شکارچیان سیاره های بیگانه اعلام کردند موفق به کشف پانصدمین جهان بیگانه شده اند، سیاره ای که به نظر می رسد یکی از چهار جهان فراخورشیدی باشد که به تازگی کشف شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، کمتر از 20 سال پس از به تایید کشف اولین سیاره فراخورشیدی، اخترشناسان سیاره فراخورشیدی شماره 500 را کشف کرده و به ثبت رساندند. این کشف بزرگ در 19 نوامبر 2010 رخ داده و در دانش نامه سیاره های فراخورشیدی که توسط "ژان اشنایدر" زیست اخترشناس رصدخانه پاریس-مئودن راه اندازی شده، به ثبت رسیده است.
کشف پانصدمین سیاره فراخورشیدی در کنار کشف تعدادی دیگر از پدیده های کیهانی رخ داده و به دلیل اینکه همیشه خطر رد شدن یا خطا اعلام شدن چنین اکتشافاتی وجود دارد، اشنایدر معتقد است نامگذاری دائم این سیاره به عنوان پانصدمین سیاره فراخورشیدی چندان منطقی به نظر نمی آید.
بر اساس لیست اشنایدر، این سیاره یکی از چهار جهان بیگانه جدیدی است که به تازگی کشف شده اند، تمامی این سیاره های جدید از سیاره مشتری کوچکتر بوده و محدوده فاصله آنها از زمین در حدود 58 سال نوری تا 196 سال نوری محاسبه شده است.
اتحادیه بین المللی اخترشناسی، نهادی که اسامی رسمی اجرام کیهانی جدید را تعیین می کند، هیچ لیست رسمی از سیاره های فراخورشیدی در اختیار ندارد و در عوض تنها دو لیست غیر رسمی، مشابه آنچه اشنایدر و لابراتوار احتراقی جت ناسا در حال جمع آوری آن هستند آمار دقیق این سیاره ها را جمع آوری می کنند.
تفاوت میان این دو لیست در شبهاتی است که درباره سیاره بودن یا نبودن و تایید شدن یا نشدن این اجرام کیهانی وجود دارد. مرز میان تایید یا رد سیاره های فراخورشیدی به اندازه ای نامشخص است که اشنایدر ترجیح می دهد در مورد اختصاص دادن نام پانصدمین سیاره فراخورشیدی به این سیاره جدید تامل کند. با این حال تعداد سیاره های کشف شده کاملا مشخص بوده و همچنان در حال افزایش است.
بر اساس گزارش ان بی سی، تلسکوپ فضایی کپلر تا کنون بیش از 700 ستاره را به عنوان کاندیدهای دارنده سیاره های شبه زمینی رصد کرده است که در انتظار رصدهای بیشتر و تاییدهای علمی هستند. حتی انتظار می رود برخی از این ستاره های بیگانه به دلیل رواج سامانه های چند ستاره ای در جهان، بیش از یک سیاره را در مدار خود داشته باشند. از این رو می توان مطمئن بود که تا چند سال آینده سیاره فراخورشیدی هزارم نیز کشف شود.