به گفته نایب رییس جامعه دامپزشکی حکم قطعی معدوم شدن ببر ماده سیبری بوسیله سازمان دامپزشکی صادر شده است. این موضوع قبلا نیز با زیرکی خاصی توسط معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست اعلام شده بود.
به نظر میرسد نزدیک شدن به فصل تبلیغات انتخاباتی همه مسئولان (و غیر مسئولان!) را به اظهار نظرهای عجیب وادار میکند.
نقد به همه حتی شخص وزیر جهاد کشاورزی
البته اظهار نظرهای نایب رییس جامعه دامپزشکی و نقدهای ایشان به مدیران سازمان دامپزشکی و سازمان محیط زیست و حتی شخص وزیر جهاد کشاورزی مصاحبه ایشان را بیشتر به یک نطق انتخاباتی تبدیل کرد.
محبی اظهار داشت: رئیس فعلی وظیفه دارد شورای مرکزی جدید را تشکیل دهد تا این شورا اقدام به معرفی افراد جدید به وزیر کند اما آقامیری شورای جدید را تشکیل نمی دهد و منتظر است دوره وزارت خلیلیان به اتمام برسد.
در همین نشست خبری نایب رییس جامعه دامپزشکی اعلام کرد حکم قطعی معدوم شدن
ببر ماده سیبری بوسیله سازمان دامپزشکی صادر شده است که البته این موضوع قبلا نیز با زیرکی خاصی توسط معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست اعلام شده بود.
معدوم شدن ببر ماده در دستور کار قرار میگیرد
سال گذشته اصغر محمدی فاضل معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار فارس در خصوص وضعیت ببر مادهای که در باغ وحش تهران وجود دارد، تصریح کرده بود: به دلیل اینکه این ببر مانند ببر نر که تلف شد مشکوک به بیماری مشمشه است و این بیماری شکل نهفتهای دارد که با بروز دلایل محیطی یا بیماریهای دیگری که حیوان را ضعیف میکند، میتواند بروز کند بنابراین با آزمایشهایی که انجام دادهایم هنوز احتمال وجود بیماری مشمشه در این حیوان را میدهیم.
فاضل در آن زمان تأکید کرد: به همین دلیل طبق هماهنگیهای انجام شده با سازمان دامپزشکی و باغ وحش ارم و بر اساس بازدیدهای مرتب و دورهای مسئولان دفتر حیات وحش، ببر ماده کاملاً تحت نظارت قرار دارد و از نظر جسمی، وزن و عمومی شرایط خوبی دارد.
البته وی هشدار داد که: اما به دلیل مشکوک بودن ببر ماده به بیماری مشمشه، این گونه در شرایط ایزوله و جدای از سایر جانوران باغ وحش ارم نگهداری میشود.
وی عنوان کرد: چون احتمال عدم علاقه طرف روسی به برگشت ببر ماده به سیبری وجود دارد و حتی اگر طرف روسی میزان آلودگی را در این حیوان بالا تشخیص دهد حتی ممکن است موضوع معدوم شدن این حیوان هم در دستور کار قرار گیرد اما تمام اینها نیاز به کار کارشناسی دارد.
حکم قطعی معدوم شدن ببر ماده سیبری
اما به گزارش مهر، نایب رییس جامعه دامپزشکی چند روز پیش بیان داشت: در حال حاضر حکم قطعی معدوم شدن ببر ماده سیبری بوسیله سازمان دامپزشکی صادر شده اما محیط زیست هیچگاه برای معدوم سازی در محل حاضر نمی شود.
پیام محبی در نشستی خبری که چهارشنبه در بیمارستان دامپزشکی برگزار شد درباره مقصر اصلی ابتلای ببر نر سیبری به بیماری مشمشمه، تاکید کرد: سازمان دامپزشکی در این زمینه به هیچ وجه مقصر نبوده است.
وی افزود: هر گونه نقل و انتقال تک سمی ها به منظور کنترل بیماری مشمشه، باید با گزارش و اطلاع سازمان دامپزشکی انجام شود.
محبی با بیان اینکه در ایران همواره به دلیل نگهداری قاطر و اسب احتمال آلودگی از نظر مشمشه وجود داشته گفت: الاغ هایی که از عراق و کردستان به تهران وارد شدند، تست مالئین نداشتند و مدیر وقت باغ وحش تهران مکلف بود که برگه مالئین آنها را چک کند.
