پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • نور شب توتورو دیوراما ◄ نور شب توتورو دیوراما
      لامپ زیبای رزین اپوکسی دارای نمای دلگرم کننده ای از توتورو و دوستانش است که روی شاخه درخت نشسته اند و صحنه ای نمادین از فیلم را ثبت می کنند. Totoro Diorama Night Light توسط ResinLamp جادوی انیمیشن محبوب ژاپنی My Neighbor Totoro را به خانه شما می آورد. می توان از آن به عنوان نور شب، نورپردازی خلق و خو یا به سادگی به عنوان یک قطعه تزئینی استفاده کرد. فیگورهای مینیاتوری انیمیشن My Neighbor Totoro از پایین توسط چراغ های LED که در یک پایه چوبی ادغام شده اند، روشن می شوند.
  • صندلی اختاپوس ◄ صندلی اختاپوس
      صندلی خلاقانه الهام گرفته از اقیانوس که توسط هنرمند اسپانیایی ماکسیمو ریرا طراحی شده است . شاخک‌هایی که با چرم سیاه پوشیده شده‌اند در پشت این تخت دریایی شگفت‌انگیز قرار دارند. صندلی اختاپوس اولین قطعه از مجموعه صندلی حیوانات است .
  • مبل کرگدن ◄ مبل کرگدن
      مبل با الهام از حیوانات طراحی شده تا شبیه اسب آبی در اندازه واقعی باشد . مبل کرگدن دست ساز از قاب فولادی پوشیده شده از پلی اورتان چرم مانند که شبیه پوست اسب آبی بدون مو است.
  •  لانه پرنده غول پیکر ◄ لانه پرنده غول پیکر
      اینستالیشن هنری چشم نواز در تالین، استونی، برجی با لانه پرنده غول پیکر و سه تخم مرغ بزرگ است که در شب روشن می شوند تا درخششی مسحورکننده ایجاد کنند. در قلب منطقه بندر نوبلسنر تالین، دکل قدیمی دوباره به یک چیدمان هنری منحصر به فرد معروف به "لانه" تبدیل شد. نصب نور "آشیانه" توسط Velvet توسط توسعه دهنده املاک و مستغلات Merko سفارش داده شد تا زندگی جدیدی را به چشم انداز شهری بیافریند. لانه غول پیکر پرنده با تخم مرغ های درخشان با نشان دادن اینکه چگونه تخیل می تواند فضاهای روزمره را تغییر دهد، الهام بخش عابران، به ویژه کودکان است.
  • وزغ نگهبان ◄ وزغ نگهبان
      ربات شنا به شکل قورباغه در سراسر پرو موج می زند و با ایجاد اختلال در چرخه پرورش پشه ها با پشه ها مبارزه می کند. پشه هایی که بیماری هایی مانند دنگی را منتقل می کنند، تخم های خود را در آب ساکن می گذارند. وزغ نگهبان حرکتی را در آب راکد ایجاد می کند و از تخم گذاری موثر پشه ها جلوگیری می کند. قورباغه با ایجاد آشفتگی در سطح آب، زنده ماندن و تبدیل شدن به پشه بالغ را برای لارو پشه غیرقابل پذیرش می کند. وزغ نگهبان که توسط VML پرو و ​​Sapolio طراحی شده است، یک راه حل با انرژی خورشیدی است که با اپیدمی ویرانگر دنگی در پرو مبارزه می کند. در مناطقی که با کمبود آب و نرخ بالای انتقال مواجه هستند، این نگهبان مبتکر امید به آینده ای سالم را ارائه می دهد.
  • خانه درختی گنبدی ◄ خانه درختی گنبدی
