رییس فراكسیون محیط زیست مجلس با اظهار تاسف فراوان از مرگ ببر سیبری در باغ وحش ارم تهران گفت: مسوولان مربوطه و خصوصا سازمان محیط زیست در راس آنها باید در مورد این واقعه پاسخگو باشند.

محمدرضا تابش درباره علت مرگ ببر سیبری كه هشت ماه و یك هفته پیش وارد ایران شده بود، تصریح كرد: اظهارنظرات متناقضی در مورد مرگ ببر سیبری شده است، لذا باید منتظر اعلام نظر تخصصی پس از مشخص شدن نتایج آزمایشگاهی باشیم.

به گفته وی آنچه مسلم است تعلل در انتقال این ببرها از محل نگهداری موقت به زیستگاه اصلی در میانكاله و منطقه جنگل‌های هیركانی از عوامل اصلی مرگ ببر نر سیبری است، لذا مسوولان باید پاسخ دهند كه چرا مدت‌ نگهداری در محل موقت از یك ماه به هفت تا هشت ماه افزایش یافته است.

رییس فراكسیون محیط زیست مجلس با بیان این‌كه احتمال می‌رود این ببر به دلیل بیماری مشمشه مرده باشد، اظهار كرد: آنچنان كه برخی مسوولان اظهار داشته‌اند در شیرهای مورد نگهداری در باغ وحش ارم نیز آثار بیماری تنفسی یا مشمشه مشاهده شده است، حال این پرسش پیش می‌آید كه چرا برای جلوگیری از تسری این بیماری به سایر حیوانات باغ‌ وحش از جمله ببرهای مورد نظر اقدام موثری انجام نشده است.

تابش با ابراز نگرانی از مشترك بودن بیماری مشمشه میان انسان و دام گفت: اگر شواهد و قراین مبنی بر بروز مشمشه صحت داشته باشد از آنجاكه این بیماری میان انسان و دام مشترك است خطر تسری به انسان‌ها وجود دارد كه بسیار نگران‌كننده است، بنابراین باز هم باید مسوولان مربوطه در این خصوص پاسخ دهند.

رییس فراكسیون محیط زیست مجلس با تاكید بر این‌كه كوتاهی در خصوص مرگ ببر نر سیبری قابل گذشت نیست، گفت: ببرهایی كه انتقال آنها از روسیه به ایران برای تكثیر به واسطه تفاوت اندك ژنتیكی با ببر مازندران با موجی از مخالفت مواجه شده بود چرا باید آن‌قدر مورد بی‌توجهی قرار گیرند كه تلف شوند.

تابش افزود: به دلیل تفاوت اندك ژنتیكی میان ببر سیبری و ببر مازندران قرار شد برای تكثیر ببر مازندران دو ببر از روسیه وارد ایران شود كه این موضوع اظهارنظرهای مختلف تخصصی را در ایران برانگیخت.

وی ادامه داد: در روسیه نیز فشار افكار عمومی به نخست وزیر جهت اتخاذ این تصمیم سبب شد این كار با انتقال دو قلاده پلنگ ایرانی به روسیه انجام شود؛ با این اوصاف و تلاش‌های گسترده دیپلماتیك و اجرایی انجام شده برای این انتقال، چه توجیهی داریم كه بگوییم یكی از این ببرها تلف شده است؟ مسوولان باید حتما پاسخ قانع‌ كننده‌ای به مردم بدهند و اگر قصوری اتفاق افتاده هم عذرخواهی كنند و هم باید با مقصران این حادثه برخورد جدی شود.

تابش در پاسخ به این پرسش كه آیا صرف هزینه 5 میلیارد تومانی برای انتقال این ببرها صحت دارد، گفت: درباره هزینه‌ها مسوولان دیگری باید اظهارنظر كنند؛ اما اگر برای هزینه‌هایی كه صرف شده ارزش قائل می‌شدند، ارزشمند بود. آن‌قدر كوتاهی و قصور انجام شده كه این ببرها به زیستگاه‌های اصلی انتقال پیدا نكرده‌اند و چرا پیش از ورود این ببرها تمهیدات مورد نیاز را فراهم نكردند؟

وی با بیان این‌كه مسوولان باغ وحش با سلب مسوولیت از خود اعلام كردند كه تنها نگهداری از ببرها برعهده آنها بوده است، گفت: مسوولان پارك ارم تمام مسوولیت را متوجه سازمان محیط زیست می‌دانند.

رییس فراكسیون محیط زیست مجلس درباره اقدامات این فراكسیون در خصوص این موضوع گفت: از طریق فراكسیون در حال پیگیری موضوع هستیم، فراكسیون محیط زیست همیشه از اقدامات مثبت سازمان محیط زیست تقدیر می‌كند، اما در زمان بروز چنین اشكالاتی ما در برابر مردم و جامعه تخصصی كشور مسوولیم، لذا موضوع را تا رسیدن به نتیجه نهایی دنبال می‌كنیم.

مهر پرس