باعث شادی رسانههای معاند از دشمنیهای داخلی شد اما در واقع اثبات کرد که عملکرد شهرداری تهران در این واقعه مثبت بوده است که این رسانههای معلوم الحال سعی در بزرگنمایی مشکلات و عکس جلوه دادن ماجرا داشتهاند و هنوز هم با وجود گذشت چند ماه از این حادثه تخریبها به قوه خود باقی است و به نظر می رسد دولتی ها قصد ندارند ، حادثه سیل در متروی تهران را به این زودی ها رها کنند.
بعد از ضد و نقیض های مسئولین دولتی از استانداری گرفته تا معاونین عمرانی درباره حضور در محل حادث مترو و اظهارات رئیس جمهور مبنی بر دستور کمک وزارت نفت به متروی تهران، در حادثه آب گرفتگی، حالا این بار نوبت به معاون عمرانی
استاندار تهران است که از مالکیت رودخانه ها و کوه ها بگوید ! و شهرداری تهران را با سخنانی عجیب تخریب کند
محمد رضا محمودی در پاسخ به این پرسش که براساس گزارش حمزه شکیب رئیس کمیسیون عمران شورای شهر میزان خسارت وارده به مترو تهران حدود 22 میلیارد تومان برآورد شده است، این در حالی است که شما اعلام میکنید میزان خسارت وارده 100 میلیارد تومان است گفت: موضوع میزان خسارت نیست موضوع سوء مدیریت در شهرداری است.
وی ادامه داد: اینکه نتوانیم بحران کوچکی مانند آبگرفتگی در مترو را برطرف کنیم و از وقت طلایی استفاده کنیم با توجه به اینکه در تهران همه امکانات دست شهرداری تهران است و این جای بحث دارد.
تا به این ترتیب معلوم نشود اگر صحبت از میزان خسارت نیست چرا دولتی ها یک آمار اشتباه مبنی بر خسارت 100 میلیارد تومان را در بوق و کرنا کردند و با سوء استفاده از این آمار غلط سعی در تخریب شهرداری تهران داشتند؟
جالب تر اینجاست که مساله آب گرفتگی مترو درهمان بدو اتفاق با حضور تمامی مسئولین شهرداری از شهردار تهران گرفته تا کارکنان عمرانی و متخصصین مهار شد و در اسرع وقت نیز ایستگاه آسیب دیده شروع به کار کرد و معلوم نیست چگونه این کار خوب مدیریتی به عنوان سوء مدیریت تعبیر شده است؟!
معاون عمرانی استانداردر ادامه سخنان تخریبی و غیر مستدل خود با تأکید بر این موضوع که ما از این حادثه به عنوان سیلاب نام نمیبریم، گفت: این حادثه براثر سوء مدیریت ایجاد شده است.
محمودی با بیان اینکه در خصوص بیمه مترو مطالبی را عنوان کردیم گفت: مسئولان شهرداری اعلام کردند فشارهایی بر بیمه برای برآورد میزان خسارت وارد شده است، این طور نیست. در بندهایی که شکیب رئیس کمیسیون عمران شورای شهر اعلام کرد ، مواردی که بیمه بوده مشخص است و هیچ اشارهای نشده که حادثهای در اثر سوء مدیریت بیمه باشد.
به گفته محمودی، یک چنین بندی اصلاً بیمه نیست ممکن است حوادث طبیعی بیمه باشد اما آبگرفتگی حادثه طبیعی نیست.
معاون عمرانی
استاندار تهران یادآور شد: مواردی که شکیب در گزارش آورده بود مانند این بود که پیمانکار و تجهیزاتش بیمه است ولی در هیچ کدام اعلام نشده بود که مترو تهران دچار یک سهلانگاری مدیریتی است و این سهلانگاری مشمول بیمه است.
وی دوباره تاکید کرد: در حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله بیمه وجود دارد ولی در آبگرفتگی مترو که منشا آن سوء مدیریت است بیمه وجود ندارد.
معاون عمرانی
استاندار تهران در ادامه گفت: این حادثه سیل محسوب نمیشود، بر اثر سوء مدیریت است این آبگرفتگی رخ داده است و ما گفتیم سوء مدیریت را بیمه پرداخت نمیکند.
حالا سوال این است که کدام سوء مدیریت؟و چرا معاون عمرانی استاندار بدون توضیح در باره این که کجای کار شهرداری تهران اسیر سوءمدیریت بوده که باعث رخ دادن این حادثهشده است، این کلمه را بار ها و بارها تکرار کرده است؟آیا طغیان رودخانه بر اثر بارش شدید باران حادثه غیر طبیعی محسوب می شود و این شهرداری تهران بوده که باید جلوی طغیان رودخانه را می گرفته؟اگر طغیان رودخانه حادثه طبیعی محسوب نمی شود پس منظور از حادثه طبیعی چیست؟
نکند از نظر استانداری شهرداری از قصد شیر آب را در ایستگاه مترو باز کرده یا به لوله ای آب آسیب رسانده تا ایستگاه مترو دچار آب گرفتگی شود؟!
در بخشی دیگر از سخنان آقای معاون، وی شهرداری مقصر می داند چون از کانال های رودخانه بازدید نکرده تا در صورت وقوع سیلابهای احتمالی از حادثه جلوگیری کند.
این سخنان در حالی است که بنا بر گفته خود محمودی، رودخانه و کوهها انفال است پس مالکیت آن با دولت است! البته وی تاکید می کند این بدین معنا نیست که مسئولیتش با دولت باشد!
این سخن در ست مانند این است که مالک یک خانه ، ملک خود را اجاره داده باشد اما در قبال مثلا خرابی سقف آن مسئولیتی قبول نکند که این نتیجه ای جز تخریب ملک خودش نخواهد داشت!چگونه مالکیت به نام دولت است اما مسئولیتی در این خصوص به گردن دولت نیست؟! و در همه زمینه ها مسئول شهرداری است!
سوال اساسی دیگری که در این میان مطرح می شود این است که آقایانی که در استانداری تهران مدام از سوء مدیریت شهرداری تهران می گویند، چرا از کارنامه درخشان خود برای کنترل آلودگی هوا حرفی به میان نمی آورند؟آیا دولتی که این همه مدعی مدیر بودن و مدیریت صحیح است تا به امروز جر تعطیلی های گاه و بیگاه بی ثمر و طرح های عجیب مثل آب پاشی تهران! که غیر عملی است، توانستهاست راهکاری برای آلودگی هوا که مدت هاست مردم تهران را به کام مرگ می فرستد ، بیاندیشد؟
چگونه است که در رخ دادند یک حادثه طبیعی برای مقصر قلمداد کردن شهرداری تهران، مردم تهران عزیز می شوند اما بودجه 2 هزار میلیاردی مترو با وجود تصویب مجلس، پرداخت نمی شود تا حداقل کمی از حجم ترافیک کاسته شود و نقل و انتقال برای مردم راحت تر شود؟
کاش درخدمات رسانی به مردم سیاسی بازی و اختلافات سیاسی کنار گذاشته شود تا جان و رفاه مردم پایتخت فدای اختلافات سیاسی نشود و مدیریت مطلوب بافرافکنی مورد حمله قرار نگیرد.
در هر حال به نظر می رسد دولتی ها هنوز موضوع تازه ای برای تخریب شهرداری تهران نیافته اند که همچنان بر یک مساله تمام شده و حل شده اصرار دارند و تقریبا هر هفته یک مصاحبه تخریبی در این زمینه انجام می دهند!