      با خانه درختی گنبدی شکل، حیاط خلوت خود را به یک پناهگاه لوکس تبدیل کنید و ترکیبی بی نظیر از راحتی و ارتباط با طبیعت را ارائه دهید. Dome Tree House توسط DomeSpaces اوج کمپینگ در فضای باز است . نصب و لوازم جانبی آسان، با گزینه‌هایی مانند پنکه‌های خورشیدی و نورگیر، بهترین مکان برای استراحت در تمام طول سال برای بزرگسالان و کودکان است. خانه درختی گنبدی شکل که از فولاد گالوانیزه بادوام ساخته شده و با PVC شفاف تزئین شده است، خلوتگاهی دنج در میان طبیعت فراهم می کند. راه جدیدی برای لذت بردن از فضای باز را با خانه درختی گنبدی نوآورانه کاوش کنید.
  • پهپاد مینیاتوری ◄ پهپاد مینیاتوری
      پهپاد مینیاتوری ساخته شده برای پرواز ازدحام مستقل شبیه یک زنبور رباتیک است و از الگوهای پرواز طبیعی زنبورها الهام گرفته شده است. Festo BionicBee تنها 34 گرم وزن دارد و به لطف ساختار فوق العاده سبک و مانور استثنایی، از قابلیت های چشمگیری برخوردار است. مجهز به فناوری پیشرفته، هر پهپاد به طور مستقل در یک گروه حرکت می کند و مسیرهای از پیش تعیین شده را با دقتی بی نظیر دنبال می کند. از طریق کالیبراسیون هوشمند، زنبور Bionic عملکرد را بهینه می‌کند و هماهنگی یکپارچه را در میان گروه تضمین می‌کند. این نوآوری نشان دهنده اوج بیومیمیک و پیشرفت تکنولوژی در طراحی هواپیماهای بدون سرنشین است.
  • گیره قابل توسعه گیاه ماریو پیرانا ◄ گیره قابل توسعه گیاه ماریو پیرانا
      اسباب‌بازی قابل تمدید چاپ سه بعدی که شبیه شخصیت ترسناک گیاه پیرانا از بازی‌های ویدیویی کلاسیک Super Mario Bros است. از Grabber قابل گسترش گیاه پیرانا برای برداشتن اقلام از مکان های صعب العبور، اعم از تنقلات، کلیدها یا سایر اشیاء کوچک استفاده کنید. نسخه چاپی سه بعدی که توسط Alice3DTreasures از مواد PLA سازگار با محیط زیست ساخته شده است، هم پایدار و هم برای محیط زیست بی خطر است. هر گیربکس تحت بازرسی های کیفی کامل قرار می گیرد تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای بالا را برآورده می کند و در مجموعه اسباب بازی های طرفداران ماریو قرار می گیرد.
  • صندلی چوبی به شکل زرافه ◄ صندلی چوبی به شکل زرافه
      صندلی چوبی به شکل زرافه دارای کشوی یکپارچه برای نگهداری کاغذ طراحی و مداد رنگی است. صندلی زرافه طراحی شده توسط لوئیس لیم برای بچه ها به عنوان میز نقاشی و بزرگسالان می توانند از آن به عنوان صندلی برای نشستن و استراحت در حین بازی کودکان استفاده کنند.
  • lمیز کار مشترک با گربه ◄ lمیز کار مشترک با گربه
      میز اداری ارگونومیک با طراحی توخالی تضمین می کند که دستان شما در ارتفاع مطلوب قرار دارند و فشار و ناراحتی را در ساعات طولانی کار کاهش می دهد. میز توخالی طراحی شده توسط SUNRIU وعده می دهد که تجربه فضای کاری را با نگه داشتن دستان شما در ارتفاع عالی افزایش دهد. ناحیه فرورفته در داخل سطح میز شکل گرفته است و با ظرافت برای نگه داشتن دستان شما هنگام درگیر شدن با کارهای روزانه خود، حجاری شده است. میز ساخته شده از تخته سه لا شامل نقاط تعیین شده برای وسایل ضروری و ابزارهای رایج است که جریان کار را بهینه می کند و به هم ریختگی را به حداقل می رساند.
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29341    |     صفحه 1 از 2935
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

