خبرگزاری مهر: چهار گونه ناشناخته سوسمار در فلات ایران و ترکیه به همت گروهی از محققان ایرانی و خارجی به سرپرستی یک محقق لرستانی کشف شد.
این محقق لرستانی در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد در سخنانی اظهار داشت: نتایج تحقیقات انجام شده در مرکز تحقیقات خزنده - دوزیست شناسی در طول سالیان اخیر نشان داد که فلات ایران مکانی مناسب برای به وجود آمدن گونه های مختلف بوده است.
فرهنگ ترکی ادامه داد: در پی این تحقیقات چهار گونه سوسمار از فلات ایران و ترکیه برای اولین بار در سطح جهانی کشف شد.
Resigzed Image Click this bar to view the full image.
پراکنش گونه های جدید کشف شده

وی با اشاره به کشف این گونه ها توسط یک گروه تحقیقاتی، خاطر نشان کرد: این مطالعه نتیجه همکاری بین اینجانب و همکاران ترکیه ای از دانشگاه های Dokuz Eylül University و Adnan Menderes University، دانشگاه شهید بهشتی تهران و Zoologisches Forschungsmuseum Alexander Koenig (ZFMK) آلمان می باشد.
مسئول مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی با بیان اینکه این تحقیقات بیش از چهار سال به طول انجامید، یادآور شد: این گونه ها برای اولین بار به جامعه جهانی معرفی می شوند.
ترکی به اسامی این گونه های جدید اشاره کرد و یادآور شد: گکوی برگ انگشتی باران یا Asaccus barani نام گونه ای می باشد که در ترکیه کشف شده است.
Resigzed Image Click this bar to view the full image.
گکوی برگ انگشتی باران

وی با بیان اینکه این گونه از فلات آناتولی در Harran از Şanlıurfa گرفته شده اند، بیان داشت: نام این گونه به افتخار İbrahim BARAN که یک دانشمند ترکیه ای می باشد گذاشته شده است.
این محقق لرستانی نام گونه دیگری کشف شده را گکوی برگ انگشتی ایرانی یا Asaccus iranicus عنوان کرد و بیان داشت: این گونه در سواحل خلیج فارس، عسلویه و استان بوشهر پراکنده شده است.
Resigzed Image Click this bar to view the full image.
گکو برگ انگشتی ایرانی

ترکی با اشاره به نامگذاری ایران بر روی این گونه نادر، بیان داشت: این گونه جزء کوچکترین گونه های گکوهای برگ انگشتی می باشد.
وی همچنین از کشف گونه ای دیگر از سوسمارها به نام گکوی برگ انگشتی تنگستانی یا Asaccus tangestanensis خبر داد و یادآور شد: این گونه نیز در تنگستان پراکنده شده است و نویسنده به همین دلیل و به افتخار مردم تنگستان نام تنگستانی را برای این گونه انتخاب کرده است.
مسئول مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی از کشف گونه ای جدید در زاگرس خبر داد و خاطر نشان کرد: گکو برگ انگشتی زاگرسی یا Asaccus zagrosicus نام گونه جدیدی است که از استان لرستان جمع آوری شده است.
ترکی ادامه داد: نام این گونه به دلیل پراکنش در رشته کوههای زاگرس به عنوان زاگرسی انتخاب شده است.
Resigzed Image Click this bar to view the full image.
گکوی برگ انگشتی زاگرسی

وی علت نامگذاری این گونه ها را در راستای تبلیغ نام ایران دانست و بیان داشت: کشف این چهار گونه جدید در حالی صورت می گیرد که در اواخر سال 2010 خبر کشف گونه جدید دیگری به نام گکو برگ انگشتی گرانول دار یا Asaccus granularis در استان لرستان توسط خبرگزاری مهر انتشار یافت.
این محقق لرستانی با تاکید بر اینکه گونه های یاد شده اندمیک ایران می باشند، یادآور شد: گونه های کشف شده در ایران تنها در ایران وجود دارند و در هیچ نقطه ای دیگر در جهان یافت نمی شوند.
ترکی ادامه داد: به زودی برای نمایش گونه های تازه کشف شده به مردم، نمایشگاهی در شهرستان دلفان استان لرستان برگزار خواهد شد که علاقمندان می توانند برای مشاهده گونه های جدید سوسمار از این نمایشگاه دیدین کنند.