مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان، تخریب زیستگاهها و کمبود و کاهش طعمه را دلیل خروج برخی وحوش از زیستگاههایشان اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان ، محمد ممشتی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان با اشاره به گزارش حمله حیوان وحشی به واحدهای دامی در مینودشت، افزود: اکنون شاهد کمبود شدید طعمه های وحوش در دل جنگل هستیم و دیگر خوک، خرگوش، تشی را کمتر می بینیم.
وی اظهار داشت: بحث حمله حیوانات وحشی به احشام اهلی در تمام نقاط دنیا و کشور اتفاق می افتد و معضل جدیدی نیست.
وی عنوان کرد: حیات وحش در فضای باز و دامن طبیعت زندگی می کنند وممکن است به دلایلی از زیستگاههای خود خارج شود.
ممشتی افزود: تخریب زیستگاهها، کمبود و کاهش شدید طعمه های حیوانات از جمله عواملی خروج حیات وحش از زیستگاههاست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان گفت:گروههای مختلف کارشناسی و یگان حفاظت را برای بررسی مسائل عازم منطقه کردیم و با همکاری اهالی روستا، شورا و استفاده از میرشکاران منطقه در تلاش برای رفع دغدغه روستاییان در زمینه حمله وحوش به احشام هستیم.
حیوان مهاجم پلنگ نیست
وی یادآورشد: همچنین پایش منطقه را در دستور کار قرار دادیم و بررسیهای کارشناسی نشان می دهد که عامل مهاجم حیوان درنده یا دو رگه سگ و گرگ است و بطور قطع می توان گفت که عامل مهاجم پلنگ نیست.
ممشتی با بیان اینکه متاسفانه اراضی جنگل برخی مناطق از جمله روستاهای مینودشت به اراضی کشاورزی تبدیل شده است، گفت: اراضی و جنگل های حاشیه مینودشت تبدیل شده به کشاورزی و بحث سگهای ولگرد و گرگ زیاد است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان در عین حال تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست هیچ حیوانی را رها سازی نکرده است و شایعه رهاسازی حیوانات وحشی بی اساس است.
لزوم اتلاف سگهای ولگرد
ممشتی با اشاره به وجود سگهای ولگرد در منطقه تاکید کرد: مسئولان نسبت به اتلاف سگهای ولگرد اقدام و دامداران نسبت به حصارکشی اقدام کنند.
وی در زمینه جبران خسارت دامدارانی که وحوش به احشام آنها حمله کرده است گفت: در صورتی که دامدار احشام را بیمه کرده باشد و نسبت به تامین موارد ایمنی ازجمله حصارکشی اقدام کرده باشد، می تواند به ادارات ذیربط مراجعه کنند تا پیگیری لازم صورت پذیرد .