مقالۀ جدیدی در "د بیگ ایشو"، پرخواننده ترین هفته نامۀ اسکاتلند، انگلستان خاطر نشان کرد که هجوم "سایانوباکتریا" همچنین موسوم به جلبک سبز آبی، چه در خشکی و چه در آبهای اقیانوسهای سراسر جهان با شدت بیشتری روی می دهد.

در ادامه این مقاله که نوشتۀ نویسندۀ مطرح، "آدام فارست" است آمده که چنین تکثیری علاوه بر ایجاد اختلال در اکوسیستمها و افزایش ایجاد مناطق مرده، برای انسانها و حیوانات نیز زیانبارند و تماس با آن می تواند منجر به استفراغ، تاول پوستی و حتی مرگ شود.


این گسترش رشد سریع جلبکها به صورتی چشمگیر با هرزآبهای کشاورزی ناشی از کودهای شیمیایی و فضولات دامی مرتبط است که سپس با افزایش دمای ناشی از وضعیت آب و هوایی تشدید می شود.

مناطقی که اخیراً شاهد شیوع آن بوده اند عبارتند از دریای بالتیک در اروپا، "دریاچۀ ایری" در آمریکا، دریاچۀ ویکتوریا در آفریقا و چندین دریاچه در چین. مثلاً در دریای بالتیک، دمای بالای بی سابقه تابستان امسال منجر به افزایش بی اندازۀ جلبک سمی شد که از فنلاند تا ساحل جنوبی سوئد امتداد یافت.
در اسکاتلند، انگلستان، پس از آنکه مشخص شد غلظت سایانوباکتری به دو برابر سطح مجاز رسیده، آژانس حفاظت از محیط زیست حداقل دو مسابقۀ بسیار محبوب شنا در دریاچۀ درون مرزی را لغو کرد. حتی نگران کننده تر از آن تهدید ناشی از گرمایش جهانی است زیرا افزایش آلودگی به همراه تداوم بالا رفتن دماها می تواند موجب شود آبهای سراسر سیاره مملو از جلبکها شود.

به دنبال مطالعۀ دانشمندان آمریکایی که پنج انقراض جمعی گذشته را با شیوع جلبک سمی مرتبط میدانند، متخصصان محیط زیست مانند زمین شناس، "راس جرج" گفت اکوسیستمهای محروم از اکسیژن می توانند به سهولت از هم بپاشند.
Resigzed Image Click this bar to view the full image.



ضایعات مفرط حیوانی، کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات ته نشین شده در آبراهه ها، با افزایش جلبک ها، موجب کشته شدن موجودات آبزی میشود و به این شکلاکسیژن این سیستم های آبی گرفته میشود و این امر نیز به افزایش مناطق مرده اقیانوسی منجر میگردد.

تعداد مناطق مرده اقیانوسی از ۴۹ منطقه در دهه ۱۹۶۰، به ۴۰۵ منطقه در سال ۲۰۰۸ رسیده است. در مورد دستورالعمل های واقعی و راهنمایی برای جلوگیری از نابودی سیاره، ما باید به شیوۀ زندگی گیاهخواری و کشاورزی ارگانیک رو بیاوریم.

phce.org