مهندس محسن جعفري نژاد معاون محيط زيست طبيعي اداره کل حفاظت محيط زيست استان فارس با بيان اين مطلب که درناهاي مهاجردر زيستگاههاي استان فارس سرشماري شدند ،افزود:در ناي معمولي از پرندگان مهاجر دنيا مي باشد که همه ساله با شروع فصل پاييز به کشور ايران و ...
زیست بوم: مهندس محسن جعفری نژاد معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس با بیان این مطلب که درناهای مهاجردر زیستگاههای استان فارس سرشماری شدند ،افزود:در نای معمولی از پرندگان مهاجر دنیا می باشد که همه ساله با شروع فصل پاییز به کشور ایران و زیستگاههای استان فارس مهاجرت می نماید این پرنده زندگی گروهی دارد و در گروههای ۵-۴۰۰ تایی مهاجرت می کند. مسیر مهاجرت درنا ها از غرب اروپا و سیبری به عرض های جنوبی است ودر بسیاری از کشور های آسیای شرقی، درنا به عنوان یکی از نماد های فرهنگی شناخته می شود.
به گزارش زیست بوم و به نقل از روابط عمومی محیط زیست فارس، وی همچنین گفت:مهاجرت درنا ها به استان فارس از اواخر مهرماه آغاز شده، تالاب های ارژن، طشک ، بختگان و دشت های لارستان از زیستگاههای اصلی زمستان گذرانی درنا در استان به شمار می روند. در سرشماری این گونه زیبا در استان فارس مجموعاٌ ۸۶۴ قطعه درنا شمارش گردید که بیشترین تعداد آن مربوط به چشمه گمبان در حاشیه تالاب طشک می باشد. جمعیت درناهای مهاجرفارس در چند سال گذشته به دلیل خشکسالی های پیاپی کاهش چشمگیری یافته است. همچنین ،تخریب و تغییر کاربری اراضی تالابی و خشکسالی از عوامل اصلی تهدید کننده این گونه می باشد.
محسن جعفری نژاد با بیان این مطلب که درناها معمولا در این فصل از مزارع کشاورزی تغذیه می کنند از کشاورزان و روستاییان حاشیه تالاب های استان درخواست نمود تا در صورت مشاهده پرندگان با رافت اسلامی و عطوفت انسانی با تامین غذا و امنیت ، از هرگونه آزار و اذیت آنان جلوگیری و در صورت مشاهده هرگونه تخلف در زمینه شکار و صید در اسرع وقت موضوع را باطلاع ادارات حفاظت محیط زیست مستقر در کلیه شهرستانهای استان برسانند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.