بي‌مهري با طبيعت تا كي؟

بي‌مهري با طبيعت تا كي؟
مناسبت‌ها- اسدالله افلاكي:

دوم ارديبهشت(22آوريل)،‌«روز جهاني زمين» روز ارج نهادن به زمين، روز تك‌تك انسان‌هايي است كه اكنون دارند زندگي مي‌كنند

آدم‌هايي كه شبانه روز مي‌دوند، تلاش مي‌كنند تا زندگي بهتري براي خود و خانواده‌شان فراهم سازند اما در اين ماراتن نفس گير، كمتر كسي به محيط پيرامون خود و به زمين مي‌انديشد. شما تا پيش از خواندن اين گزارش چقدر به زمين فكر كرده بوديد؟ به سلامت آن چطور؟ اگر در شمار كساني هستيد كه بخشي از دغدغه‌تان زمين بوده است، بدانيد جزو اقليت بسيار كوچكي هستيد كه حتي يك درصد جامعه را تشكيل نمي‌دهيد! باور نمي‌كنيد به بخشي از طبيعت سفر كنيد. لازم نيست جاي خاصي را انتخاب كنيد. به هر منطقه‌اي كه دلتان مي‌خواهد برويد. به جنوب كشور و حواشي خليج‌فارس يا به جنگل‌هاي شمال. اگر هم خواستيد، سري به ارسباران بزنيد. مي‌توانيد به باتلاق گاوخوني برويد. شايد هم بهتر باشد به خليج نايبندان سفر كنيد يا به جنگل ابر. به هر بخشي از سرزمين مان سفر كنيد خواهيد ديد شمار شهرونداني كه به زمين مي‌انديشند چه اندازه اندك است. چقدر نامهربانيم با زمين!
نخست، نظر مهندس بيژن فرهنگ دره شوري، كارشناس برجسته و چهره آشناي محيط‌زيست را درباره روز زمين جويا مي‌شوم (دلم نمي‌آيد دخل‌وتصرفي در گفته‌هايش كنم كه عين كلامش بيشتر بر دل مي‌نشيند) مي‌گويد: «ما با زمين خيلي بد رفتار كرديم از اعماق تا ارتفاعات. آب‌هاي زيرزميني را بي‌حساب‌وكتاب بدون هيچ دورانديشي و آينده نگري در سراسر كشور تخريب كرديم. از بم گرفته تا كرمان، سيرجان، رفسنجان، نايين، همه جا، سفره‌هاي آب زيرزميني را خراب كرديم. پوشش گياهي را از بين برديم. خاك حاصلخيز را از بين برديم. چقدر زمين حاصلخيز را تبديل به خانه كرديم.


اگر به عكس‌هاي هوايي و ماهواره‌اي نگاه كنيد در سراسر كشور مي‌توانيد ابعاد گسترده اين فاجعه را ببينيد؛ زمين‌هاي حاصلخيزي كه قرباني توسعه شهرها شده. چه موقع اين اتفاقات در مملكت افتاده؟ ما به زمين احترام نگذاشتيم. در كجا حتي يك متر به زمين احترام گذاشتيم؟ ما خراب كرديم. اين نسل طي 40- 30 سال گذشته زمين را خيلي خيلي خراب كرده. بي‌سابقه است اين خرابي‌ها.»دره شوري ادامه مي‌دهد: «چندين درياچه در كشور خشك شده كه مي‌شود كف آن رانندگي كرد؛ پريشان، بختگان، ارژنگ، مهارلو، گاوخوني و... . به چشمه‌ها وسرچشمه‌ها نگاه كنيد، اصلا جايي هست كه خراب نكرده باشيم؟ اين كار ما و برخورد ما با زمين است!»


