به گزارش سبزپرس و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور، مهندس «علي اكبر پاسندي» اظهار داشت: به روي آب و نزديك ساحل آمدن ماهيان كفال در استان گلستان، در سواحل خليج گرگان (سواحل بندرگز و بندرتركمن) مشاهده شده است.
وي با اشاره به اين كه اين مسئله در سراسر نوار ساحلي خزر است و تنها مختص به استان گلستان نيست، اضافه كرد: در گلستان هم به شكل انبوه و گسترده نيست، بلكه به صورت لكه اي (تعداد كم) ديده مي شود.
مدیرکل شیلات استان گلستان به ساحل نشينان توصيه كرد كه ماهياني را كه به روي آب و يا نزديك سواحل مي آيند به هيچ عنوان صيد نكنند و آن ها را مورد استفاده قرار ندهند زيرا كه اين ماهيان كه بسيار ريز و كم وزن بوده (كمتر از 200 گرم وزن دارند)، بيمار هستند.
وي در پاسخ به اين سوال كه با توجه به اين كه در فصل صيد قرار داريم، وضعيت ماهيان كفال صيد شده توسط شيلات از نظر سلامت ماهيان چگونه است، اظهار داشت: صيد ماهي توسط شيلات، در فواصل بسيار دور از ساحل و از ماهياني كه در اعماق آب بسر مي برند صورت مي گيرد.
پاسندي افزود: علاوه بر اين، ماهيان كفال همراه با گله هاي ماهي ساير گونه ها نظير كپور، كلمه و سفيد، صيد مي شوند و با توجه به استانداردي كه از نظر وزن براي انجام صيد وجود دارد، ماهيان كفال صيد شده از دريا، همگي بالاي 500 گرم وزن دارند و وزن بالا و محل صيد آن ها كه در اعماق است، همگي نشانه سلامت ماهيان صيد شده است.
وي اضافه كرد: ماهيان بيمار، معمولا خود را از محيط پرورشي كنار مي كشند و بسيار ريز و كم وزن هستند و علاوه بر آن چون در اوزان كم به نزديكي سواحل مي آيند، نشانه بيماري آنهاست و از ماهيان سالم كه وزن بيشتري داشته و سرحال هستند، براحتي قابل تشخيص است.
پاسندي در باره علت ابتلاء به بيماري گفت: منشاء اين بيماري ممكن است سه ريشه انگلي، ويروسي و يا تغذيه‌اي باشد كه ما در حال بررسي اين موضوع هستيم و به محض مشخص شدن نتايج، آن را اعلام خواهيم كرد.