در شرایطی که فقط دو ماه به تابستان باقی است، ورود محموله دوم ببرهای سیبری به کشور بعید به نظر می رسد.
به گزارش دیده بان حقوق حیوانات چند سالی است که نام ببر سیبری برای مردم کشور بسیار آشناست و پروژه جنجال بر انگیز احیای ببر منقرض شده مازندران با کمک ببرهای سیبری در صدر اخبار رسانه ای قرار دارد. از زمان مرگ یکی از دو ببر وارداتی تا کنون قول های مکرر و فروانی مبنی بر ورود ببرهای جدید، موافقت طرف روسی و آماده بودن تمام شرایط میزبانی از ببر ها داده شده است که هیچ یک تا کنون عملی نشده اند. آخرین وعده به ورود ببرها تا قبل از تابستان مربوط بود، وعده ای که این بار هم با توجه به ماه های پایانی کار دولت دهم و نزدیکی به تابستان عملی به نظر نمی رسد.
ورود ببرها در هوای گرم مناسب نیست
سال گذشته که ورود ببرهای جدید با تاخیر مواجه شد، اعلام شد ورود ببرهایی که زیستگاه طبیعی آنها اقلیم سرد سیبری است در فصل گرم انجام نخواهد شد. زیستگاه جدید در میانکاله هوایی گرم و شرجی دارد و توقف موقت ببرها در باغ وحش هم منجر به ایجاد برکه آب جهت خنک سازی این حیوانات نادر شد. با توجه به شرایط آب و هوایی فعلی، در صورت عملی شدن آخرین وعده، مشکل هوای گرم به قوت خود باقی خواهد بود.
ببرها در انتظار ورود و دولت در آخرین ماه های فعالیت
این روزها مسوولان آماده برگزاری انتخابات دولت بعدی می شوند و کم تر از سه ماه تا پایان کار دولت فعلی باقی است. معمولا با هر بار تغییر رییس جمهور، ریاست سازمان محیط زیست و معاون رییس جمهور نیز تغییر می کند و بعید به نظر می رسد انتخابات جدید در این روند تغییری ایجاد شود. به علاوه حتی در صورت پیروزی هواداران آقای احمدی نژاد در دوره یازدهم، عملکرد سازمان محیط زیست در دوره آخر ابقای مدیران در پست های فعلی را با ابهام جدی مواجه می کند. در صورت پافشاری بر وارد کردن ببرهای جدید تا زمان اعلام شده و موفق شدن در عملی کردن این خواسته، ببرها و پروژه به مدیر دیگری سپرده خواهند شد و عملا پروژه احیای ببر در دولت فعلی انجام نخواهد شد و نهایتا دو مرحله واردات ببر سیبری به نام مدیریت فعلی ثبت می شود. با توجه به انتقاداتی که تا کنون به این پروژه وارد شده است، ادامه چنین پروژه ای با تعریف فعلی در دوره مدیریت بعدی بعید به نظر می رسد و احتمالا باید ببرها را در باغ وحش به تماشا نشست! حتی در صورت عدم ورود ببرهای جدید، بعید است مدیر بعدی سازمان ریسک امتداد چنین پروژه ای در آغاز کار را به جان بخرد!
میانکاله: آماده شدن زیستگاه [شاید لفظ قفس بهتر باشد] ببرها با هزینه میلیاردی
یکی از چندین شیر کشته شده در باغ وحش ارم
قتل ده ها شیر و حیوان دیگر در باغ وحش، میلیاردها هزینه و سلب اعتماد اجتماعی محصول یک ایده عجیب
از لحظه اعلام بیماری ببرهای سیبری در باغ وحش ارم، تمامی شیرهای این باغ وحش جهت جلوگیری از گسترش بیماری مهلک مشمشه کشته شدند، الاغ هایی که نقش وعده های غذایی گربه سانان باغ وحش را ایفا می کردند از بین رفتند و پس از مدتی ببر نر نیز در برابر بیماری شکست خورد و مرد. به این شکل، هزینه میلیاردی نقل و انتقال ببرها و تامین فضای زیستی موقت، ساخت زیستگاه چند هکتاری در میانکاله و هزینه های نمایش یک پروژه پر انتقاد، به زندگی زجر آور ببر بیوه در قرنطینه سلول انفرادی منتهی شد. ببری که از طرفی حکم مرگش توسط سازمان دامپزشکی صادر شده است و از طرف دیگر شرایط نگهاریش از رسانه ها مخفی نگه داشته می شود. با تنها ماندن ببر بیوه روسی، فاز اول احیای ببر منقرض شده در حالی شکست خورد که مسوولان هرگز به چنین شکستی اعتراف نکردند و از ادامه یافتن این پروژه خبر دادند.
غذای گربه سانان باغ وحش ارم، آنچه ببرها هم می خوردند!
مقصران بی تقصیر و تجویز گوشت گاو
درگیری سه جانبه سازمان محیط زیست، سازمان دامپزشکی و باغ وحش ارم منجر به ورود مجلس به ماجرای ابتلای ببرها به مشمشه و قتل عام شیرهای باغ وحش شد و در شرایطی که هر ارگان، خود را بی تقصیر و دو ارگان دیگر را مقصر اصلی معرفی می کرد، فراکسیون محیط زیست مجلس، بر اساس کوتاهی سر زده از هر سه ارگان، حکم به ارایه گزارشی یک هفته ای به مجلس داد که پس از گذشت بیش از یک سال هنوز خبری از ارایه این گزارش منتشر نشده و کشتار گربه سانان باغ وحش و مرگ ببر وارداتی بدون برخورد به فراموشی سپرده شده است. در حین این درگیری ها، مشخص شد که برای این گربه سانان نادر گوشت گاو تجویز شده در حالی که به آن ها گوشت الاغ وارداتی که ارزان تر است خورانده می شده است. جالب اینجا است که هم اکنون باغ وحش ارم مجددا چندین شیر را در قفس های متفاوت به نمایش گذاشته و معلوم نیست آیا این حیوانات این بار گوشت گاو می خورند یا الاغ!
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.