آقاي دره شوري چه مي‌توان كرد؟ مي‌گويد: «ببينيد سال‌هاي سال است زمين را تخريب مي‌كنند. اين انسان اين ملت با سرعت اين تخريب‌ها را ادامه مي‌دهد. اين روند ظاهرا همچنان ادامه دارد تا زماني كه زمين او را تنبيه كند. زمين جواب اين بي‌احترامي‌ها را مي‌دهد. انساني كه بدون آينده‌نگري و بدون خرد با زمين اينگونه رفتار مي‌كند بايد منتظر عواقب اين رفتار بد خود باشد.»وي ادامه مي‌دهد: «من نگرانم. خيلي نگرانم. 80-70 ميليون در اين سرزمين زندگي مي‌كنند اما تمام منابع سرزمين را تخريب و چپاول مي‌كنند نه بهره‌برداري! شكي نيست اين انسان بلايي سرخودش مي‌آورد. من فكر نمي‌كنم به راحتي و در آينده نزديك اين ملتي كه دارد با زمين اين كار را مي‌كند متوجه رفتار خودش بشود؛ البته اغلب مديران مقصرند نه مردم. شك نكنيد زمين پاسخ اين بي‌مهري‌ها را مي‌دهد.»


صحبت‌هاي دره شوري در عين گزنده بودن، شيرين است؛ گفته‌هايش به پايان رسيده اما از او مي‌خواهم بيشتر بگويد. مي‌افزايد: «ما زباله را همه جا ريختيم و مي‌ريزيم از قله كوه‌ها تا درياها. خليج‌فارس و درياي خزر را به زباله داني از پلاستيك و مواد نفتي تبديل كرده‌ايم. اما مردم مقصر نيستند، براي اينكه مردم آن چيزي را مي‌دانند كه به آنها آموخته‌اند. علم الهي را معدود آدم‌هايي دارند و بس. بايد به بقيه آموزش داده شود. متأسفانه در كشور ما، آموزش محيط‌زيست و آموزش احترام‌گذاشتن به زمين و آب وجود ندارد. اول بايد مقامات و آموزگاران ياد بگيرند. بايد كسي به اينها آموخته باشد تا به محيط‌زيست و زمين اهميت بدهند، آن وقت آنها مي‌توانند به ديگران آموزش بدهند.


تلويزيون و مطبوعات ما كدام آموزش را به مردم داده اند؟ كدام مجله يا روزنامه ويژه محيط‌زيست در كشور منتشر مي‌شود؟ ارگان سازمان محيط‌زيست كدام است؟ كانال ويژه تلويزيوني‌‌اش كو؟ تلويزيون ما تمام سوسك‌هاي آفريقايي را به مردم نشان مي‌دهد اما از آب و زميني كه مربوط به سرزمين خودمان باشد خبري نيست! مردم مقصر نيستند. به ثروتمند و فقير هم ربطي ندارد. دقت كنيد از چه ماشين‌هايي زباله به بيرون پرتاب مي‌شود.


در كجاي دنيا از يك ماشين با راننده‌اي آنچناني قوطي آب ميوه به بيرون پرتاب مي‌شود؟ اما با همه اين حرف‌ها مردم مقصر نيستند. مشكل چيز ديگري است».


از نگاه يك فعال زيست‌محيطي


عباس محمدي، رئيس انجمن كوه‌نوردان ايران، نام آشنايي براي مخاطبان اين صفحه است. لابد مطالبش را خوانده‌ايد. در هر محيط كوهستاني كه كلنگ تخريبي بر زمين خورده، محمدي به هر طريقي كه توانسته اطلاع‌رساني كرده است. او درباره روز زمين مي‌گويد:« بديهي است ما نسبت به كوه‌ها و مناطق كوهستاني حساسيم. به‌نظر من بخش مهم‌تر محيط‌زيست ايران، مناطق كوهستاني است زيرا اين مناطق هم تأمين‌كننده بخش عمده آب است هم آخرين پناهگاه حيات وحش و گونه‌هاي گياهي و جنگلي ما، زيرا در جلگه‌ها و دشت‌ها از قرن‌ها پيش به‌خصوص طي چند دهه اخير، بهره‌برداري به‌گونه‌اي بوده كه محيط سالمي باقي نمانده است.»



