کشف 8000 سگ مومیایی + تصویر





علاوه بر این، در سقف این دخمه فسیل‌هایی را از یک هیولای باستانی که 48 میلیون سال پیش بر روی زمین می‌زیست، کشف کردند. بااین‌حال محققان هنوز مطمئن نیستند که سازندگان این معبد در آن زمان از وجود چنین فسیلی مطلع بوده‌اند یا نه.


همچنین باستان شناسان به شواهدی دست یافتند که نشان می‌دهد آیین حیوان پرستی آنیبوس بخش بسیار وسیعی از اقتصاد مصر باستان را به خود اختصاص می‌داده است.


به گفته محققان، باستان‌شناس فرانسوی، دی مورگان، در سال 1897 مقاله‌ای درباره آکروپولیس در ممفیس منتشر و در آن به دخمه محل دفن سگ‌های مومیایی اشاره کرد اما به جزییات درون دخمه نپرداخت.


در حقیقت نقشه وی جای دو دخمه را نشان می‌داد اما زلزله سال 1992 و حرکت شن‌های روان دخمه کوچک‌تر را دور از دسترس کرده بود؛ بنابراین پروفسور پاول نیکلسون، رییس این گروه تحقیقاتی و پروفسور باستان‌شناس از دانشگاه کاردیف در انگلستان و همکارانش ساعت‌های طولانی به بررسی سنگ‌های دخمه بزرگت پرداختند.


بسیاری از مومیایی‌ها به دلیل حفاری‌های غیرمجاز سارقان و کارخانه‌دارانی که از بقایای این فسیل‌ها به‌عنوان کود استفاده می‌کردند، از بین رفته و یا ناقص شده‌اند. همچنین آن‌ها مومیای شده حیواناتی مثل لک‌لک گرمسیری، شاهین، گاو نر شغال، روباه گربه، میمون پوزه‌دراز و بابون را نیز پیدا کردند که نشان می‌دهد آن‌ها حیوانات دیگری را نیز می‌پرستیدند.


نیکلسون می‌گوید: مجموعه‌ای از تونل‌های تاریک در این دخمه وجود دارند که ذره‌ای نور خورشید به آنجا راه ندارد. این دخمه 4 قرن پیش از میلاد مسیح با ارتفاع 173 و عرض 140 متر و از صخره‌های متعلق به 56 تا 48 میلیون سال پیش‌ساخته شدند؛ بنابراین یافتن فسیلی به آن قدمت در سقف دخمه باستان شناسان را بسیار غافلگیر کرد.


او ادامه می‌دهد که روی بدن سگ‌ها علامت شکستگی یا صدمه جسمی از نوعی که روی جسد گربه‌ها هست، وجود ندارد و احتمالاً قبل از مومیایی شدن گرسنگی کشیده‌اند.

اخبار اجتماعی - باشگاه خبرنگاران