کوره پخت سفال با قدمت 4 هزار و 700 سال پیش از میلاد در میان رود فارس شناسایی شد. این کوره مربوط به فرهنگ گپ است که در فصل سوم کاوش محوطه پیش از تاریخ میان رود فارس کشف شد.


به گزارش واحد مرکزی خبر ،سرپرست کاوش تپه میان رود اعلام کرد: از این کوره دایره ای شکل تنها قسمتی از آتشدان آن باقی مانده که ارتفاع آن یک متر و 30 سانتی متر است.

زارع گفت: قطر این کوره پخت سفال حدود یک و نیم متر است و قسمت فوقانی آن که محل قرار دادن سفال بوده، از بین رفته است.







زارع از دیگر آثار فرهنگی بدست آمده از این محوطه به اشیای تزیینی از جنس سنگ فیروزه و صدف، ابزارهای استخوانی و سنگی، پیکرک های گلی حیوانی و سفال های منقوش مربوط به دوره نوسنگی فارس اشاره کرد.
وی افزود : در تپه میان رود سه دوره فرهنگی استقراری شناسایی شده که این توالی استقراری در نوع خود بی نظیر و حاکی از سکونت بیش از هزار سال در محوطه است.

زارع با بیان اینکه نخستین دوره سکونت در محوطه پیش از تاریخ میان رود مربوط به دوره آرکاییک فارس با قدمت 6 هزار سال پیش از میلاد است ، تصریح کرد: 2 دوره فرهنگ شمس آباد با قدمت 5 هزار و 400 سال پیش از میلاد و فرهنگ گپ با قدمت 4 هزار و 700 سال پیش از میلاد نیز در این محوطه شناسایی شده است.


دیگر سرپرست کاوش محوطه میان رود گفت : این سازه های معماری از جنس چینه و به صورت اتاق هایی است که از نظر پلان ساختار منظم هندسی ندارد ، زوایای دیوارها قائمه نیست و بیشتر دیوارها با لایه ای از کاه گل اندود شده است.
علیرضا ابوالاحرار افزود : در کف اتاق ها آثار ظروف سفالی مربوط به دوره شمس آباد و استخوان های حیوانی و لایه های خاکستر بدست آمده است.

تپه پیش از تاریخ میان رود در بررسی های باستان شناسی در سال 84 شناسایی شد و پس از مطالعه آثار سطحی در سال 87 ثبت ملی شد.

فصل سوم کاوش باستان شناسی تپه میان رود که از 10 آذر امسال آغاز شده است ، تا 15 بهمن ماه ادامه دارد.

محوطه پیش از تاریخ میان رود در نزدیکی روستای میان رود در بخش اَبرَج شهرستان مرودشت قرار دارد.

شهرستان مرودشت در 45 کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.