وی تصریح کرد: سازمان دامپزشکی برای نقل و انتقال تک سمیان ابتدا تست مالئین انجام می دهد و در صورت منفی بودن اجازه نقل و انتقال بین شهرها را صادر می کند اما متاسفانه هیچ گاه باغ وحش تهران به دامپزشکی گزارش نکرد که ببرها از الاغ تغذیه می کنند.
تهدید مدیران سازمان محیط زیست
وی با تهدید مدیران سازمان محیط زیست تاکید کرد: اگر حتی یک مورد بیماری مشمشه در تهران گزارش شود، مدیران سازمان محیط زیست در این زمینه مقصران اصلی خواهند بود.
محبی در پاسخ به اظهارات رییس سازمان حفاظت محیط زیست که قصد دارد در تمامی شهرهای کشور کلینیک های تخصصی حیات وحش راه اندازی کند، گفت: این یک اشتباه بزرگ است، زیرا ایجاد این کلینیک ها هزینه در بر داشته و اقتصادی نیست.
وی اضافه کرد: بهترین روش، مذاکره با بخش خصوصی است و این بیمارستان اعلام آمادگی می کند گونه های در معرض خطر انقراض سازمان حفاظت محیط زیست را به صورت رایگان درمان کند.
نظام دامپزشکی جرات ورود به مسئله دام کوچک را ندارد
البته وی به مدیران دامپزشکی هم تاخت و با اشاره به اینکه نظام دامپزشکی جرات ورود به مسئله دام کوچک را ندارد، اظهار داشت: بر خلاف تصور برخی که شیلات را تنها بخش دارای قابلیت برای توسعه دامپزشکی در کشور می دانند، در سال های اخیر بحث عمده ایجاد اشتغال در ایران، مربوط به دام کوچک بوده است.
وی افزود: شیب رشد در این بخش طی ۸ سال اخیر بسیار مناسب بوده و از ۴-۳ مرکز غیر فعال درمان دام های کوچک و ۴-۳ دامپزشک سرپایی به ۱۲۰ مرکز درمانی و ۸۰۰ دامپزشک سرپایی در تهران رسیده ایم.
محبی اذعان داشت: در سازمان دامپزشکی حتی یک دفتر برای دام کوچک وجود نداشته و مقاومت هایی در این مجموعه برای تشکیل چنین دفتری وجود دارد.
رییس فعلی نظام دامپزشکی در انتظار اتمام دوره خلیلیان
نایب رییس جامعه دامپزشکی درباره وضعیت فعلی نظام دامپزشکی اذعان داشت: آقامیری شورای مرکزی جدید را تشکیل نمی دهد.
وی افزود: طبق قانون سه نفر دارنده بیشترین رای، پس از انتخابات سازمان نظام دامپزشکی به وزیر جهاد کشاورزی اعلام شد اما وی این افراد را نپذیرفت.
محبی خاطر نشان ساخت: وزیر جهاد کشاورزی، دکتر محمد حسین انصاری فرد را به عنوان رییس نظام دامپزشکی در دور جدید معرفی کرد، اما وی نیز با پذیرش پست روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان از این پست کناره گیری کرد.
وی اظهار داشت: رئیس فعلی وظیفه دارد شورای مرکزی جدید را تشکیل دهد تا این شورا اقدام به معرفی افراد جدید به وزیر کند اما آقامیری شورای جدید را تشکیل نمی دهد و منتظر است دوره وزارت خلیلیان به اتمام برسد.
نایب رییس جامعه دامپزشکی تاکید کرد: در حال حاضر دو سال است که دوره ریاست آقامیری بر سازمان نظام دامپزشکی به اتمام رسیده و ادامه فعالیت وی غیر قانونی است، احکام صادره توسط وی نیز وجاهت قانونی ندارد.
وی با اشاره به اینکه به زودی انتخابات شوراهای استانی برگزار خواهد شد، گفت: ریاست سازمان دامپزشکی تلاش می کند تا با برگزاری انتخابات شوراهای استانی بار دیگر موقعیت خود را در این سازمان تثبیت کند.
محبی افزود: در دوره گذشته انتخابات نظام دامپزشکی نیز رییس فعلی سازمان نماینده انتخابی وزیر بود که بر خلاف قانون از طریق رایزنی با وزیر قبلی جهاد کشاورزی و تاثیر گذاری در انتخابات شوراهای استانی، روی کار آمد.
پاسخ مدیران سازمان محیط زیست
تلاش زیست بوم برای اخذ پاسخ مدیران سازمان محیط زیست تا بعدازظهر پنجشنبه بی نتیجه بوده که احتمالا به دلیل برگزاری نشست مدیران ستادی واستانی سازمان حفاظت محیط زیست بوده.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.