سوء هاضمه به احساس ناراحتي مبهم در شکم يا قفسه سينه گفته مي‌شود که هيچ علت عضوي مشخص براي آن پيدا نشده است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين احساس ناراحتي هنگام غذاخوردن يا بعد از آن ايجاد مي‌شود. در شرايط بروز سوء هاضمه، معده ، مري و روده کوچک دچار مشکل و اختلال عملکردي مي‌شوند. کساني که به اين بيماري دچار مي‌شوند بايد تحت مراقبت مناسب شامل مراقبت شخصي و معاينه پزشکي قرار بگيرند.
شبکه خبري تورنتو نيوز در مقاله جديدي در اين زمينه آورده است که در موارد شديد و طولاني شدن بيماري، مراجعه به پزشک جهت بررسي علل عضوي، سلامت عمومي بدن و داروهاي مصرفي ضرورت دارد.

در اين مقاله آمده ست که شايع‌ترين علائم و نشانه‌هاي اين اختلال گوارشي شامل آروغ زدن، کشيدگي و نفخ شکمي و احساس گاز زياد در شکم و نيز سيري زودرس است. در بعضي از بيماران حتي درد واقعي شکم و علائم شبيه زخم معده ممکن است بروز کند در صورتي که هيچ زخمي وجود ندارد و به اين حالت ترش کردن بدون زخم مي‌گوييم.
به گزارش ايسنا، نفخ يا تجمع گاز در دستگاه گوارش اساسي‌ترين شكايت افراد مبتلا به سوءهاضمه است. اصولا احساس‌ پري و فشار بلافاصله پس از غذا و تسكين آن با آروغ زدن را نفخ معده مي‌نامند. علت اصلي نفخ معده مصرف غذاهايي است كه تخليه معده را دچار كندي مي‌كنند مانند غذاهايي كه حاوي مقادير بالاي پروتئين و چربي هستند. در برخي موارد سوء هاضمه با مصرف برخي غذاها رابطه مستقيم دارد. بعنوان مثال بيماران مبتلا به تنگي مري مايعات را خوب تحمل مي‌كنند ولي خوردن غذاهاي جامد، ممكن است با ناراحتي مخصوصا در زير جناغ همراه باشد.
بنا بر اين گزارش، اين عارضه ممکن است هم بزرگسالان و هم کودکان را گرفتار کند. براي جلوگيري از سوء هاضمه به جاي خوردن مقادير زياد غذا در يک وعده، وعده‌هاي متعدد و کوچک غذا را صرف کنيد.
غذاهاي سبک‌تر و سالم‌تر بخوريد و از خوراکي‌هاي چرب مانند چيزبرگر و سيب‌زميني سرخ‌کرده پرهيز کنيد.
اگر غذاهاي اسيدي مانند مرکبات يا نوشابه‌هاي گازدار معده شما را آشفته مي‌کنند، از مصرف آنها دوري کنيد. آهسته غذا بخوريد و پس از غذاخوردن مدتي استراحت کنيد و بلافاصله به ورزش يا فعاليت جسمي نپردازيد. علاوه بر اينها افراد مبتلا به اين اختلال نبايد در خوردن شکلات زياده روي کنند.