شهریورماه سال جاری طی یك توافق بین سازمان حفاظت محیط زیست و بنادرو دریانوردی قرار شد كه مرجان های بندر شهید بهشتی چابهاربه یك منطقه دیگرمنتقل شود، اما پیمانكار انتقال دهنده حتی حداقل ضوابط را هم رعایت نكرد و به مرجان ها آسیب فراوانی رسید،عملیات مذكوربا حكم قضایی متوقف شد.اما به شامگاه هفتم بهمن ماه پیمانکار طرح توسعه بندر شهید بهشتی بدون مجوز اقدام به خاكریزی درسواحل این منطقه كرد و درمدت كمتر از چند ساعت دست كم ۸۰۰مترمربع از بهترین مناطق مرجانی چابهار زیرخروارها خاك دفن شد.
امید صدیقی مدیركل دفتر اكوبیولوژی دریای سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با عملیات خاكریزی غیرقانونی در ساحل چابهار گفت:این عملیات خاكریزی توسط پیمانکار طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار به صورت شبانه و غیرقانونی انجام گرفته است كه به موجب آن یكی از بهترین مناطق مرجانی در سواحل چابهار تخریب شده است.
او توضیح داد: طبق مطالعات انجام شده این منطقه بهترین منطقه مرجانی در سواحل چابهار است زیرا دارای۴۰% پوشش مرجانی است.
صدیقی تاكید كرد: منطقه خاكریزی شده مساحتی معادل ۲۰۰ متر طول و ۱۰ متر عرض دارد و اگر این ۲۰۰۰ متر را در تراكم درصد۴۰ ضرب كنیم حدود ۸۰۰ متر مربع مرجان از بین رفته است.
او ادامه داد: عملیات خاكریزی علاوه بر اینكه موجب مدفون شدن مرجان ها زیر خاك می شود با ایجاد گل آلودگی و كدورت در خاك حیات مرجان های اطراف را نیز به خطر می اندازد.
صدیقی با اشاره به سابقه تخریب سواحل مرجانی در چابهار گفت: جهت توسعه بندر شهید بهشتی، سازمان بنادر و دریا نوردی اقدام به خشك كردن سواحل دریا كرده بود كه این سواحل دارای تراكم بسیار خوب مرجانی است. به همین دلیل با تلاش های فراوان سازمان محیط زیست موفق شدیم یادداشت تفاهم همكاری با سازمان بنادر دریانوری امضا كنیم.
او در این مورد توضیح داد: طبق این یادداشت تفاهم، قرار شد سازمان نبادر و دریانوردی سواحل مرجانی را به نقطه دیگری كه توسط سازمان محیط زیست جانمایی شده بود و مطابق با شرایط و ضوابط خاصی انتقال دهد. اما پیمانكار انتقال دهنده حتی حداقل ضوابط را هم رعایت نكرد و به مرجان ها آسیب فراوانی رسید.
مدیر دفتر اكوبیولوژی دریایی سازمان محیط زیست ادامه داد: به همین جهت از ادامه فعالیت این پیمانكار با حكم قضایی جلوگیری به عمل آورد اما چند روز پیش به طور شبانه مجدداً عملیات خاكریزی انجام شد به این بهانه كه پیمانكار منتقل كننده مرجان به تعهدات خود عمل كرده است در صورتی كه حتی ۱۰ درصد انتقال مرجانها به منطقه جدید هم انجام نشده است.
او تاكید كرد: با حكم قضایی این عملیات متوقف شده است اما همین حجم خاكبرداری نیز متاسفانه خسارت سنگینی به سواحل مرجانی چابهار زده كه به همین دلیل سازمان محیط زیست از متخلفان به مراجع قضایی شكایت كرده است.
صدیقی گفت: در جریان عملیات انتقال مرجانها كه قبلاً توقیف فعالیت شد، خسارتی چند میلیاردی به سواحل مرجانی وارد شد كه طبق حكم قضایی سازمان بنادر و دریا نوردی ملزم به پرداخت آن شده اما این خسارت هنوز پرداخت نشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شامگاه هفتم بهمن ماه پیمانکار طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار بدون هماهنگی و مجوز اداره كل محیط زیست سیستان و بلوچستان اقدام به عملیات خاك ریزی درسواحل مرجانی چابهاركرد كه طی آن حداقل ۸۰۰مترمربع از سواحل مرجانی كاملاً تخریب شد.