محمدي مي‌افزايد: «در حال حاضر، در محيط‌هاي كوهستاني كار از اينكه زمين را پاك نگه داريم و زباله نريزيم گذشته، چون در واقع كليت زمين و خاك در حال نابودي است. در جايي كه پروژه‌هاي عمراني بدون هيچ ملاحظه‌اي در حال اجراست، حفظ زمين معنايي ندارد. در مواردي وقتي مي‌خواهيم منطقه‌اي را پاكسازي كنيم كارمان بيشتر به يك شوخي شبيه است. گرچه معتقدم هر كار كوچكي در جاي خودش لازم است. براي روشن‌تر شدن مسئله مثالي مي‌زنم.
در دامنه‌هاي كوهستاني تهران كه بيشترين نيروهاي حفظ طبيعت و ضابط قانون در آن حضور دارند، با وجود مصوبه‌هاي پرشمار و نظارت‌هاي همگاني و قوانين متعدد، جلوي چشم همه، تمام اين مقررات و مصوبات زيرپا گذاشته مي‌شود؛ جالب اينجاست كه بنابر مصوبات موجود، اولا در شمال تهران از ارتفاع 1800 متر به بالا، ساخت‌وساز ممنوع است. ثانيا به‌نظر مي‌رسد شهرداري تهران براي مقابله با اين بلاي خانمانسوز عزمش جزم است. با اين همه مراجعه كنيد به ارتفاعات كلكچال و ببينيد بازار ساخت‌وساز در اين ارتفاعات تا چه اندازه داغ است؛ به‌طوري كه آنجا شب‌ها مثل شهركي روشن است. براي دسترسي به همين محدوده، جاده بزرگي در دست ساخت است. واقعا چه كسي دارد اين ساخت‌وساز را انجام مي‌دهد ؟ اين خلاف نيست؟ ظاهرا در كشور ما براي بعضي‌ها قانون جاري و ساري است ولي بعضي‌ها استثنا هستند. اين يك نمونه غم‌انگيز همين دوگانگي است.»



اين فعال زيست‌محيطي در ادامه به نمونه ديگري از تخريب‌هاي سرزمين در پايتخت اشاره مي‌كند: «نمونه ديگر، منطقه سنگان و سولقان است. از روستاي سنگان (واقع در جاده امامزاده داوود) به سمت منطقه‌اي كه معروف به آبشار است جاده عريضي با حجم عمليات سنگين در دست ساخت است. آبان‌ماه گذشته موضوع را با مسئول منابع طبيعي شهر تهران در ميان گذاشتيم، در كميته محيط‌زيست شوراي شهر هم مطرح كرديم با اين توضيح كه اين جاده هيچ توجيهي ندارد، ضمن آنكه اين منطقه جزو منطقه استحفاظي منابع طبيعي تهران است. مسئولان هم گفتند جلوي اين كار را مي‌گيريم و اين كار را كردند.



منابع طبيعي كار را تعطيل كرد اما با وجود مصوبات موجود و مخالفت مسئولان و با آنكه ساخت و ساز در حريم تهران بايد با موافقت شهرداري و منابع طبيعي انجام شود به تازگي بخشداري كن و سولقان عمليات جاده‌سازي‌ را از سر گرفته و به‌شدت در حال كارند! اين در حالي است كه اين منطقه يكي از حوزه‌هاي آبخيز كن است. خب با اين وصف، سؤال اين است كه كدام قانوني اجازه مي‌دهد صرفا براي چند روستايي مسير رودخانه‌اي را كه متعلق به چند ده هزار نفر است از سرچشمه تا بالا تصرف كنند؟



توجيه آنها اگر دسترسي به باغات است اولا بخش عمده اين درختان به‌منظور تصرف اراضي ملي و طبيعي كاشته شده است. ثانيا همه اين درختان بر فرض مصون ماندن از آفات و سرمازدگي، سالانه 10ميليون گردو هم نمي‌دهد آن وقت جاده‌اي كه دارد احداث مي‌شود بالغ بر 300ميليون تومان هزينه دارد! آيا جز اين است كه اين مسائل دستاويزي است براي تصرف اراضي مورد نظر.


وقتي در حاشيه تهران كه بيشترين نظارت مردمي و تمركز نيروهاي ضابط و قانون وجود دارد طي چند دهه اين اتفاقات روي مي‌دهد ديگر مشخص است در دنا، زردكوه بختياري و كوه‌هاي لرستان كه براي هر چند هزار هكتار يك محيط‌بان وجود دارد چه مي‌گذرد! آيا زمان آن نرسيده كه مسئولان و دولت با بازنگري اساسي در كارهاي خود مانع چنين روندي شوند؟»
عباس محمدي در پايان مي‌گويد: «به‌نظر مي‌رسد كار از اين حرف‌ها گذشته است. سرعت توسعه ناپايدار چنان شتابي گرفته است كه ما تمام داشته‌ها و سرمايه خودمان را به‌طور كل از دست خواهيم داد به‌طوري كه نه تنها براي آيندگان چيزي باقي نخواهيم گذاشت كه بايد نگران آينده خودمان هم باشيم؛ آينده خيلي نزديك.»


از نگاه يك مدرس دانشگاه


دكتر برهان رياضي، مدرس محيط‌زيست كه سال‌هاست مشغول تدريس است از زاويه ديگري به روز زمين نگاه مي‌كند: «متأسفانه هر وقت درباره زمين و طبيعت كشورمان صحبت مي‌كنيم حرف‌هاي مان رنگ مصيبت مي‌گيرد زيرا بي‌مهري با طبيعت اگر فزاينده نباشد تداوم دارد پس ناگزير بايد حرف‌هاي مايوس‌كننده بزنيم. درحقيقت نشانه‌هايي از توجه درست به محيط‌زيست و منابع طبيعي در كشور وجود ندارد. الان بالاترين ركورد فرسايش خاك متعلق به كشور ماست. عوامل تخريب‌كننده محيط‌زيست و در رأس آنها چراي مفرط دام، شتر و گوسفند در مناطق بياباني، همچنان ادامه دارد.



ديم زارهاي كم بازده كه بخش عمده‌اي از اراضي كشور در غرب، شمال‌غرب و شمال شرق را شامل مي‌شوند همچنان شخم زده مي‌شوند. در اين اراضي كه اغلب شيبدار هستند و هيچ تناسبي با كشت‌وكار ندارند، گندم و جو كشت مي‌شود و بعد از چند سال هم رها مي‌شوند. در حقيقت اين اراضي توان خودشان را به‌طور كامل از دست مي‌دهند و اين روند همچنان ادامه دارد.»


اما نگراني‌ها تنها مربوط به فرسايش خاك نيست. به گفته رياضي «سرازير شدن آلودگي‌ها به منابع آبي و خشكاندن تالاب‌ها، صدها گونه گياهي و ده‌ها گونه جانوري را با تهديد جدي مواجه ساخته و متأسفانه اين روند به امري رايج تبديل شده است به‌طوري كه بسياري از گونه‌هاي گياهي كه ارزش اكولوژيك و علوفه‌اي بالايي دارند نادر و كمياب شده‌اند؛ گونه‌هاي حيات وحش جانوري هم وضعيتي مشابه دارند. نمونه بارز آن گور ايراني است؛ گونه‌اي كه روزگاري همه دشت‌هاي وسيع كشور جولانگاهش بود امروز زيستگاهش به منطقه بهرام گور و توران محدود شده است.


جبير (نوعي آهو‌) هم در معرض انقراض جدي است همچنان‌كه يوز و ديگر گونه‌هاي حيات وحش. مشكل اينجاست كه در كشور ما به حفاظت محيط‌زيست بها نمي‌دهيم.»


همشهری
__________________

.
.
.


اون حیوون کوچولو
می تونه نیمه گمشده ای از زندگی تو باشه ..
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ نور شب توتورو دیوراما
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle