ˈ محمد جواد محمدی زاده ˈ روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این شیرها باید دارای تاییدیه سلامتی باشند و هم اکنون آزمایش های مختلفی روی این حیوانات برای تایید سلامتی آنها انجام می شود . سازمان محیط زیست منتظر تاییدیه سلامتی این دو قلاده شیر است
معاون رییس جمهوری گفت: در مذاکرات اولیه که با حضور مسوولان هندی برگزار شد آنها درخواست کردند به ازای دو قلاده شیر، دو قلاده یوزپلنگ از ایران به کشورشان وارد شود که مسئولان ایرانی با این کار مخالفت کردند . نمایندگان ایرانی شرکت کننده در این مذاکرات اعلام کردند که تحت هیچ شرایطی یوزپلنگ که از گونه های نادر کشورمان است ، به این کشور داده نمی شود .
وی افزود: در این مذاکرات نمایندگان ایرانی برای ارایه گونه های جانوری در حد انبوه به کشور هند و مبادله آنها با دیگر گونه های موجود در این کشور اعلام آمادگی کردند. به عنوان مثال حداقل 25 هزار راس آهو در کشور سرشماری شده است بنابراین یکی از کشورهای غنی در زمینه آهو هستیم که در صورت تمایل هندی ها می توانیم از این گونه به آنها ارایه دهیم .
محمدی زاده اظهار داشت: مسئولان هندی در این مذاکرات اعلام کردند که روی این پیشنهاد فکر می کنند و گونه های انبوه جانوری ایران را مطالعه خواهند کرد و سپس نظرشان را اعلام می کنند . در واقع پیشنهاد مسئولان ایرانی برای مبادله گونه هایی جانوری بود که به جمعیت آنها آسیبی وارد نشود .
شیری که در حال حاضر در هند به سر می برد تنها
شیر ایرانی در دنیاست که در منطقه گجرات هندوستان زندگی می کند و تعداد آنها بیش از 400 قلاده است. البته
شیر حاره ای هم در دنیا وجود دارد که کاملا با
شیر ایرانی متفاوت است.
محمدی زاده یادآور شد : گونه دیگری غیر از
شیر ایرانی وارد کشور نمی شود .شیر ایرانی حدود 100 سال پیش به گجرات هند مهاجرت کرد و تنها گونه
شیر ایرانی در دنیاست.
شیر ایرانی آخرین بار در سال 1324 در اطراف رودخانه دز و کرخه دیده شد. درحالی که در جنگل ˈگیرˈ هندوستان، حدود 400 قلاده از این گونه وجود